Sejas jogas pasniedzēja, valmieriete Inga Gromova (attēlā) māca cilvēkiem alternatīvu dziedniecības veidu, kā palīdzēt sev pie dažādām veselības problēmām bez medikamentu palīdzības – saglabājot sevi pēc iespējas ilgāk jaunāku, veselāku un spēcīgāku. 9. martā Inga Valmierā rīkos Dabiskās veselības dienu, tāpēc pirms šā pasākuma taujāju Ingai viņas redzējumu par to un par dzīvi vispār.

– Inga, tu esi apguvusi veselu "instrumentu paleti".

Visas savas zināšanas es izlaižu caur savu pieredžu prizmu un tikai tad dodu tās tālāk cilvēkiem. Es daudz lasu, studēju un klausos dažādas lekcijas par zinātnisko medicīnu. Esmu apguvusi akupresūru un izstrādājusi jaunu tehnoloģijas metodi, kā aktivizēt mūsu ķermenī bioloģiski aktīvos punktus.

– Vari paskaidrot sīkāk?

Akupresūra ir sena dziedniecības māksla, kurā rezultātus panāk, regulējot enerģiju caur īpašiem ķermeņa punktiem. Aktivizējot punktus, tiek ietekmētas cilvēka emocijas, fiziskais un garīgais stāvoklis.

Ķīnā šos punktus silda ar speciālu, no augiem izgatavotu cigāru, jo galvenais efekts ir siltums. Taču tas ir ļoti ilgstošs un smalks process, ko agrāk arī pielietoju, bet tas aizņēma ļoti daudz laika. Vienu dienu pār mani nāca apgaismība – es atklāju jaunu metodi šo punktu sildīšanai. Es izmantoju pipara plāksteri. Sagriežot to strēmelēs un uzlīmējot uz punktiem, efekts ir satriecošs un ietaupa laiku.

Ar šo metodi esmu palīdzējusi daudziem cilvēkiem un pat bērniem. Bija man gadījums, ka kāda satraukta māmiņa vērsās pēc palīdzības. Viņas sešus gadus vecajam bērniņam griezās laukā gūžas, un bērniņš pārstāja staigāt. Viņa stāstīja man, ka visu izmēģinājusi, un medicīna neesot spējīga viņai palīdzēt. Tad es sāku pētīt un sapratu, ka caur gūžām iet žultspūšļa meridiāns. Jautāju māmiņai, vai bērnam nav bijušas problēmas ar gremošanu. Izrādījās, ka zīdaiņa periodā viņi ir tikuši slimnīcā, jo bērniņš sācis vemt un atteicies no barības, kā rezultātā viņa bija spiesta pārtraukt dot savu pienu, bet jau divos gados bērniņš slimoja ar smagu aknu problēmu. Nu man viss bija skaidrs! Caur "Skype" es māmiņu iemācīju uz punktiem salīmēt pipara plāksterus. Ziniet, tas bija ļoti ātrs ārstēšanās process, jo mēneša laikā bērniņš jau skraidīja ar savām kājiņām, varēja iet dārziņā un māmiņa varēja atsākt darbu, bet dakteriem nekas cits neatlika, kā brīnīties!

– Vēl esi studējusi daoismu. Ja būtu pāris teikumos jāpaskaidro, kas tas ir, ko tu teiktu?

"Dao" tulko kā ceļu, pasaules pamatu, sakārtotības principu, arī kā visa pirmsākumu. Daoisma pamatā ir pārliecība, ka tad, ja cilvēki pareizi atklātu dabas kārtību, izprastu dabas spēkus, viņiem būtu nodrošināta laimīga dzīve, veselība, miers un pat nemirstība – bezgala garš mūžs tepat virs zemes.

Mūsu dzīve, tāpat kā daba, sastāv no divām enerģijām Iņ un Jan. Ja mēs iemācāmies sevī izzināt šos divus sākumus, tad spējam strādāt un līdzsvarot tos. Tas ir ceļš pie sapratnes, gudrības un harmonijas.

– Kas vēl pieder pie taviem "instrumentiem"?

Vēl es praktizēju prānisko elpošanu. Prāna – tā ir kosmiskā dzīvības enerģija, balstīta uz RA–avotu–Sauli. Tulkojumā no sanskrita "prāna" nozīmē "dzīvība", "elpa". Skābeklis ir prānas fiziskais apvalciņš, tāpēc arī elpošana ir viens no vissvarīgākajiem dzīvības procesiem. Pateicoties visiem neiroķīmiskiem procesiem, tai skaitā elpošanai, mūsu organismā tiek atbrīvota enerģija jeb prāna. Tā iekļūst šūnas DNS un sāk svarīgus dzīvības procesus.

Zinātniski ir pierādīts, ka mūsu organismā nav šūnu, kas neatjaunotos, un atjaunošanās process notiek bezgalīgi. Nav iespējams noteikt, kad šūnas apstāsies un pārstās atjaunoties, ar to tiek pierādīts, ka cilvēks var dzīvot bezgalīgi.

Par piemēru, piecu gadu laikā atjaunojas pilnīgi jauna sirds, bet gada laikā atjaunojas akna, dažu dienu laikā atjaunojas kuņģa sieniņas un 120 dienu laikā – eritrocīti, bet 10 gadu laikā – kaulu sistēma. Tas nozīmē, ka mums ir pilnīgi cits atomārais stāvoklis, nekā bija dzimšanas brīdī! Bet tas, savukārt, nozīmē, ka mums ir galīgi jauns organisms.

– Tad kādēļ mēs slimojam un mirstam?

Visu slimību un novecošanas cēlonis atrodas mūsu galvā, konkrētāk – neironos – smadzeņu šūnās, kurās notiek informācijas apstrāde. Viss ģeniālais ir ļoti vienkāršs, jo mūsu organisms ir ieprogrammēts tikai un vienīgi uz izdzīvošanu. Visam pamatā ir mūsu negatīvās emocijas, kas ieslēdz stresa mehānismu. Šī informācija nonāk neironos, kur sākas ķīmisks process, kura rezultātā sāk sintezēties hormoni. Tie ir kā atslēdziņas, kas mūsu organismā aizslēdz un atslēdz izdzīvošanai nepieciešamās sistēmas, kuru laikā paaugstinās arteriālais spiediens, sirdsdarbības tīrība (saraušanās), glikozes līmenis asinīs, asins recēšana... Nu organisms ir gatavs aizsargāties no briesmām, kas radīja stresu, jo tas viss mūsu gēnos iekodēts.

Atšķirība ir tāda, ka organisms neatšķir mūsdienu cilvēka stresu no pirmatnējā! Agrāk cilvēkus apdraudēja mežonīgi zvēri, dažādas ciltis, kas uzbruka un mēģināja nogalināt. Tad stresa brīdī ieslēdzās izdzīvošanas sistēma, un glikoze tika izmētāta muskuļos, lai spēks būtu lielāks, lai cilvēks varētu cīnīties vai aizbēgt.

Toties mūsdienu cilvēks vairs aktīvi nekustas, nebēg un necīnās, bet vai nu sēž, guļ, vai arī pārdzīvo. Mazkustības dēļ notiek tauku uzkrājums.

Viss liekais svars nav nekas cits, kā nepārstrādātā glikoze, kura izdalījās stresa brīdī!

Dusmas, naids, greizsirdība, aizvainojums, bailes... Lūk, novecošanas un visu slimību cēlonis!
Svarīgi ir saprast, ka organismam nepieciešams atjaunoties. Es piedāvāju dažādas atjaunošanas metodes, kas palīdz izdziedināt organismu. Nu jau astoņus gadus es un mani bērni nelietojam medikamentus. Mēs pielietojam dabīgo dziedniecību un ļoti ātri atjaunojam savu organismu. Gripas vīrusu izkarojam 3 dienās, no augstas temperatūras atbrīvojamies, (līdz zināmai normai) 2–3 minūšu laikā, galvassāpes likvidējam gan ar elpošanu, gan, pateicoties bioenerģētiskiem punktiem un citām tehnikām. Pateicoties visām manām zināšanām, esmu palīdzējusi daudziem cilvēkiem dziedināt un atjaunot organismu.

– Pastāsti par pasākumu, ko rīkosi Valmierā!

Mans mērķis ir parādīt virzienu uz visām šīm zināšanām, bet izvēles iespējas ir katra rokās. Sev talkā uz Valmieras pasākumu uzaicināju arī alternatīvās veselības skolotāju no Liepājas – Juri Brantu. Jura sistēmas pamatā ir Tibetas enerģētiskā dziedniecība, tā balstīta uz budisma praksēm, cigunu, taiči čuan un reiki filozofiju un praksēm, viņš pārzina arī vairākas pieskāriena un bezpieskāriena masāžas, klātienē un distancionāli.

Faktiski to, ko kopā ar Juri piedāvāsim 9. marta pievakarē "Tautas harmonijas centrā" Valmierā, var saukt par nākotnes medicīnu. Pasākums domāts tiem, kuri vēlas saglabāt un uzlabot savu veselību, izmantojot dažādas senās dziedināšanas sistēmas un ieteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!