grūtniece, grūtnieces uzturs, grūtniecība
Foto: Shutterstock

Lieldienu un arī citu svētku laikā biežāk dodamies viesos, ēdam ārpus mājas. Grūtniecības laikā, kā arī bērniņa zīdīšanas laikā ir jāievēro zināma piesardzība attiecībā uz dažiem pārtikas produktiem un to pagatavošanu, norāda Rīgas Dzemdību nama uztura speciāliste Liene Sondore.

Uzturā nedrīkst lietot termiski neapstrādātus produktus. Vienmēr izlasi produkta sastāvu!

Baudot Lieldienu pashu, dažādus saldos ēdienus – olbaltumu krēmus, bubertus, mājas saldējumus, mājās un restorānos gatavotas mērces, majonēzes, pārliecinies, ka nav pievienotas termiski neapstrādātas olas, lauku piens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!