Foto: Shutterstock

Ziemassvētki tepat aiz stūra, bet tev vēl nav iegādātas dāvanas mīļotajiem? "Viņa" iesaka vairākas stilīgas lietas, kas dāvanas saņēmējam noderēs ne tikai praktiski ikdienas dzīvē, bet arī izskatīsies lieliski, piemēram, mājas interjerā. Parasti tieši sievietes kāro pēc skaistām un mīļām dāvanām, savukārt vīrieši vairāk novērtē praktiskas lietas.

Dāvanu sarakstos portālos "Cosmopolitan", "Good housekeeping" un "Elite daily" atrodamas ne tikai klasiskās zeķes vīrietim, bet arī izsmalcināts pašmāju vīns un sidrs. Savukārt dāmas noteikti sajūsmā spiegs, dāvanā saņemot īpašu plānotāju vai stilīgu pledu vēsajiem ziemas vakariem. Tomēr sarakstam pievienojam arī tādus variantus, kuri noderēs idejām gan vīrietim, gan sievietēm – piemēram, aromātiskās sveces.

Galvenais – saglabā mieru un neļaujies iepirkšanās drudzim, kas paņem tavu laiku un enerģiju. Sastādi sarakstu ar nepieciešamajām dāvanām un meklē labāko variantu, kur tās iegādāties. Tāpat atceries padomāt par pašu dāvanas saņēmēju – kādas ir intereses, vēlmes un ikdienas vajadzības. Jo personiskāku veidosi dāvanu, jo saņēmējs būs priecīgāks!

Dāvanas viņai

Foto: Shutterstock

Zināms, ka sievietēm patīk saņemt rūpīgi iesaiņotas un pārdomātas dāvanas. Tāpēc noteikti neaizmirsti par skaistu iesaiņojumu. Turklāt dāmas novērtē, ja dāvanas izskatās labi, piemēram, mājas interjerā vai tās var izmantot praktiski ikdienā, piemēram, siltu ziemas šalli.

Atbilstoši sezonai vari izvēlēties adītus cimdus, šalli un pieskaņotu cepuri – tie vienmēr noderēs. Tikai aizdomājies par sievietes iecienīto stilu – klasikas piekritējai gādā askētiskākus ziemas aksesuārus, savukārt stila pavēlniecei varētu patikt arī košākas krāsas un, piemēram, cepure ar lielu bumbuli.

View this post on Instagram

A post shared by Smukcepures (@smukcepures) on Mar 17, 2017 at 12:03am PDT

Ja meklē dāvanu interjera lietu cienītājai, izvēlies, piemēram, mūsdienīgu istabas dekoru, robustu istabas augu vai melnbaltu fotogrāfiju, ko pielikt pie sienas. Galvenais apdomā, kur dāvanas saņēmēja šo lietu varētu novietot un vai tā vispār piestāvēs kopējam mājvietas stilam. Noderēt var arī metāla dekori, piemēram, svečturi, kas piestāv praktiski visiem toņiem un interjera stiliem.

View this post on Instagram

A post shared by Laura un Peteris (@tobesalted) on Oct 20, 2018 at 12:23am PDT

Ar katru gadu pieaug popularitāte pēc īpašiem plānotājiem, kas radīti tepat Latvijā vai ārzemēs. Sievietes novērtē, ja var ikdienas pierakstus veikt gluži kā glancētā grāmatā, tāpēc tā var būt arī lieliska dāvana svētkos. Tomēr pirms iegādāšanās ieskaties arī plānotāja iekšpusē, piemēram, cik daudz rakstīšanas vietas veltīts darba dienām.

View this post on Instagram

A post shared by ZIB* (@zibstore) on Nov 10, 2018 at 1:48am PST

Vēl viena lieliska ideja dāvanai ir pleds, kas sasildīs vēsākos ziemas vai vasaras vakaros. Tomēr labāk izvēlies dabīgāka materiāla sedziņu, kas pie tam ir stilīgos toņos, piemēram, pelēkā, rozā vai gaiši brūnā krāsā. Mūsdienās pleds nav tikai sildošs elements – to var izmantot kā jaku vai radošu elementu, piemēram, fotosesijās.

View this post on Instagram

A post shared by Wool Art Chunky knit products (@woolartdesign) on Nov 29, 2018 at 9:11am PST

Zināms, ka sievietes lieto neskaitāmus kosmētiskos līdzekļus un smaržas, tāpēc vēl viena laba ideja Ziemassvētku dāvanai var būt no minētā klāsta. Piemēram, elegantas smaržas, ķermeņa kopšanas komplekts, dāvanu karte pie masiera vai manikīra meistara – iespējams, pirms dāvanas iegādes ir vērts netieši izvilināt no sievietes to, kas viņai nepieciešams – tādā veidā atradīsi piemērotāko dāvanu.

Idejas viņam

Foto: Shutterstock

Savukārt kungi noteikti novērtēs praktiskas un ikdienā lietojamas lietas, tomēr arī par viņu gaumi un interesēm nevajadzētu aizmirst. Tāpēc, ja tavam mīļotajam interesē mašīnas, motocikli vai sportiskas aktivitātes, meklē dāvanu attiecīgajā nozarē. Piemēram, speciālā mugursoma motociklistiem vai viedais pulkstenis būs praktiskas un noderīgas dāvanas.

Zināms, ka daļa kungu ir elektronikas un tehnoloģiju cienītāji. Viņiem patiks gan personalizētie telefona vāciņi, gan pārnēsājamā skanda. Tomēr arī šajā gadījumā padomā par to, vai dāvanas saņēmējs lietu varēs likt liekā. Ja viņam nav intereses, piemēram, klausīties mūziku ar pārnēsājamās skandas palīdzību, tad nav vērts ieguldīt šādā dāvanā.

View this post on Instagram

A post shared by Ovi Wooden Watches (@oviwatch) on Nov 9, 2018 at 7:53am PST

Kādam Ziemassvētku džemperi un aksesuāri var šķist tīrā naudas izmešana, bet citiem – lieliska dāvana, kurā ietērpties tieši svētkos. Izmeklē amizantāko zīmējumu, piemēram, ar briedi, kuram ir sarkans deguns, vai krāšņu eglīti, un pasniedz savam partnerim, dēlam vai tētim. Smieklu jūra garantēta!

View this post on Instagram

A post shared by COLORFALL (@colorfall_lv) on Dec 13, 2018 at 2:08am PST

Viena no klasiskākajām Ziemassvētku dāvanām vīriešiem ir stilīgas zeķes. Te nu gan ļauj fantāzijai vaļu, jo lielākoties krāšņie zīmējumi slēpjas zem biksēm un nav redzami, tāpēc derēs gan brūnas zeķes ar dzelteniem citroniem vai melnas ar Ziemassvētku vecīšiem. Tomēr pievērs uzmanību, lai zeķes tomēr būtu kvalitatīvas un valkājamas vairākkārt.

View this post on Instagram

A post shared by KarmaSock (@karmasock) on Apr 11, 2016 at 9:51am PDT

Klasiskākiem kungiem vari dāvanās vari izvēlēties arī apģērba gabalus, kas garderobē noder vienmēr, piemēram, kvalitatīvs krekls, džemperis vai žakete. Tāpat arī vīriešiem noderēs ziemas aksesuāri – ādas cimdi, adīta šalle un cepure. Tomēr paturi prātā vajadzīgo izmēru un kunga stilu.

Arī dāvanu karte pie bārddziņa var būt lieliska dāvana svētkos. Tomēr lūko pēc meistara un salona, kur darbojas profesionāļi. Savukārt klāt vari pievienot kungiem paredzētos ķermeņa, sejas vai matu kopšanas līdzekļus.

Dāvanas, kas derēs gan sievietēm, gan vīriešiem

Foto: Shutterstock

Savukārt šie svētku dāvanu ieteikumi derēs gan dāmām, gan kungiem, tāpēc tev nebūs īpaši jālauza galva, vai esi izvēlējusies pareizo. Tāpat arī, ja dāvanas meklē pēdējā brīdī – izvēlies klasiskas un pārbaudītas lietas.

Viena no Ziemassvētku klasiskajām dāvanām ir dažāda veida, aromāta un izmēra sveces. Tās ne tikai padara mājokli omulīgāku, bet arī rada vairāk gaismas tumšajā laikā. Šobrīd veikalos pieejamas sveces neskaitāmās variācijās, sākot ar klasiskām vaska un beidzot ar neparasta izmēra smaržojošām svecēm. Jāpiemin, ka ne visiem patīk izteikta un specifiska smarža, tāpēc ar to nevajadzētu aizrauties.

View this post on Instagram

A post shared by Nine Black Birds (@nineblackbirds) on Feb 11, 2018 at 10:23am PST

Mūsdienu tehnoloģiju cienītāji noteikti novērtēs bezvadu austiņas vai mobilās lietotnes abonementu gadam. Tikai atceries pārliecināties par austiņu kvalitāti un savienojamību ar citām ierīcēm. Savukārt, ja ir tāda vajadzīga, vari izveidot dāvanu kā ģimenes komplektu, iekļaujot arī mūzikas diskus pieaugušajiem vai filmas mazajiem rakariem.

Ceļotājiem noteikti patiks globusi, kartes un dažādi noderīgi aksesuāri. Lieliska ideja ir arī pie sienas pieliekama pasaules karte, kurā var atzīmēt jau apmeklētas vietas. Savukārt ar citas krāsas atzīmēm iespējams norādīt tuvojošos vai sapņu ceļojumus.

View this post on Instagram

A post shared by Personalized World Maps w Pins (@pinadventuremap) on Oct 1, 2018 at 2:47am PDT

Vēl viena svētku dāvanu klasika ir grāmatas. Tās ir lielisks veids atpūtai un var noderēt gan sievietei, gan vīrietim. Turklāt grāmata ir paliekoša vērtība, kas vienmēr stāvēs plauktā. Neaizmirsti iekšpusē ierakstīt novēlējumu nākotnei, kas vienmēr paliks atmiņā dāvanas saņēmējam.

Zināms, ka ūdens uzņemšanai ikdienā ir liela nozīme, tāpēc gan dāmai, gan kungam Ziemassvētkos vari uzdāvināt kvalitatīvu ūdens pudeli. Šobrīd tās pieejamas neskaitāmās krāsās, dizainos un materiālos – plastmasas vai stikla.

Tomēr atceries, ka dāvanas nav Ziemassvētku svarīgakais atribūts, un tām nevajadzētu veltīt tik daudz laika. Vairāk piedomā pie sajūtas, ko radīsi kopā ar saviem mīļajiem – vai tās būtu mīļas dāvanas, garda maltīte, vai arī jautras galdaspēles – galvenais ir būt kopā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!