Tāpat kā katru gadu, arī šogad augustā būs novērojama teiksmaini skaistā dabas parādība – zvaigžņu lietus. Kopš bērnības atceros ticējumu: ja ieraugi krītošu zvaigzni, iedomājies vēlēšanos! Kādas vēlēšanās šogad zvaigžņu lietus nāks piepildīt? Un kā tam "palīdzēt"?

Vispirms jāprecizē, ka maksimālais perseīdu lietus šogad vērojams naktī no 12. uz 13. augustu. Taču, kā brīdina astronoms Ivars Šmelds, vēl gluži svaigais Pilnmēness krītošo zvaigžņu šovu aizēnos... Cerēsim, ka kaut kas tomēr būs redzams, – vismaz, lai pietiktu priekš vēlēšanās...

Shēma izsenis zināma: izej dabā, kur zvaigznes redzamas, nogaidi, kad kritīs, un, kamēr šī lido lejup, pagūsti izteikt vēlēšanos. Taču šogad augusts ir īpašs mēnesis, perseīdu lietus ietrāpa starp diviem aptumsumiem, tāpēc arī vēlēšanos vajadzētu iedomāties šā laika enerģijām piemērotu – kaut vai tāpēc, lai tai būtu lielākas izredzes piepildīties.

Un, proti, Mēness aptumsuma tuvums būs labvēlīgāks tādām vēlmēm, kas saistītas ar atbrīvošanos no kaut kā (sirdi saplosījušām attiecībām, parādiem, bailēm, atkarībām utt.). Vēlēšanās izsakāma tagadnes formā un kā pateicība. Piemēram: paldies, ka es esmu brīva no liekā svara! Vai: es ar pateicību atvados no līdzatkarīgajām attiecībām ar Vladimiru.

Bet tas vēl nav viss.

Lai pēc tam nebūtu pretenziju pret zvaigzni vai puskurlo likteni, pirms zvaigžņu nakts ir tā nopietnāk jāpagatavojas. Tavai vēlmei jānāk no tevis kā no tīra avota, tā nedrīkstētu "ķerties un klupt" pāri veciem aizvainojumiem un nepiedotām un neatlaistām emocijām. Tāds ilgi glabāts un lolots aizvainojums var pat pavisam apstādināt vēlēšanās ceļu uz realizāciju. Tāpēc nenoslinko un velti laiku (īpaši aptumuma diena tam piemērota), lai palūgtu piedošanu visiem, kurus vari un arī kurus nevari atminēties, piedod arī tu viņiem un sev – par to, ka tik viegli uzķēries uz dusmu āķīša, ka pievilki savā dzīvē situācijas un ar savu enerģētisko struktūru izprovocēji agresiju, par ko ātri apvainojies. Lai tas viss nolīdzinās, pagaist un neliek šķēršļus!

Un, visbeidzot, paturi prātā, ka tava vēlme īstenosies vien tad, ja tā būs saskaņā ar Dieva lielo plānu. Ir svarīgi to apzināties un tā arī piebilst. Un neapvainoties, ja Radītājam priekš tevis kaut kas cits padomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!