Foto: DELFI
Lai arī diskriminācija dzimuma dēļ tiek uzskatīta par prettiesisku, sieviete ikdienā nereti nonāk situācijā, kad viņas izvēles iespējas ir ierobežotas. Ģimenes veidošana bieži sievietes karjeru ietekmē vairāk nekā vīrieša, tāpat arī kļūt, piemēram, par mācītāju sievietēm var būt sarežģītāk. Piedāvājam iepazīties ar piecām situācijām, kurās sieviešu izvēles iespējas ir vairāk ierobežotas.

Kā liecina “Eurofund” 2015. gada aptauja, arī vīrieši darbavietā mēdz izjust diskrimināciju – pēdējā gada laikā pirms aptaujas ar to bija saskārušies septiņi procenti vīriešu un astoņi procenti sieviešu, bet seksuālu diskrimināciju darbavietā Latvijā bija izjutuši 0,2 procenti vīriešu un 2,3 procenti sieviešu.

Grūtniecība – jautājums, kas interesē darba devēju

Bērna radīšanā ir iesaistīts gan vīrietis, gan sieviete, bet, tā kā mazuli var iznēsāt tikai sieviete un jaundzimušo pamata uzturs parasti ir mātes piens, bērna ienākšana pasaulē sievietes dzīvi izmaina daudz spēcīgāk. Šī iemesla dēļ sievietes nereti mēdz saskarties ar diskrimināciju darba tirgū, proti, sievietēm (un arī vīriešiem) darba intervijās tiek uzdoti jautājumi par ģimenes stāvokli. Turklāt atšķiras darbadevēju attieksme, ja par gaidāmo ģimenes pieaugumu intervijas laikā neinformē sieviete vai ja to nedara vīrietis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!