Foto: Shutterstock
Sestdien, 3. novembrī, pulksten 16 Rīgā, Mārupes ielā 16 notiks jaunā Latvijas Kristīgās alianses bāreņiem ģimeņu atbalsta centra "Tilts" atvēršanas svētki, uz kuriem laipni aicināti visi interesenti. Atklāšanā būs iespējams iepazīties ar centra "Tilts" piedāvātājiem pakalpojumiem ikvienai audžuģimenei un adoptētājiem, gūt ieskatu centra nodrošinātajā apmācību programmā, kā arī iepazīties ar profesionāļu komandu.

"Centra galvenais mērķis ir palīdzēt adoptētājiem un audžuģimenēm saņemt ikdienā nepieciešamo atbalstu un apmācības. Mēs vēlamies, lai vislielākie ieguvēji būtu bērni, kuri nonāks atbilstoši sagatavotās ģimenēs – spēs izprast traumas ietekmi uz bērnu, zinās, kā šādiem bērniem palīdzēt un nekautrēsies savlaicīgi lūgt palīdzību un atbalstu," norāda atbalsta centra "Tilts" vadītājs Kaspars Prūsis.

Atbalsta centrs piedāvā katrai audžuģimenei konkrētu atbalsta personu – pieredzējušu adoptētāju vai audžuģimeni, apmācību programmu "Kompetents emocionāli traumētu bērnu aprūpētājs", lai iegūtu adoptētāja vai audžuģimenes statusu, regulāras atbalsta grupas pieredzējušu adoptētāju vai psihologu vadībā, kā arī psihologa un psihoterapeita konsultācijas un atbalstu.

Atbalsta centra profesionāļu komandas sniegto palīdzību aicinātas izmantot esošās un topošās audžuģimenes un adoptētāji, kā arī viesģimenes un aizbildņi.

Apmācību programma adoptētāju un audžuģimeņu statusa iegūšanai sāksies 24. novembrī no pulksten 9.30 līdz 17 un turpināsies nākamās trīs sestdienas – 1., 8. un 15. decembrī. Interesenti aicināti pieteikties apmācībām līdz 20. novembrim, rakstot uz e-pastu: palidzibareniem@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!