Jau kādu laiku informatīvajā telpā sākam atgriezties pie iepriekš apspriestiem tematiem un notikumiem, tehnoloģijas met ārā kļūdas, operatoriem filmētais jāpārfilmē. Astroloģijas pārstāvjiem nav ilgi jāmin, kas ir atbildīgs par notiekošo. Merkurs jau kādu laiku kļūst lēnāks savā kustībā un pilnībā top retrogrāds jeb ieņem atpakaļejošo kustību no 13. augusta līdz 5. septembrim. Pa vidam citi autori iesaka vēl pieņemt zināšanai mūsu spīdekļu aptumsuma radīto ietekmi, bet šoreiz – par prāta un komunikācijas planētu Merkuru šajā laika sprīdī.

Retrogrādo kustību dēvē par laiku, kad planētas tiešā darbība atslābst un iestājas tāds kā dreifēšanas laiks. Lietas vairs nepakļaujas prātam un loģikai, vairāk pieslēdzas iekšējā balss un intuīcija jeb "iekšējās zināšanas".

Praktiskais rezultāts? Tādās jomās kā informācijas aprite (tiešā saziņa, telefonzvani, e-pasti, dokumenti, pasts, publiskā runa, tirdzniecības darījumi, transports, loģistika, pārvietošanās, mācīšanās, saziņas un pārvietošanās tehnika) viss norit ne gluži tik gludi kā pierasts. Ko darīt? Atkārtošana – zināšanu māte: sakārtot iepriekš sākto un nodrošināties, lai viss noritētu maksimāli iespējami gludi, jaunas ieceres atliekot uz vēlāku.

Atpakaļejošā cilpa no 13. augusta virzās pa praktisko, detalizēto Jaunavas zīmi un 31. augustā atgriežas Lauvas zīmē.

Merkurs Jaunavā ir plānotājs, racionalizētājs, kritizētājs, lielo lietu sadalītājs pa vienībām. Jaunavas zīme atbild par tādām jomām kā darbs, kalpošana, pakalpojumi, pienākumi, veselība. Tad nu, lūk, mums dots apceres (nevis reālās rīcības) laiks, lai novērtētu, kā sokas iepriekšminētajās jomās, cik apmierināti ar tām esam, kā rast balansu starp pienākumiem pret citiem un "pienākumiem" pret sevi.

Gan ģimenes ārsti, gan, izskatās, ka arī izglītības sfēra diskutēs par iepriekšsāktām tēmām. Personīgā līmenī šeit var aktivizēties pārdomas par darba vidi, kolektīvu – vēlme kaut ko mainīt.

Faktiski visu Jaunavas zīmē esošo retrogrādo posmu Merkurs pavada roku rokā ar Sauli, kas pastiprina iepriekš minētos domu procesus un radušos prāta apjukumu un akcentē vēlmi darboties. Var valdīt izteikts egocentrisms un subjektīvisms. Šajā momentā var šķist, ka rīcība ir visa glābiņš, bet svarīgi saprast, ka noteikti kaut ko būsim palaiduši garām savā impulsā. Paciešamies un darbību atliekam!

Merkurs Lauvā, savukārt, ir vairāk tendēts uz ballītēm, svētkiem, priekiem, spīdēšanu un blefošanu. Retrogrādais Merkurs aktivizē nepieciešamību pārskatīt savu tēlu un uzvedību – pārskatīt, cik daudz ir darīts sevis cildināšanas labā un cik padarītais ir patiešām noderīgi sabiedrībai.

Informatīvajā telpā var tikt vēlreiz pārspriesti pašmāju "spīdekļi" un viņu loma tautsaimniecībā.

No 31. augusta līdz direktās kustības atgūšanai jau tā apjukušais prāts iegūs papildu draivu no enerģiskā Marsa un atkārtotas iespējas no inovatora Urāna. Šajā laikā varam atgriezties pie idejām un vēsmām, kas ienāca prātā jūlija beigās (21.–25. jūlijā), internetā var uzrasties kāds cilvēks no vasaras festivāla vai citām jaukajām vasaras aktivitātēm. Komunikācijā ieteicams izteikties īsiem, skaidriem teikumiem un nesteigties spriedumos (spriedumus vispār atliekam uz nu jau netālo Merkura taisnvirziena kustību). Notikumu attīstībai gala iznākums var tikt novērtēts tikai pēc retrogrādā laika beigām!

Lai kādas atziņas un pārdomas šajā laikā nāk, svarīgi saprast, ka uz to nevajadzētu balstīt savu pārliecību un šajā laikā neko nelemt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!