Viens no priekšmetiem, kuriem (droši vien pelnīti) tiek piedēvētas maģiskas īpašības, ir spogulis. Senlaikos, kad spoguļi tikko ienāca bagāto ļaužu mājās, dažviet cilvēki baiļojās, ka tas "zog dvēseli". Līdz mūsu dienām saglabājies ticējums, ka mājās, kurās ir nelaiķis, spoguļi aizklājami un ka spoguļi plīst uz nelaimi. Lūkosim, kas ir šo ticējumu pamatā!

Aptuveni tādi, kā mēs tos pazīstam, spoguļi parādījās pirms gadiem 500. Taču jau bronzas laikmeta apbedījumos atrastas atspoguļojošas plāksnītes (un tas nozīmē, ka jau tolaik spogulis skaitījās maģisks priekšmets).

Liela daļa ar spoguļiem saistīto ticējumu, šķiet, balstās uz to, ka spogulī mīt tāds kā īpašnieka enerģētiskais dubultnieks, un saplīšana tādējādi var tikt saistīta ar tās – otrās – pasaules sabrukumu, par kuru iemītnieks–dubultnieks noteikti nepriecājas un lūkos atriebties.

Pareģojumi itin nemaz nav saulaini – dažādu tautu ticējumos minēts nepatikšanu spektrs no septiņiem nelaimes gadiem līdz pat kāda mājas iemītnieka aiziešanai Viņsaulē... Kā spoguļu plīšanu skaidro ezotērikas skolu pārstāvji?

Laiks pārvērtēt attiecības ģimenē

Spogulim piemīt spēja uzsūkt sevī informāciju no apkārtējās vides, turklāt – gan labo, gan slikto. Jo lielāks spogulis, jo vairāk "redz" un vairāk uzsūc, tāpēc plīst arī "ar vērienu", atbrīvojot kaudzi tādas kvalitātes enerģijas, ar kādu nu savā mūžā saskāries. Ja tā ir strīdu un neiecietības izpausmju enerģija, tad nav brīnums, ka īpašnieku dzīvē šis tas saiet grīstē (un varam tikai iztēloties, cik daudz visa kā redzējuši antikvārie spoguļi!). Bet, ja tavā ģimenē viss kārtībā, tad plaisa spogulī var vēstīt arī labas pārmaiņas.

Par maziem spogulīšiem kreņķis nav tik liels – tie vēsta vien nelielas ķibeles vai iekļūšanu tenkās.

Taču tas nav vienīgais iemesls – spogulis varot saplīst arī no bēdām, ko pārdzīvojusi ģimene, piemēram, zaudējot tuvinieku. Arī šādā gadījumā no tā, protams, jāatvadās.

Ko iesākt ar saplīsušo spoguli?

Skaidrs, ka kaut kas ar to jāiesāk, un laika gaitā izstrādāta smalka instrukcija.

Protams, ka turpināt lietot to nevajadzētu, pat drusciņ ieplaisājušu ne, vismaz tā iesaka magi un bioenerģēti. Pēc viņu domām, plaisa atver "enerģētisko kontūru" ar paralēlajām pasaulēm. Tātad – ieplaisājušais spogulis iespējami ātri aizgādājams prom, pirms tam to nomazgājot ar sālsūdeni.

Ja spogulis saplīsis gabalos, tie jāsavāc, bet te ir viena viltība – tas jāizdara, pēc iespējas neieskatoties lauskās (un, protams, ar cimdiem). Lauskas jānoskalo tekošā ūdenī un jāizmet.

Un, to visu šādā vai tādā veidā darot, jāpārskata tomēr attiecības mājās, darba kolektīvā vai, kur nu spogulis atradies.

Citi ticējumi par spoguļiem

Ja iepriekšējie iemītnieki mājās atstājuši spoguli, no tā tomēr labāk atbrīvoties (un nereti novērots, ka "mantotais" spogulis tik un tā drīz saplaisā un ir izmetams, droši vien tāpēc, ka mājokļa enerģētika līdz ar jaunajiem iemītniekiem pilnībā izmainās).

Arī tad, ja atlūzis pavisam niecīgs stūrītis, spoguļa enerģētika ir izmainīta, tāpēc dāmām un jaunkundzēm, kuras spogulītī ielūkojas ļoti bieži, tomēr labāk neriskēt ar savu skaistumu un jaunību.

Guļamistaba un spogulis nav savienojami, un tas attiecas arī uz tik ierasto skaistumkopšanas stūrīti buduārā.

Cilvēka enerģētikas pētnieki apgalvo, ka labākā vieta spogulim ir iepretim ieejas durvīm: tādējādi tie atstarojot negatīvo enerģētiku un nelaižot to iekšā (te nu man personiski ir jautājums – kāpēc mājās esošo negatīvu spogulis uzsūc, bet šo – atstaro?).

Gadījumā, ja pēc iziešanas no mājas nākas pēc kaut kā atgriezties, jāieskatās acīs savam dubultniekam un jāpalūdz tam pieskatīt māju un dot svētību tev ceļā.

Toties nevajag skatīties spogulī kopā ar draudzenēm, īpaši tad, ja esi precēta: ticējums vēsta, ka tādējādi var izraisīties sāncensība par tavu vīru.

Ja reiz spogulis atceras un atstaro to, ko redzējis, savā īpašumā iegūts skaistules lietots spogulītis var kalpot par skaistuma talismanu.

Savukārt, ja esi viesos pie ļaudīm, kas tev ir nesimpātiski vai izceļas ar kašķīgumu, neskaties viņu spoguļos.

Parapsihologi pieļauj, ka arī nolādējums var parādīties kā plaisa spogulī, tāpēc par ļaunu nenāks atvainoties (kaut domās) visiem, kam esi pārgājis ceļu vai novēlējis kaut ko ne to.

Un visbeidzot – lai cilvēka dvēsele un negatīvā enerģija neiekļūtu un neaizķertos spogulī, pēc nelaiķa nāves dzīvoklī spoguļi esot jāaizklāj uz 9–10 dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!