Aizvadītajās brīvdienās Āraišu arheoloģiskā parka teritorijā pulcējās vairāki simti ļaužu, kuri vēlējās koncentrētā veidā uzzināt un izmēģināt, kā iespējams izmantot dabas resursus savā ikdienā, – te notika viens no akcijas "Eiropas gastronomijas reģions" pasākumiem "Zaļā brīvdiena".

Dienas gaitā bija iespējams iegūt gan teorētiskas zināšanas par augu īpašībām, gan darboties un mācīties dažādu meistaru vadītajās darbnīcās. Āraišu arheoloģiskā parka plašajā teritorijā varēja uzzināt par ārstniecisko augu izmantošanu tējās un aromterapijā, pašiem pagatavot skrubi vai zāļu paklāju, pīt vainagu, uzcelot jostu, paklausīties dabas un šamaņu bungu skaņās, kā arī dziedāt un muzicēt kopā ar Ingu Karpiču un citiem iemīļotiem māksliniekiem.

Zāļu sievas Līgas Eglītes vadībā notika izglītojošs brīvdabas ārstniecisko un ēdamo augu seminārs, kurā zinoši lektori, kuru vidū varēja sastapt gan dziednieku un pirtnieku Ziedoni Kārkliņu, gan ekstrasensi Ligitu Janevicu-Rozenbergu un citus, stāstīja par tādām tēmām, kā augu hidrolāti veselībai un skaistumam, bioloģiska saimniekošana un domāšana, savu augu noteikšana un atrašana.

Ja tev šajā dienā bija citi plāni, tad "Zaļo brīvdienu" vari izbaudīt mūsu foto acīm! Vai – vēl labāk – nākamgad ap šo laiku atbrauc uz Āraišiem pats, jo šādas zaļās brīvdienas pārtaps par vēl vienu labo tradīciju, kur pulcēties domubiedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!