Foto: DELFI

Pēc mēneša – 11. maijā – ar vērienīgu Pavasara gaismas ballīti tiks atklāta 2019. gada vasaras sezona izklaides parkā "Avārijas brigāde". Parks šogad sola dažādus jaunumus, tādā veidā paplašinot pieejamo atrakciju skaitu, kas patiks gan mazākiem, gan lielākiem izklaides cienītājiem.

Kā stāsta parka idejas autors un saimnieks Mārtiņš Brezauckis, šosezon parka apmeklētājiem būs pieejamas daudz jaunu atrakciju – amerikāņu kalniņi – Baltijā lielākie, meža vilcieniņš, virtuālās realitātes atrakcija un citas, bet viens no jaunumiem pagaidām vēl tiek turēts noslēpumā, lai radītu pārsteiguma momentu. Bet par to visu pēc kārtas!

11. maijā no pulksten 10 līdz 23 izklaides parkā notiks Pavasara gaismas svētki, kas vienlaikus būs arī sezonas atklāšana. Šajā dienā, sākot no pulksten 16, parka apmeklētājiem būs sarūpēta plaša skatuves programma, kuras laikā atpūtniekus priecēs Latvijā populāri mākslinieki ar saviem priekšnesumiem. Ar priekšnesumiem izklaidēs un priecēs "Bermudu divstūris", Aminata, Kašera sapņu fabrika, "Street warriors", burvju mākslinieks Robijs Trankalis un "Fire Show studio" organizētais uguns šovs. Šajā laikā parku būs iespējams izstaigāt un aplūkot neikdienišķās dekorācijās, izgaismotu speciāli šim pasākumam. Plašāk par šiem svētkiem un biļešu iegādi lasi šeit, bet īsajā video vari ielūkoties, kā sezona tika atklāta pērn:

Bet nu iepazīsties ar parka jaunumiem!

Meža vilcieniņš. Tas būs brauciens nelielā sliežu vilcienā cauri mežam, kur abās vilciena pusēs iespējams novērot pirmo daļu no jauna radītā mežainīšu ciema ar visiem tā iemītniekiem un iedzīvi. Ciema paplašināšana notiks ar laiku, bet ne šajā sezonā.
Foto: DELFI

Ugunsdzēsēju atrakcija. Apmeklētāji varēs aplūkot pārbūvētu, bet īstu ugunsdzēsēju automašīnu ar trīs jaudīgiem ūdens lielgabaliem. Šī atrakcija patiks dažāda vecuma parka apmeklētājiem – mazākie lielgabalu varēs vadīt no auto kabīnes, bet vecākie un, iespējams, drosmīgākie – varēs paši ķerties klāt tā vadīšanai no platformas un izšaudīties ne pa jokam.

Noslēpums. Kā stāsta Māriņš: "Ņemot vērā, ka pagājušajā gadā parku atstāja Pērtiķis Sems, nācās izsaukt papildspēkus. Un liels bija mūsu pārsteigums, un tāds tas būs arī apmeklētājiem, kad ieraudzīs to, kas būs ieradies sargāt parku šogad. Varu tikai pačukstēt, ka tas ir kaut kas saistīts ar lieliem un iespaidīgiem robotiem."

Pastaigu promenāde pie dīķa ar dažādiem foto elementiem, kur uzņemt interesantas bildes.

Virtuālās realitātes atrakcija. Pēdējā laikā tik ļoti populārā kombinācija, kas apmeklētājus priecē arī "ABpark" "Spice Home" parkā – virtuālās realitātes krēsli, kur sakombinēta fiziskā atrakcija ar virtuālo realitāti. Laba izklaide garantēta.

Latvijā projektēts jaudīgu ūdens lielgabalu un uguns šovs, kas tiks izvietots dīķī virs ūdens. Starp šoviem, kas notiks ik pa pusstundai, apmeklētāji varēs paši pēc savām vēlmēm vadīt vairākas strūklakas ar savu roku kustībām.

Amerikāņu kalniņi! "Daudz komentārus tas neprasa! Lielākie līdz šim Baltijā redzētie amerikāņu kalniņi. Jautrība visai ģimenei," tā sola Mārtiņš.

Tie, kuri atrakciju parkā bija pērn un vasaras sākumā, varbūt būs palaiduši garām arī 2018. gada jaunumus, kas tapa tikai vasaras otrajā pusē. Pērn atklāts ūdens atrakciju laukums, kas darbojas, kad āra temperatūra nostabilizējas un sasniedz ap + 20 grādus pēc Celsija. Tāpat pagājušajā gadā bija pieejami ūdens katamarāni, jautrā ķengura tornis, zirdziņu karuselis. Un noteikti jāizceļ "Cālis.lv" latviešu pasaku taka, ko būs interesanti izstaigāt gan pašiem mazākajiem ķipariem, gan tiem, kuri jau paši prot lasīt grāmatas.
Foto: DELFI
Jau rakstījām, ka 2017. gada 22. maijā Lielvārdes novada Lēdmanē tika atklāts lielākais izklaides un atrakciju parks "Avārijas brigāde" Baltijā. Parka nosaukums un tematika veltīta populārajai latviešu filmiņai "Avārijas brigāde". Tajā apskatāmi arī dinozauru modeļi, Avārijas brigādes pilsētiņa un citas interesantas atrakcijas. Parka mērķauditorija ir bērni līdz 14 gadu vecumam.
Foto: DELFI
Vēl fotogrāfiju no izklaides parka skaties galerijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!