Vasaras sākums ir piemērots laiks, kad mēs varam ievākt ārstnieciskos augus – pumpurus, saknes, stiebriņus, krūmu un ziedu lapiņas. Katram augam ir sava īpaša vērtība un ietekme uz mūsu organismu un veselību, tāpēc galvenais – saprast, kur un kā to pareizi pielietot. Piedāvāju iepazīt su-džok metodi.

Tā ir alternatīvā dziedniecība, kas ietver daudzas ārstnieciskās metodes: punktu masāžu, akupunktūru, sēklu terapiju. Tā ir pati vienkāršākā, drošākā un efektīvākā iedarbība uz bioloģiski aktīviem punktiem, kas atbilst iekšējiem orgāniem, un to izvietojumu uz plaukstas, pēdas un auss.
Su-džok terapija spējīga atbrīvot cilvēku no jebkuras slimības. Vienīgais iemesls, kāpēc šī ārstnieciskā metode varētu neiedarboties, ir tās nepareiza izmantošana. Šī metode ir piemērota lietošanai mājas apstākļos, un tā neprasa lielas zināšanas un iemaņas. Daudzi cilvēki, apgūstot su-džok, uz visiem laikiem atsakās no medikamentiem. Sevišķi māmiņām es iesaku pielietot šo metodi bērnu veselības uzlabošanai.

Orgāniem atbilstošo punktu izvietojums uz plaukstas līdzinās cilvēciņam.

Delna atspoguļo visu iekšējo orgānu projekciju, un ja mēs īkšķīti paceltu uz augšu, tas atgādinātu cilvēciņu. Pats īkšķis atspoguļo galvu, īkšķa mugurpuse–naga daļa atbild par mugurkaulu, bet delnas ārpuse – par visu kaulu sistēmu. Toties delnas iekšpusē ir izvietota visa iekšējo orgānu sistēma. Piemēram, īkšķa spilventiņš atspoguļo acis un degunu, tāpēc, ar plāksteri pielīmējot ķiploka šķēlīti tajā rajonā, kur deguns, varēs ātri atbrīvoties no iesnām. Tālāk uz leju pa īkšķa falangu atrodas kakls, vairogdziedzeris, pie īkšķa pamatnes atrodas krūškurvis ar plaušām un sirdi. Gluži kā cilvēka ķermenī, tālāk seko kuņģis, akna un visa gremošanas sistēma, bet tuvāk pie pirkstiem atrodas dzimumorgāni.

Ja rodas problēma ar kādu no iekšējiem orgāniem, tad ļoti vērtīgi pielipināt kādu sēkliņu vai augu uz attiecīgās rokas projekcijas, un dziedniecība notiks daudz spēcīgāk nekā, lietojot medikamentus!

Orgāniem atbilstošie punkti. Nav jāuztraucas, ka nepielipināsi sēkliņu tieši uz punkta: orgānam atbilstošais apvidus ir gana liels (kā redzams piemērā par kuņģa problēmām).

Var rasties jautājums – kas notiks, ja nepielipināšu auga daļiņu tieši tajā punktiņā, kas norādīts shēmā?

Uztraukumam nav pamata – sēklas un augi ir pietiekami lieli un pārklāj šos punktus: piemēram, iesnām "par sodu" nogrieztā ķiploka daiviņas pārklāj gandrīz visu īkšķi. Vai mugurkaulam – pa īkšķa mugurpusi tiek pielipināts vesels auga zariņš...

Svarīgi ir saprast, ka caur šiem punktiem neiedarbojas auga sula vai vitamīni, bet auga enerģētika, un tā atradīs īsto kanālu, kur ieplūst.

Kādus augus lietot su-džok?

  • Augus, kas izdala baltu pienu, var lietot zīdīšanas periodā.
  • Augus, kas izdala dzeltenu sulu, var izmantot pie aknas un žults problēmām.
  • Augus, kas ļoti sulīgi, var izmantot pie kaulu locītavām.
  • Augus, kas lido pa gaisu, var izmantot pie kustības problēmām (saites, lūzumi).
  • Augus, kam piemīt lipīgums (tādi, kā dadzis), var pielietot matu, nagu, ādas problēmām.
  • Augi, kas līdzīgi pākstīm un var atvērties, var izmantot pie žults diskinēzijas, nieru kolikas, sāpīgām mēnešreizēm.
  • Mežrozīšu sēklas – pie dažādām asinsrites problēmām, asins slimībām, kas saistītas ar pavājinātu recēšanu, pie hepatīta un kā žults dzenošais līdzeklis.
  • Pie holestāzes (žults sastinguma) izmanto auzu sēklas.
  • Granātābolu sēklas uzlabo dzirdi un redzi.
  • Rīsu sēklas ir noderīgas bronhiālās astmas un hroniskam bronhītam.
  • Miežu sēklas – podagrai un hemoroīdiem.
  • Linu sēklas tiek izmantoti zobu sāpēm un aizcietējumiem.
  • Kliņģerītes – acu iekaisumam, tromboflebītam.
  • Zirņi – pie urolitiāzes un anēmijas.
  • Kukurūza – epilepsijai un diabētam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!