Retrospektīvas laiks klāt. No 30. aprīļa līdz pat 18. septembrim sociālais smagsvars Saturns pagriež savu virzību atpakaļgaitā. Ko tas nozīmē?

Visa sociālā atbildība, sistēmas, likumi, pienākumi, pamati, kas savus aizmetņus riesuši šā gada sākumā, tiek caurskatīti, koriģēti, top no virspusējām iestrādēm daudz dziļāki un izstrādātāki. Tas – labākajā gadījumā. Ne tik labā scenārijā apstākļi piespiedu kārtā liek veikt visu iepriekšminēto. Izvēle ir katra paša rokās.

Pats pagrieziena punkts sākās ar Saturna savienošanos ar Mēness Dienvidu mezglu, kas kā pagātnes vārti jeb karmiskā kontekstā izveidojusies bagāža iedod papildu smaguma nastu, darba apjomu turpmākajam, kā arī Saturna kvinkonss ar aktivitātes pārvaldnieku Marsu procesiem noteica vēl papildu labojamos punktus. Jo kvinkonsa dabā ir vispirms likt vilties centīgajiem jeb "ar pirmo reizi nekas nesanāks". Arī Saturnam mijiedarbojoties ar prāta planētu Merkuru, ienāca spriedze, kritika mentālajā līmenī līdz pat bailēm bilst kaut pušplēstu vārdu. Mācību vidē esošie, iespējams, sajuta spriedzi līdz ar tuvajiem eksāmeniem un apjomu, kas vēlreiz jāatkārto.

Maija sākumā Saturns vēl "iebildīs" pret jau tā vājā pozīcijā esošo Veneru (veidos kvadrātu). Aktīvistiem, kuri nupat ieskrējušies pavasara iespaidā savu individuālo mērķu sasniegšanā, var uznākt pesimisms, vientulības sajūta, ka vienam kā pēdējam mohikānim jācīnās pret pastāvošo iekārtu. Var būt grūtības ar finansējumu vai arī kontrolējošās iestādes ierobežo iespēju brīvi manipulēt ar resursiem. Mēneša otra, puse pēc sākotnējām vētrām, jau kļūst labdabīgāka. 11. maijā labs laiks organizēšanas, plānošanas darbiem. 17. maijs lielisks brīdis eksāmeniem, papīriem, līgumiem – var rakstīt, pārplānot, iedziļināties. Maija noslēgums – stabils laiks finanšu, vērtību pārskatīšanai un pārplānošanai.

Jūnijs, jūlijs, savukārt, iezīmējas ar kompromisu meklēšanu: starp to, ko prasa, uzliek pārveidot disciplinētājs Saturns, un mūsu domām, vārdiem (Merkurs), darbiem (Marss) un veidu, kā formējam attiecības (Venera). Ir savs laiks paraudāt un savs brīdis nospraust robežas un kļūt pragmatiskākiem. Darbs un pienākumi būs jāsalāgo ar vēlmi rušināties piemājas dārziņā. Būs brīži, kuros jāpacīnās.

Augustā Saturns vēl pārsteigs visus individuālistus un reizē attiecību (Saule un Venera savienojumā) censoņus no pavisam cita rakursa, kā šiem ierasts (kvinkonss), lai septembrī, pirms pagriešanās taisnvirzienā, teiktu atzinīgus vārdus un uzliktu pēdējos punktus un komatus par šajā cilpā pieredzēto un saprasto.

Visspēcīgāk Saturna ietekmi jutīs katras zīmes vidū un nedēļu pēc tam dzimušie, kuriem līdz ar cilpu ciešais kontakts ar planētas dabu tiks paildzināts šā gada ietvaros. Viskonstruktīvāk šo laiku spēs uztvert Zemes un Ūdens stihijas pārstāvji, jo tā ir tuvāka šo zīmju dabai (Vēži, saturās – Saturns būs jūsu opozicionārs vēl visu šo gadu), mazāk viegli var būt ekspresīvajām Uguns un "gaisīgajām" Gaisa stihijas zīmēm (jo sevišķi izaicinājums Auniem un Svariem).

Atgādinājumam – Saturna ietekmē ir strukturēt, noskaidrot, sakārtot, pildīt pienākumus, kā arī izlietot laiku tur, kur tas ir lietderīgi. Tiem, kurus skar Saturns, ir jāievēro režīms, pašdisciplīna, jāpilda solītais, dzīves notikumi jāpieņem mierīgi, bez pretenzijām pret sevi un apkārtējiem. Turklāt retrospektīva palīdz pavērot, kā mums sokas kā atbildīgiem pasaules pilsoņiem.

Visa perioda ietvaros vienlaikus Saturna cieto dabu mīkstinās sapņu un ilūziju patrons Neptūns. Pieslēdzam vairāk sajušanu, ļaušanos, empātiju, un darbības sanāks pašas no sevis. Palutinām sevi ar mākslas, kultūras performancēm, kas vasarā tik ļoti pieejamas.

Lai vērīgs, vērtīgs un vēlīgs šis laiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!