Foto: Publicitātes attēls
Klajā laista izglītojoša grāmata "Kur rodas milti", kas aizsāk grāmatu sēriju "Kur rodas". Grāmatu sērijā, izmantojot zīmējumus un fotogrāfijas, tiek skaidrots un ilustrēts viss garais ceļš no grauda augšanas līdz miltu paciņai veikala plauktā. Grāmata ir izdota trīs valodās – latviešu, krievu un angļu.

Grāmatu sērijā "Kur rodas'' bērniem saprotamā veidā un valodā stāstīs par mūsdienās izmantotām tehnoloģijām pārtikas produktu ražošanā. Izzinot ražošanas procesu un izmantoto rīku ilustrācijas, bērni iegūst zināšanas par dažādām profesijām, kas rada konkrēto produktu, un par pašu ražošanas procesu.

"Bērni ir zinātkāri un viņiem interesē, kā rodas lietas, kas ir viņu ikdienā. Kāpēc notiek kāda darbība un kas to dara. Tāpēc radās iecere izskaidrot, kā mūsdienās tiek radīti tie produkti, kas tiek lietoti visbiežāk. Grāmata ir veidota tā, lai noderētu mazākiem bērniem vispārēju zināšanu apguvei. Savukārt jau lielākiem bērniem tā sniegs padziļinātas zināšanas par to, kā rodas milti, vienkāršoti stāstot, kādus rīkus pielieto un kas notiek celtnēs, ko, ceļojot pa Latviju, redzam pa auto logu," stāsta grāmatas autore – pārtikas zinātnes doktore Kristīne Jacino.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!