Lielākā Saules sistēmas planēta Jupiters 10. aprīlī sāka ikgadējo retrogrādo jeb atpakaļgaitas kustību, kas ilgs aptuveni četrus mēnešus – šoreiz līdz šā gada 11. augustam.

Atgādināšu, ka Jupiters šobrīd atrodas sev labvēlīgā zodiaka zīmē – Strēlniekā, kur tas jūtas kā mājās un pilnībā spēj atklāt visas savas īpašības.

Jupiters ir saistīts ar tādām jomām kā ārzemes, reliģija, filozofija, augstākā izglītība, izdevējdarbība un finanšu jautājumi. Šī planēta ietekmē mūsu pasaules redzējuma īpatnības un inducē vēlmi stiprināt savu autoritāti.

Jupitera (un arī Strēlnieka zīmes) izpausmes ir spēja redzēt lietu kopumu, abstraktā domāšana, garīgā ceļa meklējumi un tieksme uz attīstību.

Jupiteram, kā jau izaugsmes un ekspansijas planētai, ir funkcija paplašināt un attīstīt. Tāpēc Jupitera taisnvirziena kustības laikā mēs attīstāmies un augam, savukārt, retrogrādajā jeb atpakaļgaitas fāzē notiek šo augšanas procesu nosacīta bremzēšanās. Jāsaprot, ka šī bremzēšanās nav tāpat vien, bet ar nolūku parādīt, vai mūsu aizsāktie procesi attīstās vajadzīgajā virzienā!

Tāpēc materiālajā plānā retrogrāds Jupiters var izraisīt zināmus sarežģījumus – nav īsti vēlams uzsākt un attīstīt jaunus ilgtermiņa projektus. Labāk ir pārskatīt un izvērtēt to, kas jau ir, un izdarīt nepieciešamās korekcijas, pirms virzīties uz priekšu atkal tālāk. Retrogrāds Jupitera periods neskaitās labs arī kredītu ņemšanai.

Arī ceļošana uz ārzemēm vai jaunu biznesa kontaktu dibināšana ar ārzemniekiem var neizvērsties tā, kā plānots. Ja ceļot, tad labāk uz vietām, kurās jau kādreiz ir būts. Lielāki sarežģījumi var rasties ar jūras ceļojumiem.

Toties retrogrādais Jupiters ir labvēlīgs garīgajai izaugsmei un garīgo zināšanu apguvei. Tas mudina cilvēku apstāties savā pasaulīgajā skrējienā pēc panākumiem un ieraudzīt, ko viņš patiesībā grib. Retrogrādā Jupitera laiks ir personiskās attīstības laiks, pieaugšana iekšējā gudrībā.

Nevajadzētu par visām varītēm dzīties pēc vēlamā, ja dzīve tam uzstājīgi liek šķēršļus. Visticamāk, tā būs norāde, ka Visums mūs cenšas pārbīdīt citā virzienā. Tikai mieru, galvenais nekļūt alkatīgiem. Pat ja nedabūsim to, ko vēlamies, tāpat dabūsim kaut ko labu un tik cik esam pelnījuši, jo labvēlis Jupiters, kaut retrogrāds, tomēr atrodas savā spēka pozīcijā – Strēlniekā un ir visai dāsns.

Kas var notikt un ko darīt šajā Jupitera retrogrādajā fāzē:

  • Šajā periodā vēlreiz vajadzētu pārskatīt tās jomas, kuras līdz šim esam mēģinājuši attīstīt, bet kaut kas nav izdevies vai līdz galam izdarīts.
  • Varam pārskatīt savu izglītības līmeni un, iespējams, atgriezties pie kādreiz iesāktām un pamestām studijām vai arī mainīt studiju virzienu. Var arī atkal mācīties piemirstu svešvalodu.
  • Aktuāla varētu būt iepriekš pieprasītu filosofisku, reliģisku vai ezoterikas grāmatu atkalizdošana. Laiks, kad populāri atkal var kļūt, piemēram, seno filosofu darbi.
  • Šajā periodā varam pārvērtēt savas morālās vērtības un ētiskās normas un vispār pārvērtēt savu vērtību sistēmu kā tādu. Labāk saprast, kas mums dzīvē ir vissvarīgākais.
  • Aktuāli būs pārvērtēt attieksmi pret svešzemniekiem, iebraucējiem, latviešiem ārzemēs un svešām kultūrām.
  • Šajā periodā aktuāli meklēt un pārvērtēt dzīves jēgu. Tas var radīt interesi par dažādiem personības izaugsmes trenniņiem vai ezoteriskas kursiem. Bet kādam var radīt arī garīgo krīzi.
  • Visai kritisks periods šajā ziņā var būt jūnijs, kad retrogrādais Jupiters būs ciešā neharmoniskā aspektā ar ilūziju planētu Neptūnu. Šajā laikā varam piedzīvot nopietnu personisku krīzi, ilūziju krahu vai spēcīgu vilšanos tajā, kam ticējām. Izrādīsies, ka cerētais nav atnesis izsapņotos augļus. Šis var būt periods, kad sarosīties psihologiem un citu veidu "dvēseles dziedniekiem". Vēl jāpiebilst, ka šis nav labvēlīgs laiks lieliem naudas ieguldījumiem, nevajag veikt apšaubāmus naudas darījumus, kā arī jābūt ļoti uzmanīgiem peldoties – svarīgi nepārvērtēt savas spējas. Var arī pastiprināties dažādas narkotisko vielu atkarības.
  • Var būt aktuāli notievēt, uzsākt tievēšanas vai organisma attīrīšanas un atveseļošanas diētas.
  • Varam atjaunot sakarus ar ārzemju draugiem.

Ja vēlies uzzināt, ko retrogrādā Jupitera periods nesīs tieši tev, uzrunā astroloģi Lindu Krāģi veselības un seno zināšanu festivālā "Spīdolas salidojums" 11. maijā Cēsīs. Esi laipni gaidīts arī uz noderīgām lekcijām "Orākuls.lv" semināru teltī!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!