Foto: Shutterstock

Lielie dabas cikli mainās – vēl pēdējās dienas likteņa favorīti ir Svari un Ūdensvīri (mazāk – Dvīņi), bet jau pēc 10. oktobra veiksmes patrons Jupiters izvēlas jaunus favorītus, un tie turpmākā gada garumā būs Skorpioni, Vēži un Zivis, kā arī tie Vērši, kuri spēs izkustēties no savas komforta zonas.

Kopumā mēneša fons ir diezgan labvēlīgs dažādu jaunu pamatakmeņu ielikšanai, tāpēc met pie malas slinkumu un uzdrīksties izmainīt sevī to, kas traucē sasniegt nospraustus un izsapņotus mērķus. Lai veiksme un sajūta, ka Visums uzklausa, ir ar tevi.

Auns

Aunu dzīve oktobrī turpinās uzņemt apgriezienus. Būs iespējas iesaistīties neskaitāmos projektos, būt cilvēkos, iedvesmoties jaunām idejām un darbiem. Diezgan viegli ies tas, pie kā jau ilgstoši strādāji, tomēr jauni iesākumi oktobrī var ap tevi aptīt šaubu mākoni.

Auns būs ļoti jūtīgs, pat tramīgs, īpaši situācijās, kurās neko nevar ietekmēt un kuras notiek ne pēc viņa plāna. Bet tieši tādēļ tev tās arī ir nepaciešamas – lai tu spētu paskatīties uz notiekošo citām acīm, lai iemācītos vērtēt jau notiekošo un izvērtēt to, kas vēl tikai tuvojas tavā virzienā. Vērtīgi nebūt notikumu epicentrā, taču turēt roku uz pulsa.

Lielisks mēnesis zināšanu papildināšanai, kvalifikācijas celšanai. Tikai ar intelektuālo bagāžu spēsi pietuvoties saviem mērķiem un iecerēm.

Mīlas dzīvē neiztiksi bez piedzīvojumiem. Attiecībās esošajiem salīdzinoši mierīgs laiks, tomēr jārēķinās, ka lielā mērā divvientulības tonalitāti noteiks partneris, nevis tu.

Brīvajiem Auniem vējš svilpos astē, sabiedriskā dzīve kļūs aktīvāka. Patīkamas atmiņā un, iespējams, arī dzīvē paliekošas satikšanās.

Vērsis

Ja esi piedūris pirkstu kaut kam mazam un it kā interesantam, droši laid to vaļā, lai oktobrī laiks un uzmanība aiziet tikai ilgtermiņa projektiem ar skaļu atbalsi nākotnē un makā.

Darījumu durvis pavērsies uz ārzemēm, pie cilvēkiem ar dāsnu maka saturu, idejām un izaicinājumiem. Tev ir iespēja savas profesionālās dzīves kvalitāti pagriezt pilnīgi jaunā virzienā un vērienīgos apjomos, atliek vien neiztērēt sevi sīkumos.

Visos darījumos, sarunās un notikumos ir jābūt ļoti vērīgam. Nepaļaujies uz veiksmi un lielā rata laimestu, bet klausies, pieraksti un ņem vērā katru vārdu, katru mazāko norādi. Paļaujies uz lielo plānu – tajā, kā tu izdomāji un ieplānoji rīkoties, var būt pulka izmaiņu, taču tās visas vedīs pretim panākumiem. Izbaudīsi katru savu darbību, katru savu lēmumu.

Bagātīga radošās enerģijas deva ļaus atplest rokas kā profesionālajā, tā personīgajā dzīvē. Attiecības, kas šajā mēnesī izveidosies, būs ar tālejošu perspektīvu un spēcīgām saknēm. Tiem, kas jau savijušies mīlas saitēm, izdosies nostiprināt un aplaistīt savas mīlestības saknes.

Dvīņi


Dvīņu pārliecības un uzmundrinājuma liesmas kaisītas pa plašajām debesīm.

Lielisks, daudzsološs mēnesis tieši profesionālā jomā. Tajā izdosies īstenot sen lolotas ambīcijas un ieceres, pieķersies tādu pienākumu izpildei, kas ilgstoši gatavināti vai nogaidīti. Īpaša uzmanība tiem darbiem, kam gatavojies, uz ko mērķtiecīgi gāji, – oktobris nesīs gan materiālu guvumu, gan administratīvas ņemšanās: pielabošanu, koriģēšanu, pārplānošanu.

Jautājumi nāks no lieliem un svarīgiem cilvēkiem, un Dvīņiem ir jābūt ar argumentu rezervi kabatā kā dienu, tā nakti.

Mēneša otrajā pusē iespējams jūtams finanšu pieplūdums, un saistībā ar to Dvīņi sajutīsies pavisam brīvi un pārliecinoši spēs īstenot pašas trakākās ieceres un iedomas. Ārpus atļautajiem rāmjiem gan neizej, jo nauda pavisam drīz būs nepieciešama ilgtermiņa ieguldījumiem.

Mīlas dzīvē stabils pamats zem kājām. Attiecībās valdīs saskaņa un miers, abi skatīsieties vienā virzienā, tomēr ar laulībām nesteidzies. Nostabilizē attiecību pamatus.

Vēzis


Vēzis ar vienu soli atkāpsies no sabiedriskās un trokšņainās skatuves. Vairāk laiku veltīs gan pats sev, savu vēlmju un patiku iepazīšanai, gan savu nākotnes plānu pārskatīšanai.

Krūtīs pukstēs pārliecināta un uzņēmības pilna sirds, vien jātiek līdz perfekti izstrādātam un drošam plānam, lai virzītos uz priekšu. Šajā procesā primāras kļūs ne tik daudz materiālās vērtības, kā morāles principi un ieguvums ilgtermiņā. Soli pa solim iegūsi pārliecību par to, ka esi pieņēmis pareizos lēmumus un tavs izvēlētais ceļš ir pareizs.

Mēneša otrajā pusē aktuāla kļūs pašsajūta un izskats, iespējamas izmaiņas vizuālajā tēlā, pamainīsies ģērbšanās stils un frizūra. Arī šiem lēmumiem jāatbalsojas sirdī, pretējā gadījumā pieņemsi lēmumus kādam citam par labu, taču pats nebūsi ar tiem komfortā.

Partnerattiecībās spēcīga tieksme pielāgoties, darīt tā, kā vēlas partneris. Var būt manipulācija, mēģinājumi ietekmēt tavu domu un sajūtu kādā ļoti nozīmīgā situācijā. Jaunas iepazīšanās ir ļoti iespējamas, taču pareizās izvēles un lēmumus pārbaudi un saskaņo vien ar savu intuīciju un iekšējo balsi.

Lauva

Debesu dāvanas šajā mēnesī kritīs pār Lauvu galvām. Iespējams, ka pilnīgi viss un vēl nedaudz vairāk no tā, par ko sapņots, uz ko cerēts, tiks sniegts tieši tagad.

Perspektīvas iespējas profesionālajā ceļā, galvu reibinoši finanšu darījumi, laime un pārpilnība mīlas dzīvē. Taču jāteic, ka pie lielā laimesta izdosies tikt vien tām Lauvām, kuras tur ļoti spēcīgu kontroles ķepu pār savu dzīvi un ir pārliecinātas par to, ko dara, un skaidri zina, uz ko iet. Citām var neizdoties tikt galā ar raibo iespēju klāstu, var apmulst un palaist garām savu lielo iespēju.

Lauvas mājas būs pilnas viesu, smieklu un dzīvesprieka. Draugi un ģimenes locekļi nāks ciemos, ņemot sev līdzi jaunus draugus, un tā paziņu loks kuplos. Daudzās satikšanās var sagādāt arī jaunas aizraušanās mīlas dzīvē, taču uzreiz jāsaka – riskanti tas būs tikai tām Lauvām, kas jau savu sirdi un roku kādam solījušas. Brīvās griezīsies pielūgsmes un uzmanības dejā, nevienam neko nesolot un neko pretim negaidot.

Jaunava

Jaunavas apvīs un aptīs dzīvesprieka un iedvesmas pilni cilvēki. No viena paņemsi kripatiņu optimisma, no otra – jaunas idejas, no trešā – sirdsmieru. Vien pašai jātur sava sirsniņa vaļā, lai to visu spētu ieraudzīt un pieņemt.

Emocionāli trauslākām Jaunavām var būt sajūta, ka kāds cenšas regulēt, noteikt un plānot viņu dzīvi, neprasot ne vārdu, ne viedokli. Šīs sajūtas var ļoti saspīlēt gan profesionālās, gan arī privātās attiecības, tādēļ ļoti svarīgi ir akli nepakļauties, bet komunicēt un, cik nu iespējams, skaidri paust savus uzskatus.

No rokas ies darījumi un projekti, kas tiek īstenoti kāda zinoša un spēcīga partnera paspārnē. Pateicoties tam, tev būs iespēja nostiprināt un pilnveidot savas zināšanas un gūt pārliecību par tālākajiem soļiem.

Mēneša beigās Jaunavu ceļā var stāties lai vai kas – krūtīs mirdzēs ļoti daudz enerģijas tā pārvarēšanai un sakārtošanai.

Romantiskajā dzīvē daudz košu krāsu. Nostiprināsies attiecību pamati, sirds pukstēs mierīgāk. Domas piepildīs kopā dzīvošanas un lielā "Jā" vārda tēmas.

Brīvās Jaunavas savu laiku lieki netērēs – pavadīs to ciemos, ballītēs, randiņos. Īstais gan nāks vien kā pārsteigums, neba meklēts, neba uzrunāts.

Svari

Uzrotījuši piedurknes, Svari ļoti apzinīgi un mērķtiecīgi ķersies klāt tam, kas šodien dzīvē svarīgs.
Maza interese par to, kas notiek apkārt, par to, ko domā un vēlas citi. Īpaši darījumu attiecībās spēlēsi mono izrādi un uz sakariem iziesi ļoti reti. Jādara viss, ko spēj izdarīt, plus nedaudz vairāk, liec lietā visas savas zināšanas, pieredzi un kontaktus. Izmeklētākos un pašus vērtīgākos.

Oktobra otrajā pusē būs sajūta, ka Svari sacenšas paši ar sevi, izaicina sevi un mēģina pierādīt (sev), uz ko ir spējīgi. Labā ziņa ir tā, ka debesis ir labvēlīgas panākumiem, tomēr mijiedarbība ar zinošiem cilvēkiem ir ļoti svarīga un nepieciešama.

Mēneša beigās nedaudz norimsies sākotnēji uzņemtie apgriezieni, sāksi vērtēt, ko dari un cik daudz sevi atdod apkārtējai videi,un īpaši darbam. Tas aizvirzīs uz domām un skatu ģimenes un māju virzienā, kur pavards kuras, kur mīlestības apskāvienos apstājas laiks.

Skorpions

Foto: Shutterstock

Oktobris Skorpioniem dos impulsu viņu kvalifikācijas celšanā. Ja tev jau sen galvā dzīvoja doma apgūt kaut ko jaunu, ar kaut ko papildināt savu zināšanu krājumu, iemācīties kaut ko, ar ko konkurēt darba tirgū, pievērsties tam, kas tavu dzīvi dara aizraujošāku, – šis ir īstais laiks. Jūtams un pamanāms enerģijas potenciāls, rīkojies droši, ļaujies iekšējā dzinēja ritmam un virzies uz priekšu.

Mēneša vidū ļoti liela loma tavos panākumos būs sabiebrībai, cilvēkiem, kolēģiem, vadībai. Jātur acis un ausis vaļā, jāturas uz zelta vidusceļa starp to, ko no tevis sagaida citi, un to, ko vēlies darīt pats. Veselīga mijiedarbība un citu cilvēku sagādātais pienesums tev palīdzēs virzīties uz priekšu.

Mēneša beigās būs sajūta, ka viss tavā dzīvē notiek tieši tā, kā tam ir jānotiek, – tas, ko vēlies, īstenojās bez aizķeršanās. Svarīgi vien līdz dzimšanas dienai noformulēt savu vēlmi.

Attiecību dzīvē vairāk jāpaļaujas uz situāciju, nevis par to jādomā un tā jāstaipa domās turpu šurpu. Ja savu izredzēto vēl neesi saticis, tad velti vairāk laiku sev, nevis domā par to, kur viņu atrast.

Strēlnieks


Foto: Shutterstock

Bez straujām kustībām, taču pārliecinošu sejas izteiksmi Strēlnieks pietuvosies tam, ko sen jau cerējis.

Situācijas cita pēc citas parādīs to, ka steigties nav nekādas nepieciešamības, ka viss notiek tieši tad, kad tam ir jānotiek. Tas gan nenozīmē, ka Strēlnieks atslābs un ļausies slinkošanai, jo panākumi un sasniegtais būs tieši atkarīgs no tā, cik daudz uzmanību attiecīgajai aktivitātei veltīsi.

Darba jautājumā būs situācijas, kurās patiešām jāiespringst, jāsakoncentrējas un jāsaņem sevi rokās, lai izdarītu. Slinkākajiem un vieglprātīgākajiem zīmes pārstāvjiem draud iespēja pazaudēt kādu projektu tikai dēļ tā, ka nebija pietiekami mundri.

Mēneša otrajā pusē jāpaplāno savas gaitas, jo vari saņemt atkal jaunus un interesantus piedāvājumus.

Romantiskajās attiecībās Strēlnieks ļausies stāstu un ilūziju pasaulei, jaunas iepazīšanās var sagādāt drīzu vilšanos, ja ticēsi pilnīgi visam, ko saka, un nepārliecināsies par to darbos.

Attiecībās esošajiem ciešs un aktīvs laiks kopā. Mazas nianses, momenti, sekundes ļaus pārliecināties par to, cik patiesi ir tava sirdscilvēka nodomi attiecībā uz tevi.

Mežāzis



Mežāžu ceļš šajā krāsainajā mēnesī piedzīvojumu un notikumu kaisīts.

Visus lielos dzīves notikumus galvenokārt vadīs tava iekšēja pārliecība un apņemšanās turpinās ceļu kādā noteiktā virzienā. Pārdomu un šaubu krustceles ir soli aiz muguras, un pavisam drīz vajadzētu nostiprināties pārliecībai par savu izvēli.

Profesionālā ziņā aizraujošs mēnesis, izdosies sakārtot svarīgus jautājumus un iekustināt projektus, kas ilgstoši gaidījuši savu uznācienu. Galva būs pilna pasakainām idejām, trīsēsi no sajūsmas par spilgtajām iespējām, tomēr tev ļoti svarīgi ir rīkoties pēc plāna, lai nenoslīdētu no ceļa. Tikai tad, kad pabeigts iesāktais, vari noslaucīt rokas un sākt skatīties kaut kā jauna virzienā.

Mēneša otrajā pusē rokas pletīsies ļoti plati un acīs spīdēs dolāra zīme – alksi iegūt un saņemt vairāk. Šā kārdinājuma varā pastāv iespēja iekulties nelegālos darījumos.

Ja attiecību dzīve nesen ir izgriezusies kā veļas mašīnas centrifūgā, tad tagad drēbēm būtu jābūt jau sausām un tīrām. Vien atliek apvilkt glītās drānas un doties pa to ceļu, kur aicina sirds. Miera un mīlestības pilna mājas dzīve sniegs sen kāroto mīlestības un piepildījuma sajūtu.

Ūdensvīrs


Ūdensvīriem šomēnes pavērsies naudas kambaru durvis. Tā nāks gan no paredzamiem un zināmiem ceļiem, gan no tādiem, par ko pat nedomāji un nerēķinājies. Ja fantazē par kādu naudīgu ieceri vai papildu peļņas iespēju, to noteikti ir vērts tagad attīstīt, izkustināt.

Naudas tēmai cieša saistība arī ar ģimeni, vecākiem. Viņi var sniegt atbalstu, kaut ko vērtīgu uzdāvināt vai arī atstāt mantojumu.

Liela vērtība šajā mēnesī ir līdzcilvēki, tādi, kuri varbūt arī dienu dienā nav blakus, tomēr sirdī mājo kā agrās rīta stundās, tā vēlos vakaros. Atjauno kontaktus, satiecies, pavadi laiku kopā ar cilvēkiem, kas sen nav satikti un dzirdēti, priecājies par kopā būšanu.

Ūdensvīriem–vecākiem mēneša otrajā pusē ļoti saistošs un piepildīts laiks kopā ar bērniem. Var doties nelielā izbraukumā, apceļot tuvākās pilsētas un apciemot atrakciju parkus.

Mīlas dzīvē atvērta dalīšanās tēma. Attiecības ietekmēs tas, ko viens otra labā darāt, cik veltāt laiku, enerģiju, kā iepriecināt viens otru.

Zivis

Zivīm dienas lielākoties būs aizpildītas ar dažāda rakstura pienākumiem, tomēr kopējais noskaņojums būs viegls un patīkams.

No rokas ies ikdienas veicamais pienākums, viegli pielāgoties raibajai notikumu gaitai. Negaidītas un neparedzamas situācijas pārsteigs biežāk nekā ierasts, taču emocionālais fons būs pieņemošs, un šādas situācijas Zivis nespēs izsist no līdzsvara.

Mēneša otrajā pusē sabiedriskā dzīve būs ļoti aktīva, taču lielā mērā saistīta ar profesionālo dzīvi – formāli pasākumi, klientu dienas, satikšanās ar investoriem. Būs iespēja parādīt sevi, izdosies vienoties par ļoti labiem nosacījumiem kādam ilgtermiņa projektam. Arī tad, ja acumirklī tevi māc šaubas par tādu pasākumu lietderību, ir vērts tajos piedalīties.

Mēneša beigās Zivis būs uz goda un uzmanības pjedestāla. Saņemsi atzinību no augstākstāvošiem personāžiem, spīdēsi starmešu gaismās. Šarms un atbildības sajūta tevi spēs tur noturēt vēl ilgu laiku.

Mīlas dzīvē pa kājām maisīsies katli, pannas un drēbju kaudzes. Nevienprātība sadzīviskos jautājumos saspīlēs attiecības, būs grūti uztvert kritiku, saasināsies uztvere un attieksme pret partnera sacīto. Vairāk laika jāpavada ārpus mājas, pasākumos, kurus apmeklējat gan divatā, gan kuplākā cilvēku skaitā. Izprotot vienam otra vajadzības ārpus mājas, veidosies vieglāka savstarpējā komunikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!