Foto: stock.xchng

Ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu Sociālās integrācijas valsts aģentūra (SIVA) īstenos projektu "Personu ar invaliditāti vai garīga rakstura traucējumiem integrācija nodarbinātībā un sabiedrībā".

Projekta gaitā varēs iesaistīties personas ar smagu invaliditāti (I un II grupas invaliditāte) un personas ar garīga rakstura traucējumiem, kuras neapgūst izglītību vispārējās izglītības iestādēs, sākot no 15 gadu vecuma līdz pensijas vecuma sasniegšanai, informē SIVA.

Projekta laikā personas ar smagu invaliditāti varēs apgūt piecas profesionālās izglītības programmas, iegūstot florista, dārzkopja, noliktavas darbinieka, lietveža, galdnieka palīga profesijas. Savukārt, lai veicinātu personu ar garīga rakstura traucējumiem iekļaušanos darba tirgū, projekta gaitā tiks izveidota prasmju sertificēšanas sistēma, tostarp izstrādātas un ieviestas 35 darba tirgus vajadzībām atbilstošas prasmju apmācību programmas, piemēram, preču komplektēšana, dārzeņu stādīšana, dāvanu noformēšana, vienkāršas pamatprasmes šūšanai, veļas gludināšana, dežurēšana, telpu un teritorijas pieskatīšana.

Pēc profesionālās rehabilitācijas programmas apguves personas ar smagu invaliditāti iegūs profesionālās kvalifikācijas apliecinošu dokumentu, savukārt personas ar garīga rakstura traucējumiem pēc prasmju apmācības programmas – prasmju apliecinošu dokumentu.

Profesionālās rehabilitācijas pakalpojuma īstenošanas gaitā projektā iesaistītajām personām tiks nodrošināta ne tikai profesionālās rehabilitācijas programmu vai prasmju apmācību programmu apguve, bet arī pasākumi darbspēju saglabāšanai un uzlabošanai (sociālā rehabilitācija), sniegts atbalsts darba vietas atrašanai, kā arī sniegtas konsultācijas darba devējiem par projekta mērķa grupas dalībnieku iesaisti darbā.

Projekta kopējais finansējums ir 1,25 miljoni eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda finansējums – 1,06 miljoni eiro un valsts budžeta finansējums – 187 819 eiro.

Projekta īstenošana plānota līdz 2019. gada 31. decembrim. Plašāku informāciju par to, kā pieteikties projektam, atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!