Foto: Shutterstock
Šie trīs vienkāršie psiholoģiskie paņēmieni ļaus izmainīt dzīvi uz labo pusi pāris minūšu laikā. Kāpēc gan neizmēģināt tos jau šovakar?

Plāniņš nākamajam gadam

Saplāno interesantas nodarbes gadam uz priekšu.

Darbs, mācības un mājas darbi palaikam tā iesūc sevī, ka mēs aizmirstam, ka pasaulē eksistē kaut kas ārpus ikdienas rutīnas. Ja esi noguris un tev viss līdz brošai, velti 15 minūtes tam, lai izdomātu 12 kaut nelielus, bet piedzīvojumus, kas palīdzēs tev iziet no komforta zonas. Tas var būt, piemēram, izbrauciens uz kaimiņpilsētu, lēciens ar izpletni vai došanās uz randiņu – izvēlies, kas tev tuvāks.

Kad būsi saplānojis 12 aizraujošās nodarbes, apsoli sev, ka izpildīsi pa vienai katru mēnesi. Sāc būvēt plānus, neatliekot uz vēlāku laiku, lai tevis izdomātais nepaliktu vienkārši kārtējais ieraksts blociņā.

Saskaņo savu darbu sarakstu ar saviem sapņiem

Iedomājies sevi pēc gada, pieciem vai desmit. Padomā, kādu tu sevi gribētu redzēt, ko vēlētos sasniegt gan personiskajā, gan profesionālajā plānā. Pieraksti savas idejas. Bet pēc tam salīdzini tās ar savu aktuālo darbu sarakstu. Vai tajā viss kalpo tavam ilgtermiņa mērķim? Ja ne – veic sarakstā nelielas izmaiņas: kaut ko atliec vai atcel, kaut ko, gluži pretēji, pievieno. Ideālā gadījumā ikdienas darba grafiks ar ilgtermiņa mērķi jāsalīdzina katru dienu vai kaut reizi nedēļā.

Izveido laimes krājkasīti

Sameklē tukšu burciņu vai kastīti un uzraksti uz tās "Laimīgie mirkļi". Atceries, kas labs ar tevi ir noticis šajā gadā. Īsumā uzraksti to uz lapiņas, sarullē un iemet traukā.

Ik reizi, kad notiek kaut kas labs, papildini šo krātuvīti. Reiz pāris mēnešos izlasi lapiņas un no jauna izdzīvo jaukos mirkļus. No tā vien, ka vienkārši pievērsīsi vairāk uzmanības labajam, kas ir tavā dzīvē, tu ar laiku optimistiskāk sāksi redzēt pasauli ap sevi.

Laimīgu gadu!

Avots: "Lifehacker.ru"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!