Foto: Shutterstock
Vai tev ir gadījies dzirdēt par vaska maģiju? Tā ir visai smalka māksla, kas ietver gan diagnostiku, gan dziedināšanas paņēmienus. Bet šim laikam, protams, aktuālāka ir zīlēšana. Par to tad arī šis stāsts.

Kārlis Straubergs "Latviešu buramvārdu" (Rīga 1941. g., Latviešu folkloras krātuves izdevuma 2. sējumā 687.–688. lpp.) piemin keromantiju jeb vaska maģiju. Daugavpils hronikā tiek minēta tāda keromantijas ierīce kā Szwyrbusts – diegā iekārta vaska lodīte. Citiem vārdiem – svārstiņš, ar kuru stādīta diagnoze: "Vask, vask, saki man, no kurienes šī nelaime? Vai no cilvēka? Vai no šī vai no viņa?" Vai arī: "Vask, vask, saki man kur ir nozudusī lieta? Vai šeit vai tur?" Kad vainīgā persona aizskarot vaska lodīti, tā sākot griezties riņķī.

Rīgas kolēģijas 1608. gada hronikā minēta keromantija ar vaska liešanu ūdenī. Ar šo lējumu palīdzību noskaidro, cik ilgi cilvēks dzīvos, nosaka slimību, ar vaska palīdzību atrasta arī nozagtā manta.

1687. gadā prāvā Tērbatā minēts svārstiņš, kas gatavots no šujamās adatas, kuras asajā galā atrodas vaska bumbiņa. 1695. gadā igauņu prāvā minēts: "Grēta rīkojās ar vasku, kam caur vidu balta lenta... Kad īsto vietu atrod, vasks pie lentas sāk griezties." Vairākās ziņās 1673. gadā ir pieminēta vaska un svina liešana. Burtnieks, lejot vasku, un no zīmēm un figūrām pareģo par tām lietām, par ko jautāts. Vaska un svina liešana kā "laimes liešana" saglabājusies līdz pat mūsdienām.

Sveču rituāls

Diagnostikas paņēmiens parādīs tev īsāko ceļu uz izveseļošanos, ja patiešām esi slims.

Šis rituāls ir unikāla metodika, jo, novienas puses, tas ir diagnostikas paņēmiens, bet, no otras puses, – atveseļojošs rituāls, kas ļauj atbrīvoties no ārējās iedarbības.

Testēšanas process ir meditācija uz Dzīvo Uguni vai Svētuguni ar mērķi noskaidrot tava ķermeņa vājās un stiprās vietas. Izpildot šo rituālu, saasinās visas sajūtas, notiek enerģētiskā lauka harmonizācija un vispārēja fiziskā ķermeņa veselības stāvokļa uzlabošanās.

Rituāls ir maksimāli vienkāršots. Jebkurš cilvēks to var izpildīt, nekaitējot savai veselībai.

Rituālam ņem 12 vaska sveces – tādas, kas deg ilgāk par stundu. Šīs sveces simbolizēs laiku: 12 stundas, 12 mēnešus, 12 gadus, 12 laikmetus, 12 sajūtas.

Pirmās piecas sveces simbolizē emocionālo stāvokli un galveno orgānu veselības stāvokli (plaušas, aknas, nieres, liesu, sirdi).

Sestā svece – simbolizē centrālo nervu sistēmu, galvas un muguras smadzenes.

Septītā svece – vispārējais veselības stāvoklis šūnu līmenī.

Astotā svece – planetārais ķermenis, griba, attieksme pret reliģiju, cilvēces vēsturi.

Devītā svece – dzīves mērķis un mērķtiecība.

Desmitā svece – simbolizē tavu garīgo spēku.

Vienpadsmitā svece – laika izjūta, iepriekšējās dzīves.

Divpadsmitā svece – vide ap tevi, cilvēki, sabiedrība.

Visu rituāla laiku neviens un nekas nedrīkst novērst tavu uzmanību! Ar savām domām, emocijām, jūtām tu radi telpu ap sevi.

Sveces aizdedz pēc kārtas, ar minūtes vai pusotras intervālu – no pirmās līdz divpadsmitajai, pa apli pretēji pulksteņa rādītāja virzienam. Šis aplis simbolizē altāri, uz kura tu sadedzini visu, kas traucē tavu dzīvi.

Pēc loģikas svecēm jānodziest tādā kārtībā, kādā tās aizdedzinātas. Ja sveces izdeg haotiski, tas norāda uz haosu tavā dvēselē.

Ja 1. svece izdeg pirmā – pārliecība (pretējā gadījumā norāda uz šaubām).

Ja 2. svece izdeg kā otrā – mierīgums (pretējā gadījumā tevi ir viegli nokaitināt).

Ja 3. svece izdeg kā treša – miers un spēks (pretējā gadījumā – bailes).

Ja 4. svece izdeg kā ceturtā – pašpietiekamība (pretējā gadījumā – depresija).

Ja 5. svece izdeg kā piektā – atslābinātība, dzīvības spēka pārpilnība (pretējā gadījumā – smaga sirds, dzīvības spēku izsīkums).

Ja 6. svece izdeg kā sestā – augstas prāta un darba spējas (pretējā gadījumā – tevi ietekmē sapņi, ilūzijas, apspiesta centrālās nervu sistēmas darbība).

Ja 7. svece izdeg kā septītā – dzīvības spēku rezerves (pretējā gadījumā – izsīkums, nogurums).

Ja 8. svece izdeg kā astotā – brīva griba, garīga harmonija (pretējā gadījumā – apspiesta griba, mazdūšība).

Ja 9. svece izdeg kā devītā – tu esi uz pareizā ceļa, mērķtiecība, apgaismība (pretējā gadījumā – maldi, sapņi, ilūzijas).

Ja 10. svece izdeg kā desmitā – tev ir daudz gara spēka (pretējā gadījumā – tev ir pārāk maz gara spēka).

Ja 11. svece izdeg kā vienpadsmitā – pagātnes notikumi tevi neapgrūtina (pretējā gadījumā – tava pagātne tevi nomāc, ir veci parādi).

Ja 12. svece izdeg kā divpadsmitā – intuīcija, ceļā uz mērķi nav šķēršļu (pretējā gadījumā – konflikta situācijas tuvākajā apkārtnē).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!