Nepadoties, nenolaist rokas, lai kādā situācijā cilvēks nebūtu nonācis, bet turpināt īstenot savus sapņus un virzīties pretim mērķim, šādu dzīves gudrību sniedz 15 gadus vecā Gabija Šula, kurai deviņu gadu vecumā atklāja osteosarkomu jeb vienu no kaulu vēža veidiem un tā dēļ amputēja vienu kāju.

Meitene nepadevās un turpināja savu iemīļoto nodarbi – dejot baletu. Veidojumu atklāja uz meitenes kājas ceļgala pēc tam, kad viņa bija neveiksmīgi kritusi slidošanas laikā. Lai slimība neprogresētu tālāk un Gabija dzīvotu, ārsti bija spiesti amputēt viņas kāju, vēsta "Barcroft.tv" un "Inside Edition". Tas, protams, bija ļoti skumjš pavērsiens bērnam, kurš nevar dzīvot bez baleta, varētu pat teikt, tā bija katastrofa. Taču tikai ne Gabijai.

Meitene bija izlēmusi turpināt iemīļoto nodarbi, ar ko nodarbojas kopš trīs gadu vecuma. Pateicoties mūsdienu medicīnas iespējām, ārsti varēja saglābt daļu no viņas kājas apakšējās daļas, kuru gan nācās pagriezt par 180 grādiem, lai uz kājas ērti varētu uzlikt protēzi. Pēc neatlaidīgiem treniņiem un mēģinājumiem pierast pie jaunās kājas Gabija atgriezās baletā.

Nu meitenei ir 15 gadi, slimība ir pagātnē, un Gabija dejo tieši tāpat kā agrāk. Un viņa ir ļoti priecīga, ka nepadevās, jo bez iemīļotās nodarbes viņas dzīve būtu pilnīgi citādāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!