Nupat aizvadīti vidusskolas klašu izlaidumi daudzās Latvijas mācību iestādēs, un teju katrā no skolām, kas īsteno vispārējās vidējās izglītības programmu, kāds no vidusskolas absolventu vidus saņēma Simtgades stipendiju par izciliem sasniegumiem – projektu īstenoja Finanšu ministrija. Šogad stipendijas piešķirtas 355 spožākajiem skolu absolventiem, kas 2018./2019. mācību gadā parādījuši izcilus sasniegumus ne tikai mācībās, bet arī ārpusskolas aktivitātēs, sportā, savas skolas attīstībā vai vienkārši sabiedrības labā, portālu "Cālis" informēja Finanšu ministrijas pārstāve Lelde Grīnvalde.

Finanšu ministrija Simtgades stipendijas pirmoreiz piešķīra pērn, 2018. gadā, kad visā Latvijā svinēja valsts neatkarības simto gadadienu. 500 eiro lielo stipendiju saņēma 347 skolēni no visas Latvijas, kas 2018. gadā ieguva vidējo izglītību vidusskolā, ģimnāzijā, tehnikumā vai koledžā. Šogad stipendijas saņēmēju skaits izaudzis līdz 355, jo iesaistījās vairāk skolu. Jānorāda, ka finansējumu Simtgades stipendiju projekta īstenošanai Finanšu ministrija iegūst, pateicoties tiem iedzīvotājiem, kas iegādājušies "Latvijas Loto" organizētās "Simtgades loterijas" biļeti.

Lai uzzinātu, kādi ir nākotnes plāni šī gada stipendiātiem un kā viņi paši jūtas, saņēmuši godpilno novērtējumu, aprunājāmies ar trim 12. klases absolventiem un viņu skolotājām. Ņemot vērā, ka visi Simtgades stipendijas saņēmēji to ieguvuši par izciliem sasniegumiem, no šiem jauniešiem viņu skolotājas un stipendijas piešķīrēji sagaida lielas lietas, cerot, ka nākotnē viņi būs savas jomas speciālisti. "Latviju veido mūsu domas, darbi un mūsu ikdienas ieguldījums tās labklājībā. Simtgades stipendijai pieteiktie izcilnieki ir drošs kompass uz arvien labāku savu un valsts nākotni. Tas ļauj būt lepniem par stipru jauno paaudzi, kura, nosakot augstus mērķus, uzrāda spožus sasniegumus," oficiālajā uzsaukumā paudis finanšu ministrs Jānis Reirs.

Lūk, trīs stāsti par izcili apdāvinātiem un daudzpusīgiem jauniešiem!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!