Trakoti veselīgie liepu pumpuru ēdieni īpašu garšu medniekiem
Foto: Shutterstock
Pēdējā laikā daudz ir runāts par priežu un bērzu pumpuru veselīgo iedarbību, bet vai zinājāt, ka lietā var likt arī liepu pumpurus? Turpmāk minētās receptes varētu iet pie sirds kulinārijas faniem.

Parasti par liepas dziednieciskajām īpašībām domājam to ziedēšanas laikā, bet pumpuri tiek izmantoti tikai retumis. Bet velti! Liepu lapas un pumpuri satur daudz C vitamīna, karotīnu, cieti un glikozīnu tiliacīnu, kam ir fitoncīda iedarbība.

Sasmalcinātus svaigus liepu pumpurus lieto ārīgi kā sāpju mazinātājus, pretiekaisuma un mīkstinošu līdzekli pie apdegumiem, furunkuliem, brūcēm un ādas čūlām. Lai mazinātu galvassāpes, uz galvas liek svaigas lapas, kuras maina ik pēc 15 minūtēm, līdz sāpes pāriet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!