Astroloģijā Lilita ir fiktīvs punkts, kas ar savu atrašanās vietu cilvēka dzimšanas kartē norāda uz karmiskiem uzdevumiem, kas mums jāapgūst dzīves laikā. Aplūkojot Lilitu, tiek ņemta vērā zīme, kurā tā atrodas. Tās interpretācija dzimšanas kartē, protams, nav tik svarīga, kā Saules, Mēness vai citu planētu, taču ir vērts tai pievērst uzmanību, jo caur to varam atklāt vēl vienu mūsu rakstura dimensiju.

Lilita ir ļoti saistīta ar mūsu instinktiem, ar mūsu ēnas pusēm. Tā sevī paslēpusi spēju dziļi un spēcīgi dziedināt savu īpašnieku. Lilita izgaismo to ceļu, kas cilvēkam jāiet savā dzīvē, nojaucot visu nepatieso un melīgo. Tāpat tā sevī nes daudz postošas enerģijas, piemēram, dusmas, taču, tās kontrolēti un apzināti virzot pareizā gultnē, var panākt tieši pozitīvu iznākumu. Taisnīgums, drosme un dziļa mīlestība – pie šīm īpašībām Lilita aizved cilvēku, izejot sāpīgu transformācijas procesu.

Lai noskaidrotu, kur tavā kartē ir Lilita, izmanto, piemēram, šo bezmaksas resursu.

Lilita Aunā

Ar Lilitu Auna zīmē cilvēka lielākās bailes ir būt nederīgam, nevajadzīgam. Cilvēku virza uz priekšu impulss, un tas arī parādās rīcībā. Cilvēks ir ļoti neatkarīgs un dedzīgi cenšas izkonkurēt savu vietu uz citu fona un, kā likums, vislabāko – pirmo. Auna zīme, kuru pārvalda Marss, tam dabiski liek būt arī agresīvam gan tad, kad nepieciešams, gan arī brīžos, kad tas nepavisam nav vajadzīgs. Dominē princips – tagad un tūlīt vai arī nekad. Kā karmiskais uzdevums ar Lilitu Auna zīmē ir spēja kontrolēt savas kaislības, dažreiz pat ekstrēmas un nepamatotas. Savukārt, savā labākajā izpausmē cilvēks ar Lilitu Auna zīmē būs bezbailīgs līderis citu vidū.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: panākumi, identitāte, pašvērtējums un vērtība sabiedrībā, pašcieņa.

Domas, kas nodarbina prātu: cilvēku veiksme un cieņa citu acīs ir atkarīga tikai un vienīgi no viņa sasniegumiem un veikuma.

Uzdevums: atzīt un redzēt sevī vērtību, cienīt sevi un pieņemt kā unikālu Visuma daļu, tieši tāpat kā citus cilvēkus. Pārstāt sevi salīdzināt ar citiem, pārstāt vērtēt savus sasniegumus pēc citu noteikumiem vai standartiem.

Padoms – esi godīgs pret sevi, tas ir ceļš uz tavu spēku!

Slavenības ar Lilitu Aunā: Kurts Kobeins, Maikls Džeksons, Josifs Staļins, Vladimirs Ļeņins, Alberts Enšteins.

Lilita Vērsī

Ar Lilitu Vērša zīmē cilvēkam visvairāk bail no nabadzības un trūkuma. Ar šādu Lilitas izvietojumu cilvēks spēlē netvairāmā lomu, lai neteiktu vairāk, – šie cilvēki ir ļoti jutekliski, estētiski, taču dažkārt milzīgā apsēstība ar smalkām lietām mēdz būt pat pārspīlēti augsta un tādējādi likta augstāk par citām vērtībām, kā arī šim visam klāt nāk milzīga vilkme krāt un uzkrāt vairāk un vairāk, un vairāk. Cilvēki ar šādu Lilitas izvietojumu bieži par mīlestību sauc savu apsēstību ar partneri un neuzskata par ārkārtēju pārlieku lielo vajadzību pēc intimitātes, šie cilvēki ir arī ļoti izteikti greizsirdīgi, taču ne aiz izrādītās uzmanības pret viņu partneri, bet tieši dēļ pašu iedomātām īpašumtiesībām uz cilvēku. Šeit arī slēpjas karmiskais uzdevums – kontrolēt savu jūtīgumu un atkarību no partnera, kas var mīties ar privātīpašnieciskumu, kā arī saprast, ka bez īpašumiem, naudas un partnera dzīvei ir arī daudz citu labumu. Labākajā izpausmē Lilita padara savu īpašnieku vai īpašnieci ļoti šarmantu un harizmātisku.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: drošība, kā justies drošam, nekotrolēti tēriņi vai pārēšanās.

Domas, kas nodarbina prātu: pārmetumi un citu cilvēku kritizēšana gan sevī, gan skaļi par to, ka tie ir slinki un bezatbildīgi, it īpaši naudas jautājumos.

Uzdevums: pārstāt aizvietot tukšumu sevī vai savā dzīvesvietā ar priekšmetiem vai materiālām vērtībām. Ar to, ka mēs esam Visumā, pilnīgi pietiek, un mūsu vērtība ir daudzkārt lielāka nekā materiālās vērtības dzīvē.

Padoms – paaugstini savu pašvērtējumu!

Slavenības ar Lilitu Vērsī: Johans Sebastians Bahs, Vincents Van Gogs, Abrahams Linkolns, Volfgangs Amadejs Mocarts.

Lilita Dvīņos

Dvīņu zīmē esošas Lilitas cilvēkam bail no noraidījuma, no citu cilvēku atraidījuma. Cilvēks nekad nejūtas piepildīts un apmierināts. Lai gan šajā zīmē Lilita liek īpašniekam kļūt ziņkārīgam, taču tajā pašā laikā – arī paviršam un virspusējam, brīžam arī nevajadzīgi skeptiskam. Arī vajadzības gadījumos kļūstot mazam un bērnišķīgam uzvedībā un attieksmē, kas parasti kaitina apkārtējos, tieši tāpat kā garastāvokļa svārstības – tām nespēj izsekot neviens. Lilitas tumšā puse jeb karmiskais uzdevums Dvīņu zīmē cilvēkam ir izšķērdības un tenkošanas izskaušana, kas izraisa nesaskaņas gan cilvēkam pašam ar sevi, gan sadarbībā ar apkārtējiem. Pozitīvā izpausmē Lilita Dvīņos piešķir cilvēkam izcili asu prātu.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: vai sabiedrība akceptē cilvēku vai tieši otrādi – atgrūž.

Domas, kas nodarbina prātu: meklēt savtīgumu citu darbībā; kā radīt nepatikšanas tiem, kas it kā "nedara pareizi, kā vajag".

Uzdevums: pārstāt pievērst milzu nozīmību tam, vai esi iepaticies citiem un vai cilvēki vēlas ar tevi kontaktēties; nesalīdzināt sevi ar citiem ar mērķi izrādīt savu individualitāti un censties būt īpašākiem. Kā arī beigt šķirot cilvēkus pēc sev vien zināmiem kritērijiem.

Padoms: neklusē – smejies, dziedi, dzīvo, tas atspoguļo Visumu!

Slavenības ar Lilitu Dvīņos: Ādolfs Hitlers, Marks Tvens, Karls Markss, Frenks Sinatra.

Lilita Vēzī

Lilitas Vēža zīmē cilvēkam ir ļoti bail no pamešanas, palikšanas vienam. Viņš ir ļoti paklausīgs jebkurā jomā. Ļoti intuitīvs un empātisks, taču mēdz to izmantot arī savtīgiem un ļauniem nolūkiem, arī, nododot savus tuvākos un radiniekus. Savukārt karmiskais uzdevums slēpjas savas neatkarības atgūšanā (vai arī atrašanā no jauna, kā nu kuram), kā arī dzimtas tradīciju stiprināšanā. Savukārt lieliskajā izpausmē Lilita Vēzī ar lielu gādību sargā sev tuvos un mīļos.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: kā panākt, lai citi atbalstītu; mērīt savu ieguldījumu un gaidīt pretī no sabiedrības precīzi tikpat atpakaļ.

Domas, kas nodarbina prātu: parūpēties arī par paša vajadzībām nevis tikai citu, bezjūtīgums vai pārlielu liela empātija.

Uzdevums: darīt lietas vai veikt uzdevumus dzīvē priekš sevis un nekļūt atkarīgam no darba.

Padoms – jūtīgums ir tavs spēks, pieskaries šim dziedinošajam spēkam, izmantojot līdzjūtību!

Slavenības ar Lilitu Vēzī: Džimijs Hendrikss, Džons Kenedijs.

Lilita Lauvā

Dižajā Lauvas zīmē Lilitas īpašnieku vada bailes no pārmaiņām. Tas cenšas sadzīvot ar narcisismu – lepnums ir lielākais ienaidnieks pašam cilvēkam. Tiem esot mūžīgos uzmanību meklējumos, citi savukārt saskata aizraujošu personību šajā cilvēkā. Lielākā daļa no karmiskā uzdevuma Lilitai Lauvā ir attiet no sava ego un tā izpausmēm. Taču pozitīvā izpausmē šī Lilita saimniekam sniedz magnētisku harismu, cilvēks burtiski pievelk sev apkārtesošos.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: augstprātība, nepamatotas greizsirdības lēkmes, atriebības kāre.

Domas, kas nodarbina prātu: tituli, kas sasniegti, atzinība no sabiedrības.

Uzdevums: pamanīt arī citos talantus un lieliskās īpašības vai stiprās puses, atzīt tās, tādējādi pārvarot savu greizsirdību. Sniegt un dot citiem palīdzību vai materiālas vērtības, arī uzmanību, mīlestību un pretī saņemsi daudz vairāk!

Padoms – ieklausies un vadi savu sirdi un citi tev sekos!

Slavenības ar Lilitu Lauvā: Ļevs Tolstojs, Pablo Picasso, Ernests Hemigvejs, Princese Diāna, Elviss Preslijs.

Lilita Jaunavā

Šos cilvēku biedē neveiksmes, bailes kļūt par neveiksminieku. Viņš spēlē perfekcionistu, ar milzīgu devu kritikas pret citu cilvēku un apkārtnes higiēnu un tīrību. Karmiskais uzdevums šīs Lilitas īpašniekam ir vainas un pazemības sajūtas pārvarēšana, kas nereti ir pārlieku grūti. Pretēji Lilitai piedēvētajām tumšām īpašībām, tā Jaunavas zīmē ir dabiska un gaiša. Un vislabākajā izpausmē Lilita izpaužas aiz slēgtām durvīm, kad neviens neredz, – tad tā pārvērš savu īpašnieku noslēpumainā un jutekliskā personā.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: justies kā "kļūdai" Visumā, pārlieku lielā sevis kritizēšana.

Domas, kas nodarbina prātu: strādāt pēc iespējas vairāk, tad tiks sasniegts progress; citi nestrādā ar pietiekamu atdevi, viņi noteikti spēj darīt vairāk; citu nekompetence.

Uzdevums: nekoncentrēties uz trūkumiem darbos vai arī neveiksmēm, pārliecināt sevi, ka tās mūs norūda un ved pretī veiksmēm. Beigt just un uzkraut sev atbildību par to, ka tu un vienīgi tu spēju visu sakārtot vai izlabot.

Padoms – piedošana un sevis mīlēšana ir ceļš uz dziedināšanu!

Slavenības ar Lilitu Jaunavā: Zigmunds Freids, Galileo Galilejs, Džordžs Vašingtons.

Lilita Svaros

Cilvēks ar Lilitu Svaros dzīvo bailēs no vientulības. Taču tas prot un šarmē, un ir neticami vilinošs jebkuram pretimnācējam. Patstāvīgi sabiedrībā arī sastop spoguli sev – cieš no netaisnības, neskatoties un milzīgiem pūliņiem un ieguldīto ceļā uz vienlīdzību starp cilvēkiem. Daudzi šo cilvēku izmanto savtīgās interesēs. Reizēm dzīvē gadās arī izciest sodu cita vietā, kā saka, bez vainas vainīgais. Vislielākais uzdevums – pieņemt cilvēkus tādus, kādi viņi ir – gan ar viņu vājībām, gan ar labākajām īpašībām. Lieliskā izpausmē Lilita Svaros ir neticams diplomāts jebkurā jomā.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: savu trūkumu vērtēšana, nereālu cerību projicēšana, problēmas novilkt robežas – gan savas, gan citu.

Domas, kas nodarbina prātu: citu kritika vai kritiskā izturēšanās.

Uzdevums: nebūt un necensties būt perfektam, spēt sadzīvot ar sevi un savu divvientulību. Akceptēt savas vērtības kā galvenās priekš sevis!

Padoms – atjauno līdzsvaru ikreiz, kad nodarīts kaitējums!

Slavenības ar Lilitu Svaros: Nikola Tešla, Benito Musolīni, Tupaks Šakurs.

Lilita Skorpionā

Foto: Shutterstock

Cilvēkam ar Lilitu Skorpiona zīmē vislielākās bailes ir no zaudējumiem, no tā, ka nāksies dzīvē kaut ko zaudēt. Šo cilvēku visspēcīgākā izpausme – viņš ir neticami vilinošs un arī alkst spēlēt mednieku attiecībās. Daudzi cilvēki ar šādu Lilitas izvietojumu meklē un atrod dažādas cilvēku kopas, sauktas arī par sektām, vai – tieši otrādi – šādas apvienības burtiski līp klāt cilvēkam ar Lilitu Skorpionā, tieši tāpat kā cilvēki no kriminālām aprindām. Bieži ir apmāti un ārkārtīgi greizsirdīgi attiecībā pret savējiem mīļajiem, it sevišķi partneri. Šai zīmē Lilitas cilvēkam jāiepazīst un jāapgūst uzticības vērtība. Savukārt iedzimtais šarms labākajā izpausmē liek citiem Lilitai Skorpionā uzticēties – gluži vai "ēst no rokas".

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: balstīšanāss tikai uz citu uzvarām un pieredzēm; nāves jautājums; uzvarēšana un zaudēšana jebkurā dzīves jomā; citu cilvēku "dzīvju" glābšana.

Domas, kas nodarbina prātu: materiālās lietas dzīvē, to zaudēšana, pārlieku pieķeršanās cilvēkiem un to zaudēšana dzīvē, mīlestības nebeigšanās arī pēc šķiršanās vai zaudējuma, dzīves cīņas un uzvaras tajās.

Uzdevums: saprast, ka ne vienmēr ir jāuzvar, ne vienmēr ir jāglābj citi, un ne vienmēr nepieciešams cīnīties, dažreiz cilvēks tiek pārbaudīts, lai iemācītos padoties cīņā.

Padoms – virzi aizrautību un kaislību radošajā enerģijā!

Slavenības ar Lilitu Skorpionā: Vinstons Čērčils, Džons Rokfellers, Māte Terēze.

Lilita Strēlniekā

Foto: Shutterstock

Ar Lilitu Strēlnieka zīmē cilvēkam lielākās bailes ir no jēgas zaudēšanas jebkam šai dzīvē. Kā jau Strēlnieka zīme, arī Lilita vēlas plašumu un daudz. Daudz un tālu iet, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, daudz ceļot, gan tuvu, gan tālu un tur, kur neviens vēl nav bijis. Liels uzdevums ir neizmantot sevis teiktā spēku, manipulējot ar citiem, jo kā likums, šiem cilvēkiem tic uz vārda. Taču karmiskais uzdevums ir atrast un saglabāt ticību – sev un citiem, pasaulei, kas Lilitai Strēlniekā nākas ļoti grūti, būt pazemīgam. Ļoti labā izpausmē Lilita šai zīmē ir brīnišķīgs iedvesmotājs apkārtējiem spēt gāzt kalnus.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: pašmotivācija vai sevis kritizēšana motivācijas neesamībā, meli un naivums.

Domas, kas nodarbina prātu: taisnīgums un godīgums, labsirdība.

Uzdevums: ne vienmēr uz visiem jautājumiem ir jāsaņem atbilde; tolerance un tās iemācīšanās; spēja nebūt lietpratējam visas jomās dzīvē, ir normāli nezināt visu!

Padoms – sper soli nezināmajā, uzticies!

Slavenības ar Lilitu Strēlniekā: Napoleons Bonaparts, Ronalds Reigans, Martins Luters Kings, Karls Jungs.

Lilita Mežāzī

Ar Lilitu Mežāža zīmē cilvēks pārdzīvo lielas bailes no nolaidības. Šis cilvēks ir nežēlīgs, ja viņa vēlmes un cerības netiek izpildītas, šīs Lilitas īpašnieks novēršas un kļūst atturīgs un vēss. Nereti šie cilvēki prieku rod darbā un sajauc šīs abas nodarbes. Bieži vien karjera sajaucas ar attiecībām un arī ar seksu, robeža starp ambīcijām un emocijām bieži vien ir ļoti izplūdusi. Karmiskais uzdevums šīs zīmes Lilitas īpašniekam ir šo robežu atjaunot vai pat uzbūvēt no jauna. Un brīnišķīgākajā izpausmē Lilita Mežāzī spēj būt neticami izturīga.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: atpazīstamība sabiedrība, popularitāte, kontrole – gan sevis, gan citu; citu cilvēku valdonīgums.

Domas, kas nodarbina prātu: uzmanības apliecinājumi un meklējumi, citu cilvēku uzmanības izrādīšana, šovinisms.

Uzdevums: nekontrolēt itin neko un būt ar to komfortā, pastāvēt par sevi!

Padoms – uzticies savai autoritātei un ļauj Visumam tevi nest!

Slavenības ar Lilitu Mežāzī: Leonardo da Vinči, Žaklīna Kenedija.

Lilita Ūdensvīrā

Lilita Ūdensvīrā cilvēkam iesēj bailes kļūt bezspēcīgam. Neatkarīgajā Ūdensvīra zīmē esoša Lilitai savam īpašniekam liek ieņem nemiernieka un dumpinieka pozīciju, cīnoties pret jebkuru varu vai sistēmu, cīnoties pret visiem un visu pasaulē. Šīs Lilitas īpašnieka partnerim ir jābūt unikālam un neatkārtojamam, pretējā gadījumā viņš nebūs ideāls savā attieksmē. Šīs zīmes Lilitas cilvēks ir gluži vai apsēsts ar brīvības un neatkarības ideju jebkurā dzīves jomā. Un, lai arī, vienatnē karojot pret visu pasauli, brīvība ir jūtama turpat tuvu blakus, karmiskais uzdevums šiem cilvēkiem ir iemācīties empātiju, izrādīt savas emocijas un jūtas, būt sabiedrība un cienīt to. Labā izpildījumā šīs Lilitas pārstāvjus ļoti mīl apkārtējie.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: spēks, tā izpausmes, saķeršanās ar citu cilvēku spēku, varas jautājums.

Domas, kas nodarbina prātu: kā ar spēka palīdzību iegūt dzīvē to, ko vēlos; nedisciplinētība.

Uzdevums: iemācīties lūgt palīdzību reizēs, kad ar spēku neko nevar atrisināt.

Padoms – neapslāpē savu enerģiju, ļauj tai spīdēt!

Slavenība ar Lilitu Ūdensvīrā – Ludvigs van Bēthovens.

Lilita Zivīs

Foto: Shutterstock

Lilita Zivīs savam īpašniekam iedod bailes kļūt neaizsargātam un tādējādi gūt kaitējumu no citiem. Šie cilvēki daudz lielāku priekšroku dod dzīvošanai fantāzijās, nevis šeit un tagad. Savukārt, lai arī Zivis ir emocionālas un jūtīgas, Lilita šajā zīmē cilvēkā visbiežāk emocijas dziļi apspiež, tās ir paslēptas tā, ka pat to īpašnieks reizēm nenojauš par to eksistenci. Karmiskais uzdevums gaužām vienkāršs – par jau minēto fantāziju un realitāti jebšu precīzāk – robežu novilkšanu starp tām un vienu no otras atšķiršanu. Vislabākajā izpausmē Lilita ļauj tās īpašniekam būt, kā saka teicienā, kā zivij ūdenī starp visu dzīvo un nedzīvo, būt saskaņā ar sevi un apkārtējo pasauli.

Jautājumi, kuros var rasties problēmas dzīvē: balstīšanās uz citu cilvēku emocijām vai stabilitāti, neuzticēšanās cilvēkiem, it īpaši tiem, kas labi izturās ("viņiem noteikti no manis kaut ko vajag").

Domas, kas nodarbina prātu: kāpēc dzīvē tik ļoti sāp, kāpēc citi mūs ievaino.

Uzdevums: iemācīties uzticēties gan sev, gan citiem, spēt necelt mūra sienu pret cilvēkiem, kas ir tuvi un iepazīti, kas ir savējie.

Padoms – ieklausies savā intuīcijā un ļauj tai vest dziļāk garīgajā pasaulē!

Slavenība ar Lilitu Zivīs – Džeralds Fords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!