Šāda vainaga uzpīšana aizņem aptuveni 10 līdz 15 minūtes.
Nepieciešams: sarkanais jeb pļavas āboliņš, margrietiņas vai citi ziedi, šķēres un linu aukla.
Padomi vainaga pīšanai:
- Lai ziedi saglabātos ilgāk, vēlams pirms vainaga pīšanas tos ielikt ūdenī "atdzerties".
- Linu auklu var aizstāt ar lentīti vai diegu.
- Kad kārto ziedus vainagā, vēlams ik pa laikam noņemt no kātiem lapas. Jo būs vairāk lapu, jo vainags kļūs arvien masīvāks.
- Atceries, ka vainaga biezumu regulē ziedu daudzums, kas ik pa laikam tiek pievienots. Ja pīsi tikai vienu ziedu, tad vainags būs plānāks, bet, ja reizē paņemsi divus vai trīs – galvas rota būs bagātīgāka.
- Ja kāds zieds pīšanai nepadodas, tad to var piesiet ar diegu vai auklu.
- Ja vainagu vēlies pavisam stingru, tad katru ziedu pēc iepīšanas var piesiet klāt kātu pamatnei.
Šeit vari smelties vēl pāris padomus, lai vainags pēc iespējas ilgāk saglabātos svaigs, bet šeit vari izlasīt knifiņus grezna vainaga pīšanai, kā arī to, kuras ir labākās jāņuzāles galvas rotas darināšanai.
Sagatavo divus vai trīs ziedus un aptin kātu ap ziedu. Tā turpina līdz ir iegūts vēlamais garums.
Vainagā esošos kātus nostiprina ar auklu, bet liekos kātus ar šķērēm nogriež.
Savieno vainaga sākuma daļu ar beigu daļu tā, lai izveidojas apļa forma, bet ar auklu nostiprina abus galus kopā. Vainags ir gatavs! Lai lustīga līgošana!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit