Lai cik cītīgi mēs savu laimi kaldinātu paši, ir vēl kāds lielāks plāns, kura ietvarus mums nākas ievērot. Protams, arī pērnā gada nogalē mēs lasījām horoskopus, puspajokam vai nopietnāk cenšoties pavērt priekškaru uz nākotni. Kas piepildījās, kas ne? Vai esam sekojuši zvaigžņu norādēm vai lauzušies slēgtās durvīs? Izlasi, ko zvaigznes solīja tavai horoskopa zīmei 2017. gadā, un izspried!

Auns

Kam Aunam bija "jākrīt no gaisa"?

Līdz pat rudenim zvaigznes Aunam piedāvājušas dažādas iespējas pārvarēt savu individuālista dabu un veidot kaut ko kopā ar citiem: biznesu, attiecības, sparīgu duetu vai divjūgu, kurā abi noklāj viens otra "tukšās zonas". Diezin vai varam runāt par saprašanos no pirmā acu skata – par garlaicību sūdzēties neesot varējis.

Savukārt rudens pusē Aunam bija jāsāk kustināt biznesa lietas, lai nostiprinātu savu statusu. Iespējams, Auns spēja atgriezties (vismaz uz laiku) statusā, kuru bija zaudējis.

Kur bija nolikts Auna grābeklis?

Ar Auna grābekli šoreiz bijis grūti – tas nebija vis nolikts redzamā vietā, bet rūpīgi noslēpts dziļā zālē (lasi – Auna zemapziņā). Pavasara Saules aptumsums varēja izkustināt kādu labi iepakotu pārliecību par to, cik augstu viņš drīkst kāpt un kurā brīdī jāieslēdz pašsaglabāšanās instinkts. Šoreiz bija jāpamēģina izdarīt kaut kā citādi un izšķirošā brīdī neapstāties pie pēdējā metra.

Kam bija jānotiek Auna sirdī?

Nu, mieram tur nebija jābūt, jo rotaļīgai romantikai bija jādod vietu konkurences cīņai par līdera lomu pārī, un drusku jāvaldās, lai nesaietu ragos pa īstam. Jāteic, tika solīts, ka uz rudens pusi diezgan daudzas problēmas atrisināsies guļamistabā un citās ērtās vietās, kur prātam nav pārāk lielas teikšanas.

Tiem Auniem, kuri savas otrās pusītes vēl tikai meklē, bija jāskatās uz draugiem un domubiedriem un biežāk jāiesaistās aktivitātēs, ko iniciēja uz tā paša viļņa esošie cilvēki. Bija jāiet tautā, jārosās – sēdēšana krogā vai internetā cerēto iepazīšanos nesolīja!

Kam bija jānotiek Auna makā?

Tika solīts, ka nauda Aunam nākšot no kopdarba un (ak vai, cik loģiski tas skan – gandrīz vai neinteresanti) no karjeras kāpuma. Pie nosacījuma, ka Auns būs pakāpies. Jūtamākas izmaiņas varēja gaidīt gada otrajā pusē, bet bez paša piepūles nekādi īpašie zelta kalni pār Aunu nebija paredzēti.

Vērsis

Kam bija jākrīt no gaisa Vērsim?

Lielāko gada daļu tas būs bijis darbs, kas Vērsi atradīs, lai kur viņš slēptos. Lielos vilcienos jau Vērsim nav iebildumu kārtīgi pastrādāt, īpaši tādos gados kā šis, kad ļoti reāla izskatījusies arī iespēja izveidot labas attiecības ar kolēģiem un arīdzan ar augstāk stāvošajiem un sēdošajiem.

Vēl uz galvas varēja uzvelties arī pēkšņa nepieciešamība īpašā veidā parūpēties par savu veselību, bet šādu notikumu īstenībā var uzskatīt par labu, ja Vērsis organisma signālus ņems vērā un savedīs sevi labākā formā nekā bija pirms tam.

Kur bija nolikts Vērša grābeklis?

Vērsim visam bija jānotiek pēc viņa ticības, bet ticība solījās tikt pārbaudīta – īpaši tajās jomās, kas saistītas ar Vērša biznesa, dzīvesbiedra vai citu "kopnaudu". Katrs domubiedrs, ar kuru kopā tika bīdīta kāda biznesa ideja, bija rūpīgi jāpārbauda, jo šis visādi jaukais cilvēks varēja pēkšņi mainīt plānus neparedzētu apstākļu ietekmē vai kā citādi. Lai kā tur būtu, uz dzīvi apvainoties Vērsis nedrīkstēja – tas parasti ne pie kā laba nenoved un nenoveda arī šogad.

Kam bija jānotiek Vērša sirdī?

Lai kādā jomā Vērsis kalpotu sabiedrībai, tur noteikti bija atrodams kāds iztēli ierosinošs cilvēks, kurš, iespējams, interesants bija tieši ar savu statusu vai potenciālu pacelt Vērsi arī – ja ne gluži saulītē, tad vismaz ārā no darba skudriņas "plaukta".

Kam bija jānotiek Vērša makā?

Personiskajā makā nekas īpaši dramatisks nebija gaidāms – tika solīts, ka atgriezīsies aizdota, ieguldīta vai citādi noklīdusi nauda. Savukārt uz svešiem (un pat uz tuvinieku) makiem Vērsim labāk slepus neskatīties! Tā vietā varēja izlemt par labu pašam sava, kaut neliela, bet patstāvīga rūpala izveidošanai.

Dvīņi

Kas Dvīņiem tika solīts?

Šis gads (vismaz lielākā gada daļa) Dvīņiem bija salīdzinoši veiksmīgs, un no gaisa nokrist varēja iedvesma vai iespējas kaut ko radīt, kaut kā izpaust savu talantu, pat tad, ja tas būtu tikai "viena aktiera teātris", laužot sirdis kaislīgiem pielūdzējiem. Taču Dvīņu radošā dzirksts varēja realizēties arī kādā mazā brēkulītī. Lūk, arī iemesls pārbaudīt, vai Dvīņiem ir pedagoga talants!

Vēl zvaigznes solīja, ka Dvīņiem šajā gadā būs daudz iespēju priekam un izklaidei un līdz ar to – jauniem iespaidiem un jauniem kontaktiem. Vai šie kontakti būs ilgstoši un noturīgi – tas jau ir cits stāsts.

Kur bija nolikts Dvīņu grābeklis?

Turpat vien, kur pērnajā gadā gulējis, tas grābeklis arī bija – Dvīņu partnerattiecībās. Ja pērnais gads šo jomu krietni papurināja un varbūt arī izjauca kādu savienību, tad šis gads solīja daudz iespēju iepazīties un... uzkāpt uz tā paša grābekļa. Atlika cerēt, ka iepriekšējās drāmas Dvīņiem ir kaut ko iemācījušas un šoreiz Dvīņi jau pa gabalu pamanīs krīzes priekšvēstnešus. Galvenais bija – neiekulties kopējos naudas darījumos ar cilvēku, kurš nav ar Dvīņiem pabijis ugunī un ūdenī.

Kam bija jānotiek Dvīņu sirdī?

Viesuļi, orkāns un cunami – īpaši attiecībās nesaistīto Dvīņu sirdīs tie plosījās. Pie vēlēšanās no jebkuras romantiskas jūsmas Dvīņi spēja uzkonstruēt drāmu. Savukārt aizņemto un apgredzenoto Dvīņu uzmanības lokā bija atsaluma un distances mazināšana attiecībās. Jāteic – tas varēja arī izdoties.

Kam bija jānotiek Dvīņu makā?

Daudz personiskās naudas Dvīņi šogad ieguldīja izklaidēs un talanta attīstībā, savukārt ar biznesa naudiņu nebija tik vienkārši – tur izšķirošo lomu varēja nospēlēt publicitāte un orientēšanās uz aizrobežas patērētājiem. Aizņēmumus ņemt varēja tikai retais un parādus ievilkt – vēl jo mazāk.

Vēzis

Kas Vēzim "krita no gaisa"?

Gada pirmajā pusē un līdz pat rudenim Vēzis bija aizņemts ar mājas un ģimenes lietām, kur bija gaidāms pieaugums vai paplašinājums – iespējams, Vēzis iegādājās savu vai savā apgādībā paņēma kādu dzimtas īpašumu, iespējams, ka Vēža mājās iedzīvotāju sastāvā notika kādas patīkamas izmaiņas – ieradās kāds ilgi gaidīts cilvēciņš vai mājās atgriezās kāds "pasaules staigātājs".

Sākot ar rudeni, Vēzis varēja vairāk nodoties izklaidēm, rotaļām ar savu tēlu, flirtam un saviesīgas dzīves baudīšanai.

Kur bija nolikts Vēža grābeklis?

Viens grābeklis, kas Vēzim punu varēja uzdauzīt, – pārāk bohēmisks dzīvesveids un vieglprātīga attieksme pret pielūdzēju sirdīm. Vēža "pieradinātie" par šādu bezatbildību varēja atmaksāt visneparedzamākajos veidos, sabrucinot arī kādu Vēža ilūziju.

Otrs grābeklis – ieraušanās sevī un nespēja pārkāpt pāri lepnumam, lai paskaidrotu dzīvesbiedram vai biznesa partnerim, par ko tieši Vēzis ir apvainojies.

Kas notika Vēža sirdī?

Īsti mierīga Vēža sirds šogad nebija – apgredzenotie Vēži slīpēja savu konfliktu risināšanas māku (lielākais darbs ar sevi – iemācīties piedot un atlaist to, kas ir viņu "melnajā sarakstā"). Savukārt brīvie flirtēja uz nebēdu, savaldzinot ne vienu vien. Bet – vai tas bija nopietni? Varbūt tikai Vēža pašapliecināšanās?

Kas notika Vēža makā?

Gada pirmās divas trešdaļas bija naudīgākas, jo pēdējā Vēzis tērēja ar lielāku entuziasmu nekā pelnīja. Taču kopumā, šķiet, nekādas milzīgas avārijas Vēža maku neapdraudēja. Varēja uzvirmot doma kardināli izmainīt karjeras vektoru, taču diezin vai tas iecirtīs robu Vēža makā – drīzāk jau tieši pretēji.

Lauva

Kas Lauvai "krita no gaisa"?

Lauvai bija jāsaņemas pacietību, jo šis gads pārbaudīja, cik tās tev ir! Var jau paskatīties no tāda "tornīša", ka tikai pēkšņi sarežģījumi Lauvas personību dara pilnskanīgu, – šādā griezumā Lauvai bija daudz iespēju piepildīt savas ambīcijas. Varēja sagribēties mainīt vizuālo tēlu, iznākt uz dzīves skatuves citā ampluā. Pašas gada beigas rāda, cik tēla maiņa bijusi veiksmīga.

Vairāk nekā citkārt Lauvai nācās kustēties riņķī pa pasauli. Nereti ceļi Lauvu aizveda pie jaunām zināšanu krātuvītēm. Rudenī lielāka uzmanība bija jāpievērš mājas lietām – iespējams, šoreiz daudz kuplākā pulkā.

Kur bija nolikts Lauvas grābeklis?

Jutīgos Lauvas horoskopa punktos šogad trāpīja Saules un Mēness aptumsumi, mudinot atvadīties no tā (un tiem), kas savu misiju viņas dzīvē piepildījis. Tas varēja izmainīt Lauvas emocionālo, finansiālo un enerģētisko resursu bilanci. Situācijas bija grūti paredzamas, un tāpēc katrā vietā spilventiņu jau laikus nolikt Lauvai diezin vai izdevās – nācās iemācīties elastīgi reaģēt un paņemt no dzīves labāko katrā brīdī iespējamo.

Kas notika Lauvas sirdī?

Brīvo Lauvu sirdis alka pēc kaut kā nopietna, pamatīga, ar solījumiem apstiprināta, nekādas paviršas attiecības nebija Lauvas gaumē. Tas arī pareizi, jo mīļotā cilvēka atbalsts, ar kuru Lauva varētu rēķināties, viņai krietni vien noderēja. Savukārt precētās Lauvas tieši mājās šogad jutās vislabāk (jo tuvāk rudenim, jo izteiktāk). Bija iespējas sakārtot rutīnā ieslīgušas vai buksēt sākušas partnerattiecības.

Kas notika Lauvas makā?

Bija jārēķinās ar to, ka biznesā var būt negaidīti pavērsieni, un nevar garantēt, ka tie visi būs uz labu. Faktiski bija vērts pietaupīt kādu rezervīti vismaz līdz septembrim, kad Lauva aptuveni varēja secināt, vai visas vētras jau pāri un vai ir pietiekami daudz līdzekļu, lai tiktu galā ar sekām. Varēja nākties papelnīt naudu arī darbā, kas ne pārāk gāja pie sirds.

Jaunava

Kas Jaunavai "krita no gaisa"?

Neticēsi – nauda! Īpaši tām Jaunavām, kuras 2015. gada beigās un 2016. gadā nekūļāja kājas, bet nopietni piestrādāja pie sava snieguma. Nu bija pienācis laiks "novākt ražu" un arīdzan nopelnīto patērēt. Tā kā Jaunava, visticamāk, jutās savā garā stipra (lasi – enerģija bija un Jaunava prata to atjaunot), arī šogad viņai darāmā netrūka – ne darbā, ne mājās. Un tas bija labi, jo tādējādi Jaunavai pietika spara savest kārtībā savu īpašumu.

Kur bija nolikts Jaunavas grābeklis?

Mājokļa un ģimenes jautājumi bija jārisina, turklāt – pirms situācija samilzusi līdz radu naidam. Jaunavai droši vien bija vēlme līdz pēdējam brīdim izlikties par aklu un kurlu, tomēr šis, šķiet, nebija tas gads, kad nesaskaņas pašas par sevi uzsūksies. Gada otrajā pusē Jaunavai uznāca vēlme paplašināt savu apvārsni. Ideja pati par sevi bija vienkārši lieliska, taču bija jāpatur prātā, ka tieši tālākizglītības labirintos noslēpies viens no Jaunavas grābekļiem. Bija rūpīgi jāizvēlas skolotājus!

Kas notika Jaunavas sirdī?

Precētajām Jaunavām pa rokai bija divi briļļu maki: viens – romantiskajām, sapņainajām un savā pasakā dzīvojošajām rozā brillēm, otrs – piekasīgajām, tumšajām. Taču kopumā lielas krīzes tieši attiecību ziņā lielo vairumu Jaunavu, visdrīzāk, neskāra. Brīvajām Jaunavām, kurām nemaz vairs negribas būt brīvām, veiksmi nācās visādos veidos piekukuļot, jo pati par sevi tā rokās devās negribīgi: kritiskais Jaunavas prāts brāķēja citu pēc cita.

Kas notika Jaunavas makā?

Kā jau minēju, Jaunavas maks bija prieka avots, taču lielāko pelnīšanu Jaunavai bija vēlams saplānot līdz rudenim. Savukārt rudenī varēja ieplānot kādu lielāku tēriņu – varbūt automašīnu, bet varbūt kādus kursus. Arīdzan mājokļa kārtībā savešana gluži par brīvu nebija, un finansiāla palīdzība varēja būt nepieciešama kādam dzimtas loceklim.

Svari

Kas Svariem "krita no gaisa"?

Laikā, kad veiksmes planēta Jupiters pastaigājās pa Svaru zīmi, no gaisa krītam varēja sagaidīt gandrīz jebko – pilnības rags bija vaļā, un Svariem atlika vien būt uzmanīgiem ar to, ko viņi vēlēsies. Daudzos gadījumos tas varēja nozīmēt popularitāti un publisku atzinību, iespējas paspīdēt un parādīt sevi no vislabākās puses, lai tētiņam un māmiņai, un dzimtenei ir prieks! Tas pa lielākajai daļai attiecās uz laikposmu līdz 2017. gada rudenim, bet Svari paguva, ja gribēja!

Kur bija nolikts Svaru grābeklis?

Vai Fortūnas favorītiem vispār mēdz būt kādi grābekļi? Izrādās – mēdz gan, un Svaru grābeklis bija paslēpts pārāk nopietnā apkārtējo cilvēku uzklausīšanā un savu talantu apslāpēšanā, ja kādai autoritātei tas ir šķitis neperspektīvi vai nepiedienīgi drosmīgi. Otrs mazītiņais grābeklītis gulēja tur, kur Svari popularitātes vilnī piemirsa padalīties ar saviem vistuvākajiem cilvēkiem.

Kas notika Svaru sirdī?

Svaru sirds šajā gadā gan varēja apmest kādu kūleni – tas attiecas gan uz ciešās un likumīgās attiecībās iesaistītajiem, gan uz draiski flirtējošajiem Svariem. Pirmajā gadījumā to varētu nodēvēt par sakāpinātu ambīciju izraisītu kaprīzi, kas neļauj mierīgi baudīt kopā būšanu, jo tajā, redz, esot sācis pietrūkt "asumiņa" (un Svari paši kādu eļļu ugunī ielaista). Otrajā gadījumā tā var būt svārstīšanās starp vairākiem Svaru labvēlības kārotājiem. Taču galu galā visi par un pret izfiltrēti, un diezin vai Svari paliks vientuļi.

Kas notika Svaru makā?

Labākās dienas Svaru makam sākās rudenī, kad paši Svari varēja pārbaudīt, vai izmantojuši šā gada piedāvāto jaudīgo potenciālu. Ja rudenī maciņš nav "pietūcis", tad Svari vainot var tikai sevi. Daudzi Svari pasāka savu lietu – kādu biznesiņu vai citu pelnošu projektu, taču tūlītējus rezultātus gaidīt diezin vai ir vērts, tai lietai jāļauj "kārtīgāk ieskrieties".

Skorpions

Kas Skorpionam "krita no gaisa"?

Izskatās, ka šis gads gatavojās izsniegt Skorpionam pielaidi viņa zemapziņas slepenajiem bunkuriem. Bet zemapziņā glabājas neiedomājami jaudīgi resursi – intuīcija un atklāsmes, viedi sapņi un pēkšņas idejas, arī emocionālas traumas un bloķēti notikumi. Piekļuvis šīm bagātībām, Skorpions spēja uzķīmiķot gan perspektīvu biznesa plānu, gan personiskās dzīves stratēģiju. Tas bija jāpaveic līdz oktobrim, jo tad Fortūnas mīluļa "stafeti" pārņēma tieši Skorpions, un pienāca laiks ideju īstenošanai un popularitātei.

Kur bija nolikts Skorpiona grābeklis?

Vairumā gadījumu Skorpions nav nekāds pļāpa, bet šogad viņa grābeklim, visticamāk, bija kāds sakars ar komunikāciju. Iespējams, nevajadzēja priekšlaikus izklāstīt savas idejas radiem un kaimiņiem. Iespējams, pārlieka slepenība radīja pārpratumus. Pārmērīga šurpu–turpu šaudīšanās un savas priekšnojautas apspiešana varēja iniciēt nevēlamus pagriezienus veselībā. Ja atgriezās veca kaite, to ignorēt nozīmētu riskēt iegulties uz veseļošanos. No otras puses – varbūt noņemšana no trases ļaus Skorpionam to viedo sapni nosapņot?

Kas notika Skorpiona sirdī?

Gada pirmajos deviņos mēnešos droši vien spēcīgākas kaislības bija tieši sirds dziļumos, nevis ārēji redzamos notikumos. Toties uz gada beigām (īpaši zīmes pirmajā pusē dzimušie) Skorpioni varēja cerēt uz veiksmi un popularitāti arī personisko attiecību jomā. Laulības saitēm sietajiem Skorpioniem varēja kļūt aktuāla troņmantnieku tēma, un tur nu katram pašam bija jāizvērtē sava idealizācijas pakāpe un piemērotība vecāku lomai. Savukārt brīvajiem Skorpioniem bija tendence mīlestības jomā veikt riskantus daudzpakāpju manevrus.

Kas notika Skorpiona makā?

Naudas avotiņš Skorpiona makā plūdīs visai paredzami, taču diezin vai tajā pagūs sabirt gada jauno projektu augļi. Varētu teikt, ka šajā ziņā joprojām bija paredzami tādi kā griesti, par kuriem augstāk īsti nevar tikt. Taču labā ziņa ir tā, ka Skorpions izprātoja, kā savu naudas plūsmu sakārtot.

Strēlnieks

Kas Strēlniekam "krita no gaisa"?

Šis ir grūts jautājums, jo vairāk pēc patiesības izklausās tas, ka Strēlniekam par saviem mērķiem bija sirdīgi jāpacīnās. Tiesa, šogad viņam vajadzīgos brīžos plecu pielika draugi. Tieši domubiedru pulka paplašināšanās varēja būt lielākais ieguvums līdz pat oktobrim, un tie no jaunpienākušajiem, kurus pie Strēlnieka neatveda nauda vai banāls flirts, varētu palikt viņa tuvumā arī turpmāk. Tuvāk rudenim un ziemai Strēlnieks, visticamāk, nebija vairs tik sabiedrisks – viņam gribējās mazliet atpūsties, tikt prom no apkārt valdošās jezgas, nospraust savas robežas un rezumēt šos pāris gadus, kas bijuši – sauksim lietas īstajos vārdos – uguņi, ūdeņi un vara caurules.

Kur bija nolikts Strēlnieka grābeklis?

Ķezas un ķibeles lielos vilcienos zīmējās turpat, kur pērn: dažam Strēlniekam tā bija nespēja iejusties citu kurpēs un pārlieka fokusēšanās uz sevi pašu, citam – bailes, kuras viņš pats loloja un nelaida vaļā. Galvenais, kas bija jāsaprot, – problēma nav kaut kur ārpus Strēlnieka, bet tieši pretēji. Agri vai vēlu par savām izvēlēm un attieksmi ir jāatbild, un šogad vēl bija Strēlnieka kārta aptvert, ka ne viss šajā pasaulē griežas ap viņa ambīcijām.

Kas notika Strēlnieka sirdī?

Šogad Strēlnieka laulības dzīve dažbrīd varēja atgādināt ierakumus – katrs savā ierakumu pusē iestājas pozā un nav ar mieru pamainīt pozīciju. Galvenais drāmas iemesls bija triviāls – līdzekļi. Cik Strēlnieks pelna un kā nopelnīto tērē? Dzīvesbiedru viedokļi par lietderību var atšķirties.

Diezin vai akurāt šajā gadā Strēlniekam par katru cenu gribējās gredzenu pirkstā un zīmogu pasē, tomēr vienmēr ir izņēmumi, tāpēc padoms bija šāds: savu Ziemeļmeitu (vai puisi) alkstošam Strēlniekam tālu lūkoties nebija jābrauc – jāpārstāj vīpsnāt par tuvākajā apkārtnē sastopamajiem kandidātiem.

Kas notika Strēlnieka makā?

Vecas saistības, iekavējušies parādi, apsolīti aizdevumi un citādas pagātnes naudas būšanas, iespējams, izrādījās aktuālākas par tagadnes peripetijām, tāpēc bija vērts apsēsties un padomāt, no kura kakta kāda aizmirsusies naudas problēma varētu izlīst. Bija jāturās, izskatījās, ka tik drīz vēl piena upes ķīseļa krastos neparādīsies...

Mežāzis

Kas Mežāzim "krita no gaisa"?

Gada lielākajā daļā Mežāzis bija sabiedrības uzmanības lokā. No viņa daudz prasīja, viņš nevarēja palikt neievērots aizkulisēs – arī tad, ja bija novārījis kādas ziepes. Taču arī negatīva publicitāte ir reklāma, tāpēc diezin vai Mežāzis varēja īpaši sūdzēties par karjeras un izaugsmes iespēju trūkumu. Papildu atbildība viņam pat sagādāja prieku un adrenalīnu! Vēl ļoti iespējams, ka šajā gadā Mežāža piemērs liecināja, kā dzīvē izskatās formula "tie pēdējie būs tie pirmie". Un otrādi. Pārmaiņas statusā varēja būt diezgan ievērojamas.

Kur bija nolikts Mežāža grābeklis?

Krietni vairāk nekā citus gadus Mežāzim bija jāseko saviem vārdiem, jo tiem šogad varēja būt plašs un – atkarībā no satura – dažkārt arī graujošs skanējums. Tas varēja atbalsoties gan "varas gaiteņos", gan arī paša Mežāža privātajā teritorijā un ģimenē. To, kas nav bijis salauzts, Mežāzim labāk nevajadzēja mēģināt šogad remontēt – varēja iznākt dubulta strādāšana.

Kas notika Mežāža sirdī?

Sirdslietām gads derēja tīri labi, jo Mežāzim bija izredzes realizēt kopīgo ieceri par zīmogu, gredzenu un citu uzvārdu. Uzreiz jāpiebilst, ka arī tikt vaļā no uzvārda un gredzena iespējas bija, ja Mežāzis to uzskata par labāku scenāriju. Ja tomēr attiecības gribēja saglabāt, tad nācās rūpīgāk sabalansēt zīmēšanos slavas saulītē un ietekmīgu cilvēku lokā ar laiku, kas pēc tiesas un taisnības pienāktos paša ģimenei.

Attiecībās nesaistītie Mežāži tauriņus vēderā šogad meklēja tur, kur grozās naudiņa, tika vētītas vecās un tapa jaunas vērtības. Un nevajag izlikties, ka materiālajām lietām nav nekādas nozīmes!

Kas notika Mežāža makā?

Neteiksim, ka tur kā no Pilnības raga sabira miljoni, taču arī trūkumu Mežāzis droši vien necieta – pat tad, ja izmaiņas karjerā notika pēc sliktākā scenārija un draugi pamanījās viņu samusināt uz kādu vāji pamatotu tērēšanu. Uz tālākiem radiem pārāk nevajadzēja cerēt, bet vecāki un dzīvesbiedrs gan jau pie vajadzības izlīdzināja finansiālās grambas.

Ūdensvīrs

Kas Ūdensvīram "krita no gaisa"?

2017. gadā Ūdensvīrs teju uz katra soļa sastapa iespējas paplašināt savu redzesloku. Iespējams, ka zinātkāre viņu aizveda tālos ceļojumos, un tur piedzīvotais ļāva Ūdensvīram paskatīties uz šķietami pazīstamo pasauli citām acīm. Daudz kas no tā, kas līdz šim bijis slēpts, ilgāk vairs nevarēja izbēgt no Ūdensvīra modrā skatiena, un Ūdensvīrs vilka to gaismā – arī tad, ja šīs atklāsmes viņam pašam nebija glaimojošas. Veiksmīgs šis laiks bija tiem, kuri izvēlējušies stāties vai atgriezties augstskolā. Ūdensvīram šis bija personības izaugsmes gads – svarīgākais bija neizniekot laiku dīkdienībā!

Kur bija nolikts Ūdensvīra grābeklis?

Ūdensvīrs zināja, ka ir profesionāls un spējīgs, bet diemžēl uz pieres tas viņam nav rakstīts, tāpēc darba devēji ne vienmēr uzreiz novērtēja Ūdensvīra talantus. Grābeklis slēpās tajā aspektā, ka Ūdensvīrs pamanījās aizvainoties, ja kāds viņa piemērotību iecerētajam amatam apšaubīja, un tad jau tīri cilvēciskais faktors varēja nospēlēt viņam par sliktu. Otrs grābeklis, uz kura Ūdensvīrs varēja sāpīgi uzkāpt, bija ilūzija, ka viņa noslēpumi pie citiem (īpaši – pie draugiem) ir kā bankā. Diemžēl tā vis nav. Nestāsti savus plānus citiem, pirms neesi drošs, ka viss ies kā pa sviestu!

Kas notika Ūdensvīra sirdī?

Savas sirdslietas Ūdensvīrs neizlaida no rokām un neļāva kādam citam viņa vietā izvēlēties virzienu, kurā lietas virzījās. Iespējams, Ūdensvīrs ar savu dzīvesbiedru bija savā ziņā vienojušies par katram nepieciešamo personisko laiku un telpu, un tādējādi attiecībās atgriezās agrākais vieglums un koķetērija.

Draudzīgāks mīlestībai (gluži tāpat kā citām lietām) Ūdensvīram bija laiks līdz rudenim, pēc tam paša ambīcijas varēja ņemt virsroku pār taureņiem vēderā. Vientuļajam Ūdensvīram pie radniecīgas dvēseles tikt šoreiz nepalīdzēja ne nauda, ne sabiedriskais statuss, bet gan spēja lūkoties augstāk par ikdienību.

Kas notika Ūdensvīra makā?

Hmm... No vienas otras ilūzijas nācās atvadīties gan, bet tāpēc jau Ūdensvīrs neies dūšu zaudēt un plinti pa krūmiem mētāt! Tas nekas, ja taustāmus augļus šā gada centieni tik naski nedeva – toties pamati, kas ielikti, dos rezultātus nākotnē. Jārušina ir, un Ūdensvīrs rušinās jo cītīgi, dažbrīd aizliegdams sev šo to ilgotu.

Zivis

Kas Zivīm "krita no gaisa"?

Zivīm šajā gadā ne reizi vien nācās prātot par biznesu – gan savu, gan partnera, gan kopīgo. Uz daudzu Zivju trauslajiem pleciem gūlās atbildība par lielu naudu un visprātīgākajiem veidiem, kā to ieguldīt un sadalīt. Šiem procesiem ir arī gaišā puse – fokusējoties uz tiem, Zivīm varēja atklāties jaunas biznesa iespējas, un, iespējams, tieši Zivis ar savu intuitīvo redzējumu spēja atklāt veiksmīgus risinājumus tur, kur citi paklupa un apstājās.

Tuvāk gada beigām Zivis pārņēma vēlme mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties, un viņas sāka pētīt augstskolu programmas un citas iespējas papildināt savu pasaules uzskatu ar jaunām zināšanām.

Kur bija nolikts Zivju grābeklis?

Noticēt kaut kam labam pasaulē Zivīm ir daudz vieglāk nekā noticēt kaut kam labam sevī, un tas dažkārt neļauj Zivīm pilnībā izmantot pašām savu potenciālu. Tomēr arī 2017. gadā dzīve Zivīm atkal un atkal lika priekšā situācijas, kurās ir svarīgi noticēt savam talantam, savai spējai grozīt un ietekmēt pasaules kuģa kursu. Tās Zivis, kurām jau nācies piedzīvot pārbaudījumu ar varu, varēja atkal tikt aicinātas nokļūt kādā atbildīgā pozīcijā. Jautājums – vai iespēja papeldēties dziļos ūdeņos lika Zivīm noslēgt kompromisu ar sirdsapziņu (un dabūt kārtējo grābekļa uzdauzīto punu)?

Kas notika Zivju sirdī?

Bez trīsām sirdī diezin vai kādai Zivtiņai šo gadu izdevies nodzīvot, taču jautājums – vai par šo kluso sirds pukstēšanu uzzināja arī citi? Plašām tautas masām (un arī ne radu un draugu pulkam) tas, visticamāk, netika darīts zināms: iespējams, tāpēc, ka Zivis vēl īsti nav pārliecinātas par savām jūtām, iespējams, tāpēc, ka kaut kādu iemeslu dēļ ir pamats domāt, ka sabiedrība Zivju izvēli akceptēs nelabprāt. Taču slepena mīlestība ir ļoti romantiska, un Zivju sirdij tas visnotaļ der.

Brīvajām Zivīm izredzes atrast sirdsāķīti bija vietās un notikumos, kur cilvēki atpūšas vai iedziļinās sevī, – meditāciju nodarbībās, klusēšanas retrītos, rehabilitācijas centros un tamlīdzīgi.

Kas notika Zivju makā?

Pārmaiņas tur notika, un ļoti iespējams, ka pārmaiņas uz labo pusi, ja vien Zivis nenobijās! Nedaudz uzmanīgākām bija jābūt ar tā dēvēto projektu un fondu naudu – tās apsaimniekošana varēja izrādīties sarežģītāka, nekā Zivīm pirms tam šķita. Taču, kā jau minēts iepriekš, Zivju intuīcija bija vislabākais palīgs izejas atrašanā šajā un arī citos šā gada strupceļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!