Foto: Shutterstock

Kopumā jūnijs ar Jaunmēnesi Dvīņos, Merkuru lielākoties Vēzī un Veneru Vērša zīmē, un vēlāk – Dvīņos, ir draudzīgs un mājīgs mēnesis, īsti piemērots kontaktiem, tradīciju godināšanai, ieviešot tajās mūsdienīgākas vēsmas un darot to ar vieglumu, bez mūsu tautai raksturīgās smeldzes.

Abi milži – Jupiters un Saturns – joprojām retrogrādā kustībā, tāpēc Himalaju gāšanai laiks nav piemērots, bet pa kādam Gaiziņam var mēģināt nogāzt – arī tā rotaļīgi.

Jūnijs solās būt rosīgs mēnesis – it visās frontēs. Kamēr Vēzis cīnīsies ar sevi, Ūdensvīrs nevarēs sūdzēties par uzmanības trūkumu, Mežāzim nāks nauda, savukārt Svarus varētu apciemot erotiskas fantāzijas – biežāk nekā parasti.

Auns


Foto: Shutterstock

Jūnijs Aunam ir vēl kustīgāks nekā parasti – kustēsies gan pats Auns, gan viņa mūžam nerimtīgais prāts. Visgrūtāk būs tiem Auniem, kuri šo laiku spiesti pavadīt četrās biroja sienās: dažbrīd viņi var sajusties kā zem milzu informācijas dušas nonākuši, turklāt jūnija pašā sākumā šī informācija var būt cerīga un pielietojama, savukārt jau otrajā nedēļā tās var būt ziņas, uz kurām pirmā Auna reakcija būs pūcīga.

Vēl visu pirmo jūnija dekādi naudas dieviete Venera plivināsies pa Auna materiālo (un citu) resursu jomu, dodama gana daudz iemeslus un iespēju gan nopelnīt, gan iztērēt (tiesa gan, tie tēriņi drīzāk būs patīkami). Pēc tam... pēc tam Aunam tik un tā īsti strādāt negribēsies, doma uz lidostu vien griezīsies, ek, kad atvaļinājums?

Auna mīļotajam cilvēkam ir paveicies, viņš/viņa var cerēt uz dāvanām un romantiskiem izbraucieniem tepat tēvzemes robežās un varbūt arī kādu gabaliņu tālāk. Uzreiz jāatgādina, ka Auna taisnīgā sirds gluži par neko dāvanas vis nedala, un, ja dala – tātad pats Auns ir sajuties mīlēts un novērtēts. Daudz arī jaunu iepazīšanos un kontaktu.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Jūnija sākumu Vērsis pēc inerces vēl pavadīs, pats par sevi priecādamies, prātodams, kā sev vislabāk izpatikt un kā vēl spožāk parādīt savus dabas dotos talantus. Nu, vai fiziskos dotumus – kas nu kuram Vērsim vairāk ticis... Vieglāk nekā citkārt Vērsis spēs iepatikties, tāpēc arī ir vērts pa priekšu grozīties.

Potenciāli veiksmīgs jūnijs ir Vērša biznesam – vismaz tajā ziņā, ka neļaus Vērsim slinkot un ieslīgt pašapmierinātībā. Un, kad Vērsis reiz ķēries pie aršanas, tad arī rezultāti parasti neizpaliek. Tāpēc jau mēneša otrajā pusē dažs labs Vērsis skaitīs naudiņu. Varbūt, ka tā nebūs vēl iebirusi akurāt Vērša kontā, bet kurš gan var liegt Vērsim saskaitīt potenciālo peļņu? Piemēram, to, kas viņa makā ieripos rudens pusē?

Mīlestība Vērsim šomēnes būs aktuāla tēma, tomēr ļoti iespējams, ka tā ir mīlestība pret sevi pašu un to, kas viņam pieder, nevis pret kādu konkrētu cilvēku. Mīlestība bez taustāmiem pierādījumiem Vērsim jūnijā neskaitīsies nekāda par pilnu ņemamā lieta, to nu gan Vērša pielūdzējiem būtu jāuztin uz auss!

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Mēneša jubilāri Dvīņi, šķiet, īpaši necentīsies kratīties vaļā no dzimšanas dienas svinēšanas, labprāt atradīsies uzmanības centrā un bārstīsies ar paša izdomātiem un kaut kur saklausītiem stāstiem par dzimtas enerģētiku vai vismaz no saviem priekštečiem pārmantotiem stiķiem un niķiem. Jūnija sākumā tie stāsti vairāk ar humora pieskaņu, bet vēlāk jau nopietnāk ņemami un kā sveša kļūda, no kā mācīties, uztverami.

Dvīņu naudas jomā kustība droši vien būs visai dinamiska, tomēr vairāk tas viss izskatās pēc izdevumiem, nevis pēc ienākumiem. Nepieķērksim neražu, bet šis varētu būt mēnesis, kad izšauj biznesa problēmu "bise", kas uz Dvīņu "skatuves" karājusies jau kopš pērnā rudens. Gan jau paši Dvīņi nebūs par to pārsteigti.

Mīlestība jūnijā ir tāda, kādai tai jābūt – ar alkām un tvīkšanu, ar pusvārdu mājieniem un zīmīgiem skatieniem, ar slepenām tikšanās reizēm. Romantika uz pilnu klapi, tā varētu sacīt. Uz jūnija beigām Dvīņi privātajā jomā var justies skaisti un mīlēti, un baudīt dzīvi, ja naudā izmērāmi kreņķi viņu omu nepamanīsies sabojāt.

Vēzis


Foto: Shutterstock

Marss, kas šomēnes viesojas pie Vēža, neļaus viņam ieslīgt pašapmierinātībā: drebinās pa visām šuvēm katru reizi, kad viņš paskatīsies spogulī sev acīs. Kaut kur sirds dziļumos (vai varbūt pat virspusē) Vēzis zinās, ka šis ar viņu nenotiek pirmo reizi, ka līdzīga drebināšana jau šogad vai varbūt pērn bija. Ja pašam pret sevi atdzisušas jūtas, jāņem atvaļinājums un jāpapēta, no kurienes tam Vēža kašķim kājas aug.

Par darba trūkumu Vēzis šomēnes (tāpat kā lielāko gada daļu) īpaši nesūdzēsies, bet naudas ceļi gan var būt grūti izsekojami – tai būs tendence pačibēt un izkust. Iespējami tādi izdevumi, par kuriem Vēzis nemaz negribēs kādam stāstīt vai arī viņam vienkārši būs kauns atzīties, ka tik muļķīgi palaidis naudu vējā.

Mīlestības dzīvē un partnerattiecībās salīdzinoši mīlīgāks periods, kur līdzās nopietniem lēmumiem rodas arī iespēja pabaudīt komplimentus un sajusties ilgotam. Pats Vēzis savu pieķeršanos lielākoties kautrīgi noklusēs, toties viņa partneris gan liks manīt. Ja Vēža sirds brīva, tad jūnijs var atnest kādu pielūdzēju!

Lauva

Foto: Shutterstock

Šogad jūnijs īsti Lauvas garā – gan individuālas, gan – vēl jo vairāk – kolektīvas radošas aktivitātes, draugu pulks, kas neskopojas ar interesi par Lauvas sniegumu, un arī novērtējums plašākā skatītāju lokā, varbūt pat iekļūšana kādā medijā. Nu, vismaz sociālajos tīklos. Un tāpat jāsaprot, ka atradīsies arī kāds anonīms heiteris, kuram vēl tagad atmiņā, kā Lauva viņam savulaik bērnudārzā klucīšus atņēmis... Kur ir slava, tur allaž arī skauģi.

Personīgā nauda jūnijā var arī nenonākt Lauvas fokusā, tā dzīvo savu automātisko maksājumu neuzkrītošo dzīvi un īpaši neuzprasās uz vērienīgiem izdevumiem. Toties Lauvas biznesa nauda gan būvēs sapņu pilis un stiprinās pārliecību, ka katra godprātīga enerģijas ielikšana īstajā laikā dod atdevi. Ja vēl nav – tātad nav īstais laiks.

Mīlestība, visticamāk, izpaudīsies tipiski "lauvīgi" – tā būs dižošanās un lepošanās ar to, kā gan Lauvai paveicies tikt pie dvēseles drauga, kuram turklāt ir atbilstoši cienījama reputācija sabiedrībā un gana spilgtas manieres, lai kļūtu par kopradītāju, nevis kūļātos kaut kur Lauvas ēnā. Reti kura Lauva šomēnes jutīsies vientuļa.

Jaunava

Foto: Shutterstock

Ļoti, ļoti rosīgs mēnesis, kurā Jaunavai enerģijas pārpārēm, bet diemžēl tādu īsteni labu dienu jauniem sākumiem un kalnu gāšanai nemaz tik daudz nav. Tāpēc Jaunavai jālūkojas, lai pūliņi neaiziet pa tukšo. Savukārt, ja Jaunava ietrāpīs pareizā laikā, tad drīz vien jutīs, ka ne par velti bija rušinājusi no visas sirds. Izskatās, ka arīdzan pienācis īstais laiks parunāt ar ietekmīgiem ļaudīm par iespēju tikt pie labāka amata.

Jēdziens "nauda" Jaunavai šomēnes cieši saistās ar vārdu "viedums" vai "tālredzība", un tas var nozīmēt arī viedi iztērētu naudu – piemēram, par kādiem labiem kursiem vai semināru, kur iegūtās zināšanas turpmāk lieti noderēs. Un – jā – Jaunavai ļoti gribēsies, lai citi pamana un novērtē viņas prasmi ekonomiski izlietot resursus.

Arī romantikas brīzīte, šķiet, vairumu Jaunavu neapies ar līkumu, vai tas būtu festivāls tepat tēvzemītē, vai fiesta kaut kur pie Vidusjūras. Uzmanības centrā pamanīsies nokļūt gan brīvās, gan arī aizņemtās Jaunavas, un pēdējām var "paslīdēt kāja" vai vismaz sirsniņa. Jāpatur prātā, ka brīvdienu romāni parasti nav ilgstoši.

Svari

Foto: Shutterstock

Juhū! Pasaule vaļā, un Svariem atkal klāt ir tā brīvā lidojuma sajūta, kas viņus nereti apciemo tieši jūnijā. Ne vienmēr komplektā nāk arī iespēja tiešām kaut kur izkustēties ārpus ierastās orbītas, bet šoreiz ir citādi – šoreiz Svaru vēlmes var arī sakrist ar viņu iespējām un apkārt virpināšanās padoties jauka un arī produktīva. Jā, tieši produktīva, jo Svariem var izdoties ārzemēs pa ceļam sarunāt arī šo to par darbiem.

Ja Svarus sauc plašā pasaule, tad viņu naudai, tieši otrādi, ir tendence atgriezties mājās vai tikt ieguldītai lietā, kas tuvākā vai tālākā nākotnē dos augļus tieši saistībā ar Svaru dzīvesvietu vai dzimto zemi. Tiem Svariem, kas pašlaik mīt aizrobežā, var skaidrāk iezīmēties perspektīva par atgriešanos tēvzemē.

Biežāk nekā citkārt Svarus jūnijā var apciemot erotiskas fantāzijas. Tiem Svariem, kam šobrīd ir vairāk vai mazāk pastāvīgs partneris, arī reālajā dzīvē kaislības var ieskanēties jaunā, vēl nedzirdētā, taču ļoti uzbudinošā toņkārtā. Tiesa, gluži bez pašu Svaru palīdzības tas vagons neizkustēsies, nebīsties izrādīt iniciatīvu!

Skorpions

Foto: Shutterstock

Skorpions jūnijā ir līdz pat ausu galiem biznesā. Ja ne gluži savā biznesā, tad domās par to, kā labāk izdzīvot drīzumā prognozētās krīzes apstākļos. Šo to vērtīgu līdz tam brīdim (vai tāds maz pienāks?) var pagūt izshēmot, piesaistīt ārzemju pieredzi vai sabiedrotos, sakārtot dokumentāciju tur, kur likumu un tikumību sargājošām institūcijām varētu atrasties iemesls piečakarēties. Netraucē Skorpionu, viņš ir aizņemts!

Lai krīze, kur krīze – pagaidām nauda Skorpiona makā un kontā braši burzguļo, un doma par to, kā to labāk ieguldīt, protams, ir gauži tīkama skorpioniskam prātam. Esošie vai pārskatāmā nākotnē gaidāmie izdevumi saistīti galvenokārt ar bērniem vai arī, teiksim godīgi, Skorpiona veselībai par labu nenākošām izklaidēm.

Vēlme pēc būšanas stabilās attiecībās Skorpionā jūnijā sadzīvo ar kaisli un verdošu temperamentu, viņa atmiņā mostas vētrainas intīmās ainas no pagātnes, un vasaras saulstāvju kopējais fons šo vēlmi savienoties, apmainīties enerģijām un kopā dot sākumu kaut kam jaunam tikai nostiprina. Brīvs Skorpions jūnijā ir ļoti iekārojams!

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Lielu kumosu Strēlnieka uzmanības jūnijā saistīs veselības tēmas. Ja ilgi pa galvu vāļāta kāda fizioloģiska problēma, kuru iespējams atrisināt ar plānveida operāciju, Strēlnieks var izlemt pierakstīties pie sava ārsta. Šķietami nepiemērotā laikā – pašā vasaras pilnbriedā – var ienākt prātā arī doma par to, kas paliks aiz Strēlnieka, kad... nu, tu jau saprati. Bet sakārtot īpašuma un biznesa lietas nenāks par ļaunu jebkurā gadījumā.

Darba Strēlniekam, šķiet, netrūks, un arī atmosfēra darbavietā solās būt ciešama. Varbūt pat patīkama un saistīta ar jauku savstarpējo attiecību uzplaukšanu. Naudas ziņā gan jūnijs īpaši neizceļas, sevišķi – ņemot vērā, ka Strēlnieks svētkus mīl svinēt ar vērienu un brīvdienas šogad sanāk gana garas. Vēl jo vairāk tad, ja sāk svinēt pareizajā saulstāvju dienā.

Jauns Mēness jūnijā akcentē Strēlnieka attiecību tēmu, un tajā parādās spēcīga vilkme pēc saskarsmes. Šeit nu Strēlniekam pašam jāpierauga, lai viņš ar savu vēlmi komunicēt un kopā būt nenomāc partnera privātumu. Negatīva uzmanība, protams, arī ir uzmanība, bet – vai tieši šāda uzmanība Strēlniekam dos gandarījumu?

Mežāzis


Foto: Shutterstock

Marss, jūnijā staigādams pa Vēža zīmi, nabaga Mežāzim bliež pa pieri, izaicinādams un kaitinādams dažādos jautājumos, kas skar sadarbību ar lietišķajiem partneriem, konsultantiem un arī ar mīļoto otro pusīti. Kopīgu valodu šomēnes atrast ir grūtāk, un gandrīz gribas ieteikt labāk paņemt atvaļinājumu, taču citi rādītāji vēsta, ka diezin vai Mežāzis jūnijā tiks vaļā no dienišķo darbu ciešajiem apskāvieniem...

Pretēji gaidītajam, nauda jūnijā pie Mežāža nāk, ja viņš pret to izturas kā pret jauku rotaļu, strādā kā spēlēdamies, izbaudot procesu un to, ka arī ikdienas rutīnas operācijās var ieviest kādu radošu elementu.

Savukārt, ja nauda tiks pelnīta ar saviebtu seju un rūpju rievu pierē, tā klīrēsies – Mežāža naudai šomēnes pa prātam jautra kompānija.

Ja ar cilvēku un Dieva priekšā atzītiem partneriem Mežāzis jūnijā nereti var iekulties konfliktu zonā, tad ar svaigi iepazītiem vai "nelegalizētiem" sirdsāķīšiem cita lieta! Tāpēc – darba kalnu spraugās Mežāzim jāatrod laiks, lai palīksmotu kādā koncertā, festivālā, pilsētas svētkos un izkoķetētos no visas sirds.

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Kas Ūdensvīram par daļu gar to, kas notiek tur – augšējos ešelonos un pie vadības stūres? Lai tie lielie, gudrie paši jūnijā tiek galā, Ūdensvīrs ir nodarbināts ar personiskākiem jautājumiem. Vēl jo vairāk tāpēc, ka maizes darbā arī īsta miera un patvēruma nav: te priekšnieks piekasās, te kolēģi savelk kašķi, te nepieciešamie materiāli nav laikus pieejami vai termiņu pēkšņi saīsina un Ūdensvīrs ir spiests saraut...

Nauda Ūdensvīra kontā gan godīgi ienāk, taču tūdaļ pat kaut kur aiztek (patiesības labad jāatzīst, ka neba nu gluži sev netīkamā veidā Ūdensvīrs jūnijā pa lielam tērēsies, tomēr par lietderīgiem un nepieciešamiem šos tēriņus arī grūti būtu nodēvēt). Šomēnes nebūtu vēlams naudas lietās saistīties ar labiem draugiem.

Romantika un kaislas sajūtas Ūdensvīra sirdī ielavīsies drīzāk kādā līksmā, publiskā pasākumā, taču drīz vien viņš vakara turpinājumu pārcels uz savu teritoriju, kur maigums var uzplaukt un izpausties brīvāk. Par uzmanības trūkumu Ūdensvīram jūnijā nebūtu jāsūdzas, un, ja kāds gribētājs ir palicis bez sirdsāķīša, tad jāteic – laikam pārāk izvēlīgs.

Zivis

Foto: Shutterstock

Ģimenes un pēctecības tēma ir tā, ko daudzas Zivis jūnijā risinās ar šļakstu, un tas, vai šis būs maigais vai niknais šļaksts, atkarīgs no tā, kā Zivis līdz šim pratušas izveidot attiecības ar saviem mantiniekiem. Jo, raugi, Zivju jaunā paaudze droši vien buntosies un, vasaras brīvlaika vai atvaļinājuma apreibināta, nepadosies Zivju prāta uzstādītiem rāmīšiem. Tik un tā Zivju uzdevums šomēnes ir stiprināt dzimtas enerģiju.

Jo žiglāk Zivis jūnijā kustēsies, jo vairāk noderīgu kontaktu izveidos vai atjaunos – jo labāk veiksies ar naudu. Kā tajā teicienā: gribi dzīvot – proti virpināties! Un kur tas sapelnītais (vismaz lauvas tiesa) aizies? Taču jau ģimenes ligzdiņas labiekārtošanā un nostiprināšanā, rūpēs par dzimtas īpašumu un locekļiem.

Šis nav gluži visromantiskākais mēnesis – dzinulis būt daļai no pāra ir mazāks nekā vēlme sevi pierādīt kā lielisku mīļāko (turklāt neveltīt pārāk ilgu laiku un resursus priekšspēlei). Ja Zivju otrajai pusītei vai izredzētajam šomēnes ir strauja daba, tad abiem nebūs, par ko sūdzēties. Citādi Zivis var sākt flirtu "ārpusē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!