Kopš 6. aprīļa stabilitātes, pienākumu un atbildības planēta Saturns atradās retrogrādā jeb atpakaļgaitas kustībā, bet 25. augustā tas maina virzienu un, uzņemot ātrumu, atsāk savu "normālo" taisnvirziena kustību.

Atgādināšu, ka Saturns ir skolotājs un strukturētājs. Tas nosaka konkrētus ierobežojumus, bez kuriem mūsu dzīve būtu haoss. Kamēr Saturns bija retrogrāds, daudzi piedzīvoja šķēršļus karjeras virzībā, darba maiņas jautājumos. Daudziem citiem aktualizējās kaulu vai ādas problēmas vai arī traucēja iekšējas šaubas un nepārliecība par sevi un savu lēmumu pareizību.

Šajā reizē visvairāk retrogrādā Saturna negatīvo ietekmi sajuta cilvēki, kuriem kādas planētas vai nozīmīgi horoskopa punkti atrodas aptuveni 20–28 grādos mutablajās zīmēs – Strēlniekā, Dvīņos, Zivīs un Jaunavā.

Saturns psiholoģiski atbild par šādām jomām: nopietnība, pašsaglabāšanās instinkts, pacietība, metodiskums, prasīgums un disciplinētība. Tas pārstāv arī vēlmi pēc drošības, formas un kārtības

Pārvalda šādas jomas: celtniecība, likumdošana, darbu organizācija un administrācija, lielais bizness, kauli un locītavas, arheoloģija, nekustamais īpašums, lauksaimniecība.

Retrogrāda Saturna laikā cilvēkiem, kas nodarbināti šajās jomās, varēja rasties grūtības, šķēršļi un kavēšanās. Krāsas daudziem vēl vairāk sabiezinājās īsi pirms Saturna kustības pagrieziena punkta – aptuveni nedēļu vai pat 10 dienas pirms 25. augusta, kad Saturns sāka "bremzēties".

Šis bremzēšanās periods šajā Saturna ciklā vēl sakrita ar dilstoša Mēness pēdējo fāzi, ar 21. augusta Saules aptumsumu un retrogrādo Merkuru. Tāpēc šis periods, sākot pat jau ar 15. septembri, varēja iezīmēties ar apjukumu, dezorientāciju un grūtībām organizēti strādāt, kā arī ar bezspēku un nomāktību. Un labāk bija pavadāms, lai iekšēji apjaustu savas kļūdas un gatavotos jaunam startam.

Jāskatās, kādu iespaidu Saturna kustība atstāj uz mūsu dzimšanas horoskopu:

  • ja Saturns saspringtā veidā skar dzimšanas horoskopa planētas – tas ierobežo un rada šķērļus, raisa neuzticēšanās sajūtu un var būt par spēku, kas "liek" mums no kāda izšķirties vai no kaut kā atteikties;
  • ja Saturns harmoniskā veidā skar mūsu dzimšanas planētas, tad tas stabilizē esošo situāciju, palīdzot radīt nopietnu pamatu, piešķir spējas koncentrēties un ar apzinātību pieiet esošo situāciju risināšanai.

Ja retrogrāda perioda laikā atklājušās kādas problēmas un iezīmējušies saržģījumi, palēnām, pēc 25. augusta, to visu varēs normāli un organizēti sākt risināt. Tagad galvenais – to visu apjaust un piefiksēt.

Retrogrāda Saturna laikā parasti neiesaka sākt pamatīgus un ilgtermiņa projektus – māju būvniecību, dibināt jaunus uzņēmumus un slēgt jebkādus ilgtermiņa līgumus. Šiem pasākumiem vēlams sagaidīt direkta Saturna periodu, kas tagad tieši sākas – pēc 25. augusta!

Kad Saturns pie debesīm ir taisnvirzienā, tas palīdz sasniegt ilgtermiņa mērķus, nodrošina stabilu progresu ieguldīto pūļu virzienā un minētajās nozarēs. Bet – ar nosacījumu, ja tiešām tiek ieguldīts darbs. Koncentrējot spēkus, Saturns "palīdz" attīstīt savus resursus. Saturna ietekmē iespējams gūt noturīgus panākumus, bet jārēķinās ar to, ka rezultāti nāk pamazām, nevis uzreiz, toties ir paliekoši.

Taču šoreiz priecāties vēl būs par ātru, un patiešām svarīgiem sākumiem vēlams vēl mazliet pagatavoties. Proti, šobrīd komunikācijas, domāšanas, saziņas un dokumentācijas planēta Merkurs atrodas atpakaļgaitas kustībā, kas (pat stipri jūtamāk nekā Saturns) spēj nobojāt procesu norises raitumu. Retrogrādā Merkura periods beigsies tikai 5. septembrī, tāpēc līdz tam laikam labāk vēl pārskatīsim savas idejas un projektus, sakārtosim papīrus.

Īstais laiks nozīmīgu projektu sākšanai un ieviešanai patiesībā sāksies tikai pēc Jaunmēness iestāšanās, tātad – pēc 21. septembra.

Direkts jeb taisnvirziena Saturns būs līdz pat 2018. gada 18. aprīlim, tāpēc šo laiku vēlams izmantot svarīgu projektu virzībai – biznesa stabilizācijai, ēku būvniecībai, remontdarbu veikšanai un jaunu likumu pieņemšanai.

Vēl varam piebilst, ka Saturns pašlaik atrodas Strēlniekā, un 20. decembrī tas pāries Mežāža zīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!