13. maijs ir diena, kad izrādīt cieņu cilvēkam, kurš to visvairāk pelnījis, neatkarīgi no dzīves līkločiem. Mātei. Vai zināji, ka ziedi un istabas augi ir ne tikai skaisti un smaržīgi, bet var arī veicināt dažādas norises un ietekmēt veselību? Izlasi un izvēlies dāvanai augus ar "pievienoto vērtību"!

Ja jūti, ka māmiņu pēdējā laikā nomāc stress, izvēlies augu, kas palīdzēs tā tuvumā just svaigumu un nepakļauties nervozumam. Šim nolūkam derēs hlorofīts, hibisks, ģerānija, amarillis.

Uz vecumu mums būtu jākļūst rāmākiem un viedākiem, bet diemžēl tā ne vienmēr ir – vecos cilvēkus nereti velk uz kašķi, par ko viņi paši nebūt nav sajūsmā. No konfliktiem varētu atturēt apelsīnkociņš, dracēna un monstera, sanpaulijas. Apkārt valdošās negācijas sevī kā īstens vampīrs sasūc alveja (turklāt to var izmantot arī veselības problēmu risināšanai).

Daudzi cilvēki ar gadiem piedzīvo arvien lielākas grūtības koncentrēties, un šādam nolūkam māmiņai varētu palīdzēt difenbahijas.

Ja, gadiem ejot, māmulīte kļūst aizvien gurdenāka, var palīdzēt zaļais draugs–tonizētājs. Uzmundrinātāju un apātijas apkarotāju vidū ir tādi augi kā kallas, jasmīns, naudaskoks, sīkziedu rozīte. Starp citu, šie paši ziedi var palīdzēt arī atdzīvināt jūtas starp tevi un tavu partneri.

Iespējams, māmiņa nesen aizgājusi pensijā, drusku tā kā garlaikojas, neatrod sev vietu. Tātad viņai ir nepieciešams jauns vaļasprieks, ideja, kur likt lietā savu radošumu. Mūzas vietā uzdāvini viņai alpu vijolītes, bugenviliju, hibisku vai orhidejas.

Ja nu kaut ko nevajag izvēlēties dāvanai vecam cilvēkam, tad kaktusu un istabas bērzu. Tiesa, arī šajā gadījumā paliek spēkā princips, ka uz dažādiem cilvēkiem augu iedarbības spēks ir dažāds.

Saki, par maz maģijas? Labi, tad palīdzi piepildīt māmiņas vēlēšanos! Dāvini augu kopā ar lielāku podiņu, kurā tas būtu pārstādāms: lai pirms pārstādīšanas māmiņa uzraksta uz lapiņas kādu savu vēlēšanos un ieliek poda dibenā. Lai rūpējas, lai audzē savu vēlmi dižu un leknu, un lai tev un tavai māmulītei jauki svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!