Par to un kas arbūzos un vīnogās ir tik labs, stāsta Gita Ignace, sertificēta uztura speciāliste Ogres slimnīcā un Āgenskalna klīnikā.
"Arbūzs un vīnogas paši par sevi ir ļoti veselīgi, tikai mīnuss ir tāds, ka, ja tie tiek audzēti lauksaimniecībā, kurā lieto dažādas ķīmijas, tad šajos augļos būs diezgan daudz nitrātu, pesticīdu, kas daudziem pat var izraisīt alerģiskas reakcijas. Bet nevajag arī no mušas uzpūst ziloni, ikdienā, strādājot ar ēdienkaršu sagatavošanu un uztura tendencēm, bieži esmu ievērojusi, ka daudzi atsakās lietot dārzeņus/augļus, jo tur ir nitrāti, bet vienlaikus viņu ikdienas uzturā ir neveselīgi našķi, kur nu tiešām nekā laba nav," pieredzē dalās Ignace.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit