Foto: Shutterstock
Mūsu sabiedrība un arī ginekologi, kuri strādā "parastajās" poliklīnikās, nav gatavi pieņemt problēmu, kas pēdējos gados skar arvien vairāk ģimeņu – neauglības ārstēšanu un tikšanu pie mazuļa mākslīgā ceļā. Par to pārliecinājusies 35 gadus vecā Inga (vārds mainīts), kura pēc sešu gadu gaidīšanas – palikt stāvoklī dabiskā ceļā, ar vīru vērsās pie neauglības ārstēšanas speciālistiem. Un arī jau uzreiz viss nenotika. Liktenīgā un veiksmīgā reize bija trešā, un patlaban pāris audzina piecus mēnešus vecu mazuli. Tik ļoti gaidītu un mīlētu, ka Inga atzīst – abiem esot bail, vai mazais netiks pārāk izlutināts.

Ar Ingu mani iepazīstina kādas neauglības ārstēšanas klīnikas speciālisti, un sieviete labprāt piekrīt padalīties savā pieredzē, lai iedrošinātu citus pārus neatteikties no sava sapņa, rokas, kas dažbrīd nolaidušās, atkal pacelt augšā, kā spārnus pirms lidošanas, nebaidīties, ticēt un mīlēt. Kā saka Inga: "Ja es toreiz, pirms sešiem gadiem būtu zinājusi to, ko zinu tagad, būtu rīkojusies pilnīgi citādi, bet es biju stulba, mainot tik poliklīniku ginekologus un cerot, ka notiks brīnums, kas nemaz nevarēja notikt."

Inga vēlējās palikt anonīma un tas ir pilnīgi saprotams, jo pat tuvākie radinieki nezina, kādā ceļā ģimene tikusi pie mazulīša. Pagaidām ģimene to turēs noslēpumā.

Vecais labais mīts par 'sieviešu vainu' un laimīgais skaitlis '3'

Man vīrs nepīpē, nedzer, sporto. Tagad jau pat var pasmieties, nu kā tā var būt. Vienlaikus tu uz ielas redzi – dzērājs, kuram pieci bērni kā cāļi pakaļ tek...
Inga

Sabiedrības negatīvā attieksme un muļķīgā atlikšana uz 'pēc tam'

Daži domā – aiziešu uz klīniku un čik, čik, un bērniņš būs gatavs. Nē, tas ir ilgs process, kas prasa pacietību, bet, ja ir mērķis un milzīga vēlme to sasniegt, viss ir iespējams.
Inga

Neauglības ārstēšanu risina gan valsts, gan klīnikas

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!