Foto: Shutterstock

Lai iepazītu Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas Igaunijā un gūtu svētku gaidīšanas prieku, ikviens interesents aicināts 20. decembrī pulksten 17 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā apmeklēt darbnīcu "Igaunijas Ziemassvētki".

Par svētku tradīcijām Igaunijā stāstīs Aiva Plauča, Rīgas Igauņu pamatskolas skolotāja. Kopā ar skolēniem viņa vadīs arī radošo darbnīcu, kur varēs izgatavot apsveikuma kartītes, kā arī dekorus no dzijas.

Tikšot uzburta svētku sajūta, klausoties igauņu Ziemassvētku mūziku un baudot karstos dzērienus. Pasākumā gaidīti gan pieaugušie, gan bērni, informē pasākuma organizatori.

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš. To var izdarīt šeit.

Visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas. Pasākums tapis, atzīmējot Igaunijas prezidentūras noslēgumu Eiropas Savienības Padomē.

Katra Eiropas Savienības dalībvalsts rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem kļūst par prezidējošo valsti un vada ES Padomes darba norisi. Prezidentūra ir iespēja katrai ES dalībvalstij neatkarīgi no tās lieluma vai iestāšanās laika ES veidot ES dienaskārtību un vadīt ES Padomes darbu. ES Padome ir ES likumdevējs, kas šīs pilnvaras realizē sadarbībā ar Eiropas Parlamentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!