Kā zināms, arī dabā eksistē melnā sāls. Tās sastāvā līdzās bagātīgajam minerālvielu klāstam ir arī sērūdeņradis –viela, kas padara šo sāli īpaši vērtīgu. Šāda sāls stimulē vielmaiņu un gremošanas procesu. Melnā sāls tiek augstu vērtēta, piemēram Indijā, jo, saskaņā ar ājurvēdu, tā sevī apvieno ūdens un uguns elementus.
Tomēr melno sāli iegūst ne tikai dabā – to arī gatavo! Par tās dzimteni uzskata Krieviju. Mūsdienās melnā sāls ir nepelnīti aizmirsta. 20. gadsimta sākumā tā bija ļoti izplatīta, un tās lietošana uzturā nevienu neizbrīnīja. Šī sāls bija uz ikviena galda – kungiem un zemniekiem, fabrikantiem un tirgotājiem, studentiem un garīdzniekiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit