Foto: Laura Grīnvalde
Kā jau ierasts ap rudens saulgriežiem, ezotērisko zināšanu glabātāji, meklētāji un vairotāji šajā nedēļas nogalē straumēm vien satecēja Pokaiņu mežā. Šogad cilvēku šķita brangi daudz – gandrīz tūkstotis.

Atšķirībā no pērnā gada, kad gadatirgus koncentrējās divās vietās, šogad vairāk nekā 20 zināšanu "pārdošanas punkti" bija izkaisīti pa noslēpumaino un mazliet spokaino mežu lielākā teritorijā. Manā kā apmeklētāja vērtējumā tas nebija slikti – gan cits citam netraucēja, gan izstaigāties varēja.

Apmeklētāju vidū bija dzirdamas arī svešādas valodas – vistālāk, šķiet, bija atceļojusi tūristu grupa no Taizemes, un noslēguma Ugunsrituālā sastapu arī šamanes no Jakutijas, kuras atzinīgi izteicās gan par festivāla noskaņu, gan par Ugunsrituālā jūtamajām enerģijām. Neticat man – noticiet gardās ugunskura zupas vārītājiem, kuri apgalvoja, ka "visur pabijuši, bet tik jauku publiku redz pirmo reizi".

Jautāta, kas šogad jauns un kas pašu visvairāk uzrunā, Pokaiņu zināšanu gadatirgus organizatore Agnese Irbe minēja kolēģes no Lietuvas, kuras prezentēja dejojošo ma-uri masāžu (skaties video).


Savukārt man nekur iepriekš neredzēta šķitās dvēseles mandalas veidošana no kristāliem ar sekojošu astroloģes un rotu mākslinieces Ingas Beļajevas skaidrojumu.

Bet – ko nu tur daudz runāt, lai labāk stāsta bildes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!