Laura Grīnvalde

Patiesībā nav svarīgi, cik "toksīnbrīvi" mēs dzīvojam un ēdam, – mēs nemitīgi uzņemam toksīnus no gaisa, ko elpojam, par ūdeni un pārtiku pat nerunājot. Ājurvēdas ārsts Sohans Viirs Singhs uzskata – vislielākā problēma strauji augošajā toksiskumā ir stress un dzīvesveids. Lai izbēgtu no graujošām saslimšanām, tikt vaļā no šīm indēm ir vitāli svarīgi. Kā to paveikt?

Mazliet par zarnām un zinātni

Toksīnus ķermenī veido smagie metāli un dažādas ķimikālijas – pesticīdi, piesārņojums un pārtikas piedevas. Protams, arī alkoholam un narkotikām ir toksiska ietekme uz organismu. Toksīni rodas zarnās kā blakusprodukti to baktēriju darbībai, kas sašķeļ pārtiku. Olbaltumvielu pārstrāde organismā arī rada indīgus blakusproduktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!