Foto: Shutterstock
Lai nu kā, bet ticējumu mums netrūkst, un viens no tiem ir bieži dzirdētais – nedāvini asus priekšmetus tam, ar kuru negribi sabojāt attiecības. Šo nosacījumu var sastapt gan tepat mūsu zemītē, gan arī citās kultūrās. Papētīsim sīkāk!

Ja iedziļinās tēvutēvu ticējumos, tad izrādās, ka ne tikai mīlestību nogriezt, bet pat nāvi atnest var, ja dāvanā izvēlas nazi! Ne tikai nazis – ikviens ass priekšmets draudot ar bīstamām sekām, un vienīgais veids, kā tikt cauri ar veselu ādu, esot par šo dāvanu "samaksāt". Kaut ar vienu centu.

Par ko nazim tāda ļauna slava? Jau izsenis bija priekšstats, ka tumšie spēki ir kā uzmedoti uz asām šķautnēm un stūriem (lai atceramies, ka arī mājas enerģētiskās tīrīšanas laikā galvenā uzmanība tiek pievērsta tieši stūriem, jo tur visvairāk visādu "mošķu" sakrājas). Iespējams, sava vaina te jāuzņemas arī ģenētiskajai atmiņai par asiņainiem upurēšanas rituāliem.

Īpaši nelabvēlīga šāda dāvana skaitās jaunajam pārim vai uz Jauno gadu.

Viduslaikos viss bija citādi – smalki darinātu nazi vai zobenu no karalisku personu rokām izpelnījās visbrašākais kareivis (un diezin vai prātoja, ka tas varētu nest kādu nelaimi vai kā citādi "sačakarēt" enerģētiku).

Ja gribam kļūt par nažu advokātiem, kā argumentu varam piesaukt Japānas kultūru, kurā dāvināts nazis atvaira ļaunu likteni un mājās piesauc veiksmi. Un arīdzan somi no šādas dāvanas nevairās, tā pat skaitās korporatīva un simbolizē godīgas, labvēlīgas attiecības.

Daudzos avotos piesauktais fenšui tiešām uzskata, ka naža asajā galā koncentrējas enerģija un baksta to, pret kuru tā vērsta, atzīst fenšui praktiķe un pasniedzēja Linda Meškova. "Tas ir tāpat, kā ar pirkstu rādīt. Atklātā veidā asu priekšmetu dāvināt nevar, bet senajās kultūrās asas lietas dāvāja skaistās kastītēs."

Tā nu iznāk, ka varam izvēlēties, uzskatīt to par māņticību vai nē, vai pašu nespējā noturēt attiecības vainot nažus vai uzņemties atbildību pašiem. Viens gan paliek spēkā – nedāvini priekšmetus, uz kuriem ir nesaprotami uzraksti, hieroglifi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!