Foto: Shutterstock
Salīdzinājumā ar aprīli maijs būs lēnāks un arī mazāk pakļausies kaut kādām paredzamām likumsakarībām. Tas tālab, ka abi debesu smagsvari – Jupiters un Saturns – devušies "atvaļinājumā", atstājot vadības grožus mazāku un vieglprātīgāku planētu rokās.

Maija pirmā puse būs medusmaize vairāk Uguns stihijas pārstāvjiem (Strēlniekam, Aunam un Lauvai), savukārt mēneša otrajā pusē harmoniskāk un romantiskāk jutīsies Zemes zīmes – Vērši, Jaunavas, zīmes sākumā dzimušie Mežāži.

Kā allaž, atgādinu – šeit minētais tikai iekrāso fonu notikumiem, ko savā dzīvē izveido tu pats. Informēts ir apbruņots – izmaini to, kas tev netīk, un radi sev labāku maiju!


Auns

Foto: Shutterstock

Vairumam Aunu maijs varētu izvērsties jaukā piedzīvojumā, kur katram sakustinātam jautājumam seko lietā liekama un harmoniska atbilde, tāds risinājums, kas nestiepj gumiju un nepārbauda Auna pacietību. Ja Auns saņemsies nolikt reiz pie ratiem savu aso prātu un paklausīt sirdsbalsij – tad vēl jo vairāk.

Naudas ziņā Aunam maijā var pavērties jaunas perspektīvas, kā jaunā gaismā viņš var ieraudzīt dažādus naudas ieguves avotiņus, un pat tādā gadījumā, ja Auns netaisās nevienu no tiem izmantot, apziņa, ka vairākas iespējas dabā pastāv, sildīs viņa sirdi. Iespējams, kāda no tām ir saistīta ar pārrobežu sadarbību.

Mīlestībā Auns šomēnes būs karstasinīgs, nevaldāms un pašpārliecināts – atnācu, ieraudzīju, paņēmu! Nu, varbūt pa vidu arī aizrunās savam sapņu objektam ausis. Auns izcelsies arī ar augstsirdību un neskoposies ar dāvanām (tiesa gan, dāvana, visticamāk, būs izmantojama divatā un neba ar kādu citu, nevis Aunu).


Vērsis


Foto: Shutterstock

Maija jubilārs Vērsis ar īpašu tieksmi svinēt lielā, līksmā barā neizcelsies, viņam vairāk pa prātam (un pa sirdij) būtu nolīst kaut kur patālāk, kādā omulīgā vietiņā, un sagādāt baudu visām piecām savām maņām. Varbūt pat visām sešām, jo planētu cikli daudzus Vēršus ir izsituši no ierastās taustāmās pasaules rāmīša.

Ar naudas lietām gluži tik spoži, kā Vērsis bija plānojis, maijā vis neies. Īpaši tad, ja viņš spītīgi mēģinās turēties pie "zināmās nelaimes", neļaujot "nezināmajai laimei" parādīt savu piedāvājumu. Taču pārējiem – drosmīgākajiem – mēneša otrā puse atnesīs pārīti labi izauklētu ideju, kur sapelnīt kādu žūksnīti.

Mīlestība kaut kur gaisā ir, bet maija sākumā tai īsti nav brīžu, kad "pierakstīties uz vizīti" pie Vērša. Kad lielais darbu kvantums apdarīts, Vērsis atrod laiku arī lakstīgalās ieklausīties un par mīlu pasapņot. Pagaidām, šķiet, tikai pasapņot, bet tā jau daždien ir ar to Vērša izslavēto garo ieskrējiena joslu...


Dvīņi

Foto: Shutterstock

Maijā Dvīņi joņo palēkdamies, vējš gar ausīm svilpo un neviena vieta viņiem nav gana laba, lai to pagodinātu ar savu klātbūtni ilgāku laiku. Varētu padomāt, ka visādas iešanas un darīšanas speciāli cietušās un gaidījušas tieši maiju, lai visas vienā lielā lēvenī sagrūtu pār Dvīņu galvām. Mierinājumam varam teikt – starp tām ir arī visai patīkamas darīšanas!

Varbūt ar tiešiem faktiem to pierādīt būs pagrūti, taču daudzu jandāliņu un tusiņu iniciatori, iedvesmotāji un buntotāji maijā būs bijuši tieši Dvīņi. Toties pārējiem būs pagrūti pretoties Dvīņu entuziasmam, tāpēc – ballītei būs būt! Un kaut kur pa vidu starp trakulīgu deju un trešo šašlika iesmiņu var iedegties jūtas. Starp citu, ļoti perspektīvas jūtas!

Dvīņi maijā būs gatavi savas ašās smadzenes kustināt dažādos virzienos, taču izskatās, ka neviens no tiem neierakstās kategorijā "darbs" vai "naudas pelnīšana". Dvīņiem pašiem tas varbūt ir vienalga, taču viņu šefam gan ne, to ir vērts uztīt uz auss!


Vēzis

Foto: Shutterstock

Šis ir Vēža laiks – Vēža iespēja izcelties, eleganti atrisinot kādu problēmu un tādējādi iegūstot daudzus plus punktiņus savas priekšniecības acīs. Vai plašākas sabiedrības acīs, ka konkrētā Vēža kuģim ir dziļāks peldējums. Iespējams, Vēzim to paveikt palīdzēs viņa izcilā atmiņa, kurā saglabājies vajadzīgais precedents.

Mīlestība? Hmmm... drīzāk tā būs publikas mīlestība, fanu sajūsma vai daža laba no izgāšanās paglābta kolēģa pateicības pilnā sirds, kas Vēzim maijā uzgavilēs. Un Vēža likumīgajai otrajai pusītei tas var kalpot par iemeslu greizsirdībai. Šādi tādi veci kašķi tur var pacelties atkal virspusē, šoreiz caur citu prizmu aplūkoti.

Kašķīgi vai mazāk kašķīgi, bet nauda maijā Vēzim atsauksies un sabirs maciņā, ja vien viņš neapstāsies pie pirmajām grūtībām. Ja kļūst kreņķīgi ap dūšu, jāuzmeklē draugi – lai kārtīgi sapurina un atrunā no peļņas aizrobežā kā no galējās iespējas, un tad jau maija otrajā pusē taps saulaināk. Un arī pirmajā, godīgi sakot, nebija tik slikti.


Lauva

Foto: Shutterstock

Ja Lauva šomēnes nolēmis paņemt atvaļinājumu, tad tas patiesi jādara maija sākumā, un nevis tāpēc, ka tur sakrīt kaudze brīvdienu, kas paglābs no kaitējuma darba ritmu. Vienkārši planētas ārzemēm labvēlīgākas kombinācijas veidos pirmajās divās nedēļās. Un ļoti veicas tām Lauvām, kam pašlaik eksāmenu laiks!

Mīlestības lietas Lauva maijā tieksies risināt ļoti smalkā, apgarotā un pasaules gudro elpas apdvestā veidā. Šķiet, tieši priekš šādiem cilvēkiem tiek rīkotas sieviešu seksualitātei veltītas lekcijas un tantras festivāli. Ja uz kādu šādu pasākumu Lauva dosies kopā ar savu otro pusīti, ieguvums, visticamāk, pārspēs viņu cerības.

Par naudas trūkumu vai nespēju to nopelnīt Lauvai maijā jau nu nevajadzētu sūdzēties. Ja tomēr čīkstiens nāk – jāparokas sevī dziļāk, jo stipri iespējams, ka neapmierinātības patiesais iemesls meklējams pavisam citā Lauvas dzīves jomā. Ja būs jautājumi, tad būs arī atbildes, jo vairums Lauvas centienu maijā būs veiksmīgi.


Jaunava

Foto: Shutterstock

Tā, tā, tā, sākas rosīgs brīsniņš, rokas berzēdama, maijā domā prātīgā Jaunava un steidz izkustināt dažādus biznesa striķīšus (drīzāk runa par jau senāk saveidotiem projektiem, nevis svaigi dzimušām idejām). Viena no gudrajām domām varētu būt savest kārtībā savu nekustamo īpašumu, atbilstoši investējot tajā.

Kolīdz Jaunava izdomās, kur likt naudiņu, parādīsies vēl pāris idejas, un tā šis process virpuļos maija pirmajā pusē un drusku prātīgāk ducinās mēneša beigās, bet sēdēt, rokas klēpī salikušai, Jaunavai šomēnes nebūs laika. Lai kā viņai gribētos pavandīties pa svešām lidostām, vairāk darāmā, šķiet, būs tepat mājās.

Pavasaris Jaunavā vispirms uzjundīs kaislību, un tikai pēc laika, uz maija otro pusi, karstajai vilkmei ir izredzes pamazām pārvērsties par jūtām, uz kurām, kazi, iespējams balstīt nopietnu partnerību. Var gadīties arī kāds kārdinājuma diktēts neapdomīgāks solis, kas pierāda – arī "sausajai" Jaunavai nekas cilvēcisks nav svešs.


Svari

Foto: Shutterstock

Pirmo un galveno vietu Svaru maijā ieņem attiecības, un tas tā var būt pat tādā gadījumā, ja reālajā dzīvē Svaru tuvumā neviena puslīdz vērā ņemama kandidāta pašlaik nav. Tad Svari alks, tieksies, sapņos un iztēlē zīmēs sava ideālā partnera aprises, pārrunās tās ar draugiem un draudzenēm. Vārdu sakot – sekmēs savu ilgu piepildījumu.

Savukārt tiem Svariem, kam partneri ir, šis solās būt romantikas piepildīts laiks, kas arīdzan trenē Svaru spēju iejusties sava mīļotā cilvēka vēlmēs un vajadzībās, pakārtoties tām, uzplaucēt tās kā abiem baudāmu ziedu. Varētu teikt – ideāls laiks intimitātes smalkumu izzināšanai un eksperimentiem.

Kaut gan Svari par šo tēmu nav īpaši norūpējušies (pavasaris galvā aizņem vairāk uzmanības), finansiālā ziņā maijs var arī nebūt pārāk veiksmīgs. Iespējams, brangu tiesu nopelnītā Svariem nāksies ieguldīt mājokļa atjaunināšanā vai sava zemes gabaliņa sakārtošanā. Ja tas notiek mīļotajam par prieku, Svariem nav iebildumu!


Skorpions


Foto: Shutterstock

Kamēr planētas izkārtojušās labvēlīgi Skorpiona biznesam, viņam būtu jāatrota piedurknes un jāstājas pirmajam "vagas galā", iedvesmojot arī savus darbiniekus strādāt melnām mutēm. Darbinieku atsaucība varētu būt gana iepriecinoša, par par spīti gadalaikam, kurā darbs jau kādu gadsimtu nav galvenā prioritāte.

Attiecībās ar pretējo dzimumu un arī ar sadarbības partneriem izgaismosies opozīcija, taču nevajag tūlīt apvainoties vai iedomāties, kāds tīšu prātu nolēmis Skorpionā izaicināt zvēru, – dažkārt tieši nepieciešams palūkoties uz tēmu no cita redzesleņķa, lai nonāktu pie īsta, nevis tikai tēlota kompromisa. Maijā tā jādara!

Naudas, kā jau minēts, būs tik, cik Skorpions ieguldīs pūļu, bet labā ziņa ir tā, ka ceļu uz Skorpiona kontu var atrast arī viena otra nomaldījusies naudiņa vai, piemēram, tikt atskaitīts atpakaļ pārmaksātais nodoklis.

Vēl – Skorpionam šķitīs, ka viņa radošās idejas ir tādas kā izplūdušas, kā grūti formā ieliekamas. Nekas, gan būs labāki laiki!


Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Pamazām sāk parādīties pirmie ziediņi tam, ko Strēlnieks kopš ziemas sākuma ir sasējis. Ar to sēšanu, protams, ne visiem vienādi priecīgi gājis, tāpēc arī maija ziedi vienam Strēlniekam būs leknāki un košāki, citam – pieticīgāki. Tie pieticīgākie gaidāmi tam Strēlniekam, kurš nav saņēmies, nav uzdrošinājies, palicis savā "zināmajā nelaimītē", nezināmo laimi drošības pēc neaiztikdams. Tad atliek teikt kā filmā "Tās dullās Paulīnes dēļ" – nu tad sēdi ar pliku dibenu uz mūrīša, ku-kū!

Nu, nav jau arī tik traki ar to sēdēšanu, vēl jau gads nav galā, un maijs Strēlnieka dzīvē izgaismos gan dažu labu jaunu ideju, gan arī iespējas būt noderīgam sabiedrībai. Vai vismaz citus pamācīt, kā būt noderīgiem.

Mīlestības un partnerattiecību jomā Strēlniekam gaidāma aktivitāte, un šeit galvenais – salāgot savu tempu ar sava partnera tempu, jo tā vien rādās, ka viņi viens otram netiks līdzi. Drusku atpalikt nav tik bīstami, kā skriet katram savā virzienā, par mērķi būtu vēlams vienoties pirms starta!


Mežāzis

Foto: Shutterstock

Lai gan Mežāzis ir slavens ar savu mērķtiecību un vēlmi darīt un izdarīt, maijā, šķiet, tomēr brīvdienas būs viņa mīļākās dienas. Un, ja darbi sabiruši tā, ka brīvu dienu izblēdīt grūti, tad vismaz pusdienpauzes izlaist Mežāzim nebūtu ieteicams. Ar neaizvietojamiem darbiniekiem visas kapsētas pilnas, bet Mežāzim vēl kādu laiku šajā saulē jāparosās!

Kur tieši jāparosās? Ar vislabākajiem panākumiem šomēnes varētu parosīties pats savā teritorijā – mājās, lauku īpašumā, tur, kur bērnu smiekli un klišeju nesamocītās prātojumu dzirksteles var uzšķilt kādu jaunu ideju arī daudz pieredzējušajā Mežāža galvā. Jo tuvāk mēneša beigām, jo ticamāk, ka Mežāzim būs kāda iespēja izpausties kā jaunradītājam. Bet tīšām bremzēt un labus laikus gaidīt arī nevajag!

Attiecībā uz mīlestību Mežāzim arī jādomā ligzdiņas kontekstā: kuru gribētos pāri savam slieksnim vest, ar savu ģimeni iepazīstināt un kuru – tikai aizrautīgā, slepenā piedzīvojumā līdzi saukt?


Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Ūdensvīram maijā lielākā jezga notiek ap naudas tēmu: var sagadīties tā, ka tur, kur viņš gaida materiālo gandarījumu par ieguldīto radošo enerģiju, nāk baltiem diegiem šūtas atrunas un solījumi kaut kad samaksāt, toties kaut kāda nauda parādās no tādas puses, par ko Ūdensvīrs pat nebija iedomājies. Labā ziņa – uz sēkļa Ūdensvīrs maijā nepaliks.

Ūdensvīra prāts šomēnes ir kārs uz jaunas informācijas iegūšanu un apstrādi, un tīri labi viņam var padoties dažādu papīru padarīšanu kārtošana. Bet tikai ne tādu, kas prasa kaut kādu negodīgu shēmošanu! Respektīvi, īstermiņā visu sakombinēt var izdoties, bet ilgtermiņā blēdīšanās var nepatīkami atspēlēties, labāk neriskē.

Mēģinājumi iesaistīt savā dzīvē romantiku Ūdensvīram būs veiksmīgāki maija pirmajā pusē, taču tas nenozīmē, ka mēneša beigās ziediem un komplimentiem vairs nav nozīmes! Tie būs gan vairāk pieprasīti, gan – pēc dabas ne pārāk romantiskā Ūdensvīra gadījumā – vieglāk pārprotami.


Zivis

Foto: Shutterstock

Zivīm kopumā visai draudzīgs mēnesis, ja neņem vērā to, ka viņu ambīcijas dažkārt "aizsprosto durvis" citām labām lietām, kas Zivju dzīvē varētu vēlēties ienākt. Protams, ka par sevi jādomā labi, bet pārspīlējumi šajā ziņā, viltīgus līkločus metot, galu galā var novest pie banāla mazvērtības kompleksa.

Par naudu šomēnes īpaši satraukties, šķiet, nenāksies, un, ja vien Zivis neiekritīs pārprastā līdzcietībā, pa labi un pa kreisi (lasi – tuvākiem un tālākiem draugiem) dalot zivis, nevis makšķeres, tad viņu maciņš ļaus palutināt savas īpašnieces. Mājiniekiem gan drīkst un vajag dāvanas pasniegt, tas krāšņos Zivju dzīvi.

Ar mīlestību Zivīm maijā ir tā drusku neromantiski – tā drīzāk iet caur vēderu, nevis caur sirdi, un arī savu sapņu princi vai princesi Zivīm būs tendence "iebarot", piesaistīt ar taustāmām un baudāmām lietām. Kaut kad vēlāk, vasarā, Zivis par savām maija "mīlas metodēm" iesmies, bet labāk jau tagad piebremzēt ar "emociju iegādi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!