Mazie burti un cipari marķējuma veidā nav tikai obligāta prasība pārtikas ražotājiem, bet atklāj arī svarīgas uztura pamata lietas un to daudzumu produktā, piemēram, tauku, olbaltumvielu, sāls vai ogļhidrātu gramu skaitu. Piemēram, dienas laikā nevajadzētu pārsniegt sāls daudzumu par pieciem gramiem. Kā norādīts infografikā, pārāk liels sāls daudzums uzturā paaugstina asinsspiedienu, kas ir galvenais sirds un asinsvadu slimību cēlonis.
Tauki organismam nepieciešami, lai tas varētu veikt vairākas svarīgas funkcijas, piemēram, nodrošināt taukos šķīstošo vitamīnu uzsūkšanos un piedalīties bioloģiski aktīvu vielu sintēzē. Tomēr liela uzmanība būtu jāpievērš kādus taukus – piesātinātos vai nepiesātinātos satur
produkts.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit