Foto: Shutterstock
Šķiet, pirmās krājkasītes pasaulē parādījās līdz ar pirmo naudu un cilvēku atklāsmi, ka kaut kas jāatliek nebaltai dienai tā, lai tam nebūtu viegli tikt klāt. Viduslaikos Anglijā parādījās klasiskās māla krājkasītes–cūciņas, bet šodien, protams, mēs varam atrast visdažādāko formu un krāsu krājkasītes. Kādu izvēlēties?

Ja esi uzlicis aci krājkasītei zvēriņa formā, var ņemt vērā, piemēram, īpašības, ko piedēvē šiem dzīvniekiem.

  • Kaķis sola viltību un ietekmīgus draugus, kas var palīdzēt krājumus palielināt,
  • pūcīte – spēju gudri izlietot uzkrāto,
  • suns – aizsardzību pret tiem, kas iekāro tavu bagātību,
  • un, protams, resnule cūciņa – nemitīgi augošas bagātības simbols.

Taču krājkasīti var izveidot arī pats, savām rokām, piemēram – sašūt maisiņu no vispiemērotākās krāsas materiāla, apgleznot kādu kastīti vai burciņu. Tad jāņem vērā, ka par vislabākājām krājkasītes krāsām tradicionāli tiek uzskatīta zaļā, zeltītā un tumšzilā.

Svarīgs ir arī izgatavošanas brīdis – tas, kam paredzama izaugsme (piemēram, tavs turīguma līmenis) jāorganizē laikā, kad Mēness aug. Daži avoti apgalvo, ka īpaši piemērots laiks ir jauna Mēness cikla pirmā diena.

Lai "ierādītu" naudiņai, kas darāms, tai jānodrošina laba "kompānija", tāpēc krājkasītē vari ielikt graudus vai riekstus, rīsu graudiņus vai sarkanos piparus, derēs arī zaļās tējas šķipsniņa, mārrutka saknes kriksītis, kanēļa miza vai piparmētras lapiņas. Ja uzticies kristāliem, izvēlies ametista vai tirkīza gabaliņu.

Ja krājkasīte izgatavota no stikla, noliec to šad tad saules staros (tas ir zelta simbols) un/vai Pilnmēness gaismā. Ja kaut kādu iemeslu dēļ stikls ieplīst, tad gan jāsarūpē jauna.

Vēl viens svarīgs noteikums – krājkasīte nedrīkst stāvēt tukša!

Un pēdējais – labāk krāj naudu kādam noteiktam mērķim, nevis nebaltai dienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!