Jūlijs ir tik bagāts ar visādiem notikumiem planētu pasaulē, ka gandrīz vai jāteic – parastam mirstīgajam (kā mums ar tevi) labāk ņemt atvaļinājumu un pastāvēt malā, kamēr dižie tiek ar savām peripetijām galā.

Tie klusie ūdeņi – Vēža zīme – ir tie dziļākie, bet arī tos var sabangot aptumsumu koridors (2. un 16.–17. jūlijā), retrogrāds Merkurs ar saviem nejēdzīgajiem jociņiem (no 8. jūlija) un vēl četras lielās planētas, kas arī jau kādu laiciņu, kopš paņēmušas "atvaļinājumu" un, no Zemes skatoties, kāpjas atsprākleniski. Par harmonisku un rāmu šo mēnesi nenosauksi, dabā tas arīdzan var atspoguļoties, un tā tikai vēl trūka, lai impulsiem padotos un kašķī (galvenokārt – par ģimenes un sabiedriskā statusa jautājumiem) mestos arī mēs...

Visvairāk notikumu jūlijs sola Vēžiem un Mežāžiem, bet nepamanīts tas garām nepaskries arī pārējiem. Šeit iezīmētas tikai vispārējās tendences, bet sīkāk par to, kādas stīgas jūlijs vispār un aptumsums konkrēti varētu ievibrēt tavā kartē, labprāt izstāstīs tavs astrologs.

Auns

Foto: Shutterstock

Auna uzdevums jūlijā ir saprast, kurš stūrītis no visas plašās pasaules ir nodots viņa atbildībā un kā šo stūrīti vislabāk apsaimniekot, lai atstātu nākamajām paaudzēm labāku pasauli. Var pacelties jautājums par Auna tēva vai mātes mājām vai vecvecāku saimniecību, kas prasa kardinālus lēmumus.

Ja Auna pārvaldījumā neviena zemes (nu, kaut vai dzīvokļa) stūrīša nav, būtu īstais laiks pajautāt sev, kāpēc tas tā ir noticis un vai tiešām šajā modelī Auns jūtas harmoniski. Aizsteidzoties pa priekšu notikumiem, jābrīdina – pirkuma dokumentus parakstīt labāk citā mēnesī, jūlijs nav piemērots investīcijām, arī nekustamajā īpašumā ne.

Lai Auns īpaši nesaskumst, ja nesaņem cerēto atlīdzību par kādu radošu ieguldījumu, – nauda var iekavēties, jā, bet tas vēl nenozīmē, ka Auns netiek novērtēts vai ir zaudējis autoritāti. Kamēr planētas kāpjas atpakaļ un ārpasaulē valda netverams haosiņš, Auns var turpināt dresēt savu niķīgo Mūzu – gan jau šī nāks pie prāta.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Aptumsumu laika iespaidā Vērša aktualitāte ir radinieki – tantes un onkuļi, brāļi un māsas, dažādu pakāpju brālēni un māsīcas. Iespējams, ne ar visiem Vērsim sakrīt pasaules uzskats, un var būt diezgan grūti tā no sirds visus pieņemt un nenosodīt kaut vai tāpēc, ka visi nes tās pašas dzimtas enerģiju... Pārāk kardināls, pārāk principiāls un, teiksim godīgi, stūrgalvīgs Vērsis var būt, un mieru mājās, kā viegli saprast, tas neienesīs. Vēl jo vairāk tāpēc, ka retrogrādais Merkurs dos daudz iespēju pārteikties un pārklausīties.

Pārlasīt dažādu kursu, semināru un nometnīšu piedāvājumus gan varētu un varbūt arī kaut kur aizdoties – pameditēt, mandalas pazīmēt, saulrietā gongus paklausīties... Kaut ko drīzāk dvēselei, ne prātam.

Vēl šajā laikā uz Vērša dokumentiem var parādīties zīmogi un paraksti, kuri jau pēc laiciņa būs zaudējuši savu aktualitāti vai izrādījušies kļūdaini. Ja vien iespējams, atliec dokumentu kārtošanu uz citu laiku, īpaši tad, ja tie saistīti ar izglītību vai tieslietām. Un, lūdzu, esi uzmanīgāks nekā citkārt, dodoties ceļā!

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Sava nauda un ģimenes kopējais budžets, uzņēmuma veiksme un personiskā maciņa tuklums – par šīm tēmām jūlija astroloģiskais fons aicina aizdomāties Dvīņus. Naudai kopumā šis mēnesis nemaz nav draudzīgs, un attiecībā pret Dvīņu zīmē dzimušajiem šis nedraudzīgums, šķiet, izpaudīsies viskrāšņāk, tāpēc riskēt ar lieliem izdevumiem vai investīcijām būtu ļoti vieglprātīgi. Ja Dvīņi lielo mācību neņems vērā, tad dzīve atradīs, kur aizplūdināt viņu naudu arī bez īpašnieku atļaujas.

Arī nesaskaņās ar radinieku saimi Dvīņi jūlijā var iedzīvoties par to pašu tēmu – kurš ko mantojis, kuram kas pienākas, kurš ieguldījis vairāk, kurš izcēlies ar skopumu un slinkumu savu pēcpusi pakustināt. Tiesa, mēginājumi kaut ko sarēķināt un nonākt pie racionāla slēdziena šomēnes var ciest fiasko, jo ļoti ticams, ka matemātika katram darbojas kaut kā citādi un mazā sakarā ar skolā mācīto.

Starp citu – par mācīšanos: īstais laiks apmeklēt kādu semināru par dzimtas enerģijas un labklājības attiecībām.

Vēzis

Foto: Shutterstock

Vēzis šogad ir jūlija Saules aptumsuma "namatēvs", un tas, loģiski, nevar paiet gluži bez sekām, īpaši no 30. jūnija līdz 4. jūlijam dzimušajiem Vēžiem. Nevajg tūdaļ sacelt drāmu un gaidīt nez kādas katastrofas, bet apzināties, ka lēmumiem var būt liktenīgas sekas, gan derētu! Kaut vai tāpēc, lai pievaldītu savu kategorisko nostāju gan attiecībā pret sevi pašu, gan pret to, kuru Vēzis par dzīvesbiedru izvēlējies.

Bet vēlme spert kādu kardinālu soli pie šādas aktivitātes koncentrācijas Vēža zīmē būs, un tad vēlams šo vēlmi izstūrēt pēc iespējas produktīvāk, vairojot un pasaule raidot mīlestības enerģiju, nevis netīksmi pret sevi un tolerances trūkumu pret citiem.

Ja Vēža dzīvē ilgstoši bijušas nereģistrētas attiecības, tad var būt pienācis laiks kopdzīvi pārvērst par laulību "ar visiem papīriem". Likumīgi atzīta ģimene cilvēku un Radītāja (lai kā mēs viņu dēvētu) priekšā Vēzim ir ļoti svarīga, lai viņš varētu realizēt sevi citās jomās. Tātad – lēmumu pieņemt var, bet pašu laulības slēgšanu gan retrogrādā Merkura laikā nevajag sasteigt. Tāpat kā šķiršanos, starp citu.

Lauva

Foto: Shutterstock
Lai kā Lauvai gribētos domāt citādi, arī viņai nav svešas cilvēciskās vājības, bailes tapt pārsteigtam uzbrukumā no slēpņa vai nostādītam neveiklā situācijā, izvelkot dienas gaismā kādu tumšu noslēpumu. Ir, ir arī Lauvai savi noslēpumi, savas situācijas, kurās viņa neparādās ar spožu kroni galvā! Nebūt ne obligāti šajos notikumos Lauva ir sliktajā lomā, bet izrādīties upurim viņai negribas ne tik!

Aptumsums (īpaši Saules aptumsums 2. jūlijā) nav neko draudzīgs veselībai, īpaši sirds veselībai, un sirds ir Lauvas zīmes pakļautībā, tāpēc Lauva darīs prātīgi, ja jūlijā samazinās slodzi un pievērsīs dubultuzmanību savai personiskajai veselībai. Guļot pavēnī šūpuļtīklā, var pameditēt par savām maskētajām bailēm un no dažām varbūt arī tikt vaļā.

Vēl jūlijā Lauvai dikti gribēsies aplaimot sabiedrību ar savu viedokli, kaut ko vērtīgu uzrakstīt vai – vēl labāk – publiski pateikt un vēl padižoties, aplausus saņemot, taču jārēķinās ar to, ka auditorijas izpratne par Lauvas paustajām idejām var būt iluzora.

Jaunava

Foto: Shutterstock
Laimīga tā Jaunava, kura tieši jūlijā sajutīs, ka viņa nav viena šajā pasaulē – ka viņai ir draugi un domubiedri, kuri pieņem viņu ar visu viņas izpratni par kārtību un detaļām. Taču draugu jautājums nav tik viennozīmīgs, jo viena pagale nedeg – arī Jaunava var būt tā, kura pēkšņi kādu draugu vairs nevar ne acis ieredzēt. Var jau būt, ka viņai taisnība, un tādā gadījumā aptumusumu laiks ir vislabākais brīdis, kad attiecības noslēgt reizi un par visām reizēm.

Bet ja nu ne? Ja nu Jaunavas dusma ir tikai nervozā aptumsumu fona izraisīta? Tad Jaunava vēlāk varēs kost elkoņos, atcerēdamās kopīgi pavadīto labo laiku. Secinājums – bez kārtīgas apsvēršanas uz ecēšām nelēkt.

Otrs "tarakāns", ko kārtīgajai Jaunavai var piespēlēt jūlijs, ir pārprasti varoņdarbi mīlestības jomā, piemēram, konspiratīvas tikšanās ar labas paziņas otro pusīti – ar sākotnējo mērķi mierināt, kas vēlāk var izvērsties par sazin ko. Vai arī ar mīlestības jūtu noraidījumu pārprastu motīvu dēļ.

Svari

Foto: Shutterstock
Svariem jūlijā Saules aptumsuma (un ne tikai) ietekmē kļūs ļoti svarīgi, vai māmiņa ar viņiem var vai nevar lepoties. Ļoti gribēsies izdarīt kaut ko lielu, paliekošu un sabiedriski nozīmīgu, taču tūliņ jāatzīmē, ka Svaru reputāciju šis "kaut kas" var ietekmēt gan vienā, gan pilnīgi pretējā un nevēlamā nozīmē. Raugi, pat tad, ja Svari savu plānu būs rūpīgi pārdomājuši un cītīgi izmēģinājuši, var gadīties, ka publika viņu uzstāšanos pārprot vai saredz tajā zīmēšanos, nevis patiesu vēlmi kaut ko darīt kopus labuma vārdā.

Taču Svaru dabiskā vēlme pēc atzinības un pieņemšanas šomēnes būs vēl izteiktāka nekā parasti, tāpēc arī neveiksmes vai pārparatumi kritīs uz nerviem vairāk nekā parasti. Un, tā kā Svariem savu atbildību par notiekošo īpaši uzsvērt nepatīk, tad viņi var sāk meklēt vainu sliktā iedzimtībā, grūtā bērnībā vai vecāku atbalsta trūkumā pusaudžu gados.

Ieteikums – nevis meklēt vainīgos vai urdīties, kur kājas aug dzīves netaisnībai, bet sakārtot attiecības ar savu iekšējo bērnu un iekšējo vecāku.

Skorpions

Foto: Shutterstock
Jūlijs Skorpionu mudina distancēties no notikumu virpuļa, kurā viņš ir ierauts patlaban. Ko tāda distancēšanās dotu? Pirmām kārtām – laiku bez sarunām ar citiem notikumā iesaistītajiem, lai Skorpions varētu noformulēt īsti savu paša pozīciju. Otrām kārtām – nokušinātu tuvplāna kaislības un palīdzētu izstrādāt tādu kā viedāku redzējumu.

Iespējams, tieši kopainas ieraudzīšana un notikumu izpratne lielākas bildes kontekstā ir tas, kas Skorpionam nepieciešams, lai viņš spētu pieņemt notiekošo nevis kā nepelnītu likteņa triecienu, bet kā kārtējo eksāmenu dzīves skolā, kas jau bija paredzams un sagaidāms. Tas pats attiecas arī uz gadījumiem, kad eksistenciālas pārdomas pārņēmušas nevis Skorpionu pašu, bet kādu viņa, teiksim, tuvinieku.

Pārkodis šo sliedi, Skorpions var vēlēties nekavējoties apgaismot arī pārējo cilvēci (vismaz tuvāko apkārtni) par personiskā eksperimenta rezultātiem, taču pārspīlēt nevajag, jo var izrādīties, ka publikā pēc šāda satura pašlaik nav pieprasījuma. Labāk savas atziņas pierakstīt un noglabāt labākam laikam!

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Jūlijā Strēlniekam var nākties samierināties ar pasaules iekarošanas plānu iebremzēšanos. Vai varbūt tie pavisam jāatceļ. Un šoreiz runa, visticamāk, nav par to, ka Strēlnieks pats netiek līdzi savam vērienam, bet gan par to, ka ne viss, ieskaitot laikapstākļus un satiksmes ministrijas pakļautībā esošas iestādes, ir Strēlnieka ietekmes zonā. Tur – ceļu, biļešu un vētras brīdinājumu pasaulē – rit sava, aptumsumu koridora un retrogrāda Merkūra ietekmēta dzīve, un Strēlniekam atliek vien papukoties un norimt...

Norimt, nevis mesties jaunā biznesa avantūrā, ieguldot nesamērīgas summas kāda cita pasaules iekarošanas plānos! Jo tāda ideja Strēlnieka galvu jūlijā patiesi var apciemot, nākotnē potenciāli sagādājot nepatīkamu aplauzienu. Starp citu, arī esošie biznesi jāpieskata rāmi un līdzsvaroti, nemēģinot tur uztaisīt nepārdomātas revolūcijas. Ja Strēlnieks nav līdz kaulam pārliecināts par savas ieceres pamatotību, arī jaunu uzņēmumu šomēnes labāk nedibināt.

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Mežāzim jūlijā nāksies nopietni padomāt par savu vietu un lomu partnerattiecībās. Ļoti iespējams, ka pārējie notikumi rātni sakārtosies tieši tā, lai Mežāzim būtu gana daudz brīva laika par šo tēmu reflektēt. Kaut gan jāteic, ka secinājumi diezin vai atstās rāma prāta un labi padarīta darba izjūtu, – drīzāk Mežāzis dzīvos tādā kā briestošas vētras sajūtā.

Drusku jākontrolē sava tieksme visu kontrolēt, citādi var iznākt tā – ja reiz Mežāzim ir šķitis, ka vētra tuvojas, bet šī, blēde, neatnāk, tad jāsataisa virpuļviesulis paša spēkiem, lai nezaudētu visziņa imidžu. Šādas tādas jomas ir vērts papurināt, bet atkal un atkal jāatgādina – attiecības, kas līdz čemodāniem un durvju aizciršanai novestas aptumsumu laikā, ir ļoti grūti salīmēt. Dažkārt pat neiespējami, un Mežāzim statuss neļauj "dzert no salīmētas krūzītes"...

Lai vai cik liela būtu tieksme salikt lielas naudas šķietami perspektīvos pasākumos, astroloģiskais aicinājums ir šoreiz to nedarīt vis – ir vairāk nekā trīs rādītāji, pēc kuriem vados, to sakot.

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Kopējais jūlija fons ir par ģimeni un statusu, un Ūdensvīram "iedalīts" aplūkot jautājumu par kalpošanu sabiedrības šūniņas – ģimenes – labā. Cik tālu šī kalpošana ir labprātīga un kurā brīdī tā Ūdensvīram kļūst par apgrūtinājumu? Varbūt pat par tik lielu apgrūtinājumu, ka viņa veselība iztapīgi saiet grīstē, lai dotu iemeslu pateikt – atvainojiet, pats esmu sasirdzis, nevarēšu...

Līdz kliņķim savu veselību nolaist nav ieteicams nekādā ziņā, un Ūdensvīram jūlijā šī ir otra lielā tēma, par ko pastiprināti padomāt. Ja ir zināma kāda hroniska vaina, tad šis ir laiks nodoties vingrinājumiem un veselīgam dzīvesveidam kopumā. Nenāktu par ļaunu painteresēties par savu senču veselības problēmām, lai neuzkāptu uz tiem pašiem grābekļiem.

Vispār jūlijs galīgi nav tas mēnesis, kad būtu ieteicams kaut ko lielu pirkt, pat tad, ja dzīvesbiedrs spēj sīki pamatot, kāpēc tieši šis priekšmets mājai būtu nepieciešams. Pagaidiet abi līdz augusta sākumam!

Zivis

Foto: Shutterstock
Īpašu lomu Zivju dzīvē jūlijā spēlēs bērni. Un nav svarīgi, vai mazais tikko sācis iet dārziņā vai jau aizstāvējis doktora disertāciju, – jautājums būs nevis par autiņu maiņu vai pieļaujamo laiku sēdēšanai pie datora, bet par to, vai Zivis spēj būt saviem bērniem īsti draugi. Vai viņas ir pratušas iemācīt bērniem atšķirt īstus draugus no tādiem, kas blakus tikai priecīgos brīžos?

Un nav jau runa tikai par bērniem – savstarpēju simpātiju un līdzīga pasaules uzskata tēma attieksies arī uz pašām Zivīm. Var izvērsties situācija, kurā Zivis sastop nu tiiiiiiik pievilcīgu personāžu, ka aizmirst par visiem noteikumiem un iemīlas līdz ausīm. Tiesa, pēc rūpīgākas izpētes (un aptumsumu laika beigām) var izrādīties, ka abus mīlniekus nekas cits, izņemot alkas izbaudīt romantiku, nevieno. Bet attiecībām bez kopīgām interesēm nav nākotnes.

Toties no vētrainā romāna drāmas var piedzimt māksla vai kāds cits radošs projekts, un šo te radīšanas enerģiju palaist vīnā vai asarās būtu žēl. Labāk kaut vai priekš sevis kaut kādu smeldzīgu vārsmu uzrakstīt...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!