Grāmatu sērijā "Kur rodas'' bērniem saprotamā veidā un valodā stāstīs par mūsdienās izmantotām tehnoloģijām pārtikas produktu ražošanā. Izzinot ražošanas procesu un izmantoto rīku ilustrācijas, bērni iegūst zināšanas par dažādām profesijām, kas rada konkrēto produktu, un par pašu ražošanas procesu.
"Bērni ir zinātkāri un viņiem interesē, kā rodas lietas, kas ir viņu ikdienā. Kāpēc notiek kāda darbība un kas to dara. Tāpēc radās iecere izskaidrot, kā mūsdienās tiek radīti tie produkti, kas tiek lietoti visbiežāk. Grāmata ir veidota tā, lai noderētu mazākiem bērniem vispārēju zināšanu apguvei. Savukārt jau lielākiem bērniem tā sniegs padziļinātas zināšanas par to, kā rodas milti, vienkāršoti stāstot, kādus rīkus pielieto un kas notiek celtnēs, ko, ceļojot pa Latviju, redzam pa auto logu," stāsta grāmatas autore – pārtikas zinātnes doktore Kristīne Jacino.
Grāmatas varoņi ir ģimene, kas, ceļojot pa Latviju, izstaigā visu produkta radīšanas ceļu un iepazīstas ar zemnieku, kombainieri, miltu melderi un uzzina, kā strādā ierīces, kas novāc labību, uzglabā, apstrādā graudus, tos samaļot miltos.
Iecere grāmatas autorei radusies, stāstot bērniem, kā mūsdienās rodas pārtika un kā notiek miltu malšana, kāpēc baltmaize ir balta, bet rupjmaize tumša, un kas ir tie dzeltenie ruļļi uz laukiem rudenī.
Grāmatu sērijas ''Kur Rodas" zināšanās dalās Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pasniedzēji un produktu ražošanas profesionāļi. Šajā sērijā ražošanas procesus palīdzēja sagatavot doktore pārtikas zinātnē Daiga Kunkulberga (LLU). Savās zināšanas dalījās nozares uzņēmumi Latvijā - A/S "Rīgas dzirnavnieks", LPKS "Latraps" un agronomi Līga un Edgars Ružas. Savukārt sarežģītos procesus pievilcīgās un košās ilustrācijās ietērpusi māksliniece Maija Līduma.