Mazie burti un cipari marķējuma veidā nav tikai obligāta prasība pārtikas ražotājiem, bet atklāj arī svarīgas uztura pamata lietas un to daudzumu produktā, piemēram, tauku, olbaltumvielu, sāls vai ogļhidrātu gramu skaitu. Piemēram, dienas laikā nevajadzētu pārsniegt sāls daudzumu par pieciem gramiem. Kā norādīts infografikā, pārāk liels sāls daudzums uzturā paaugstina asinsspiedienu, kas ir galvenais sirds un asinsvadu slimību cēlonis.
Tauki organismam nepieciešami, lai tas varētu veikt vairākas svarīgas funkcijas, piemēram, nodrošināt taukos šķīstošo vitamīnu uzsūkšanos un piedalīties bioloģiski aktīvu vielu sintēzē. Tomēr liela uzmanība būtu jāpievērš kādus taukus – piesātinātos vai nepiesātinātos satur
produkts.
Nereti produkti, kas tiek uzskatīti par veselīgiem, patiesībā nav nemaz vēlami un sniedz pārāk daudz kaloriju vai, piemēram, cukuru. "Viņa" projektā "Našķis vai veselīgs produkts" skaidro, vai uz tiem liktās cerības par veselīgumu attaisnojas. Vairāk uzzini šeit.