Foto: F64

Svētdien, 9. decembrī, jau 11. reizi Vecrīgā norisinājies ikgadējais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, kurš pulcē lielus un mazus dalībniekus Ziemassvētku vecīša tērpos.

Arī šogad pasākums guvis lielu atsaucību, jo tajā piedalījušies vairāki simti dalībnieku. Tiem bija jāapģērbjas kā Ziemassvētku vecīšiem, kā arī šādi bija jānoskrien 1,7 kilometrus gara distance.

Kā "Tūrismagids" informēja Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa pārstāvis Artis Oltre, šogad labdarības skrējiens un tajā saziedotie naudas līdzekļi tiks novirzīti cēlam mērķim – bērniem ar kustību traucējumiem un to rehabilitācijai. Vairāk par pasākumu vari izlasīt šajā rakstā.

Oltre atgādina, ka desmit gadu laikā Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienā piedalījušies vairāk nekā 6600 dalībnieku, kopumā saziedojot vairāk nekā 115 000 eiro tādiem labdarības projektiem kā
enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam, mobilajam bērnu veselības centram un smagi slimu bērniņu māmiņu atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!