Foto: Shutter stock
Šogad, pašā vasaras viducī, 2. un 17. jūlijā, ir astroloģiski nozīmīgs laiks – aptumsumi. 2. jūlijā bija Saules aptumsums, kas vienmēr sakrīt ar jauna Mēness cikla sākumu. Šis aptumsums Latvijā nebija redzams – tas nozīmē, ka tā ietekme mazāk jūtama nekā teritorijās, kur tas redzams. Savukārt 17. jūlijā mūs sagaida Mēness aptumsums, kas vienmēr ir Pilnmēnesī. Tas naktī no 16. un 17. jūliju ap pusnakti būs novērojams arī pie mums Latvijā.

Var teikt, ka aptumsumi ir karmisko eksāmenu laiks, kad ir iespēja noslēgt lielas, enerģētiski smagas un vai daudz resursus prasošas tēmas, kā arī iekustināt jaunus karmiskos ciklus, jaunas, ilgspēlējošas un svarīgas dzīves tēmas. Šajā laikā notiek globāla dzīves ceļa korekcija saskaņā ar cilvēka augstākajiem uzdevumiem.

Aptumsumi mēdz variēt gan ar savu jaudu, gan aktualizētajām dzīves tēmām, un to ietekmes raksturs var stipri atšķirties. Tomēr galvenais rādītājs tam, ka šie aptumsumi varētu būt tev nozīmīgi, būs tas, ja tie tiešā veidā skars kādu aktīvo punktu tavā individuālajā astroloģiskajā kartē.

Šovasar aptumsumu koridora ietekme jau bija sajūtama no 10. jūnija un turpināsies līdz pat 16. augustam, bet jo īpaši intensīvs ir laiks no 30. jūnija līdz 20. jūlijam.

Kopējās rekomendācijas aptumsumu laikam – visām aktualizētajām tēmām, dzīves notikumiem, iespējām, sarunām, sajūtām un noskaņām pievērst daudz lielāku uzmanību, jo tām būs lielāka nozīme un dziļāka ietekme, nekā sākotnēji var šķist.

Jūlija aptumsumu galvenās tēmas

Aptumsumu – transformācijas – periodi atkārtojas ar zināmu cikliskumu un vienmēr skar kādus pretmetus, izceļot dualitāti, caur to palīdzot mums iekšēji augt un kļūt apzinātākiem. Šobrīd aptumsumi notiek uz Vēža–Mežāža zīmju ass, izceļot šo divu pretējo zīmju labākās un arī skaudrākās izpausmes, ļaujot šajos pretmetos ieraudzīt, sajust, apzināties un atrast sevi.

Vēža – Mežāža zīmju ass atbild par rūpēm, gādību un realizāciju – ģimenē (Vēzis) un sabiedrībā (Mežāzis), kas ietver rūpju un gādāšanas pretējos aspektus – mātišķo (Vēzis) un tēvišķo (Mežāzis). Simbols: koks, kur Vēzis – stipras saknes, un Mežāzis – stiprs stumbrs un ar laiku arī pamatīga lapotne.

Šā perioda īpatnība ir tā, ka netipiski spēcīgs, jaudīgs un aktīvs ir tieši mežāziskais princips, kas izceļ pašdisciplīnu, savāktību, savu spēku un resursu apzināšanos, mērķus, pienākumu apziņu, pacietību, praktiskumu, zemes un dieva likumu ievērošanu, atbildības uzņemšanos par savu dzīvi un to, kas tev svarīgs. Tādēļ būtu jāuzmanās un nopietnas sekas būs, ja pārpūlēsies, aizrausies ar darbu, nebūsi pacietīgs un neievērosi likumus (zemes, ķermeņa, valsts, dieva, karmas un visus citus).

Tajā pašā laikā tiekam aicināti aktīvi izpaust un attīstīt tieši vēzisko principu, kas balstīts mātišķās rūpēs, maigumā, iejūtībā, emocionālā tuvībā un atbalstā, sevišķi par ģimeni, dzimtu, arī par sevi, savu vidi un dzīvesvietu, kur visvieglāk varam apjaust savu dvēselisko (dievišķo) dabu.

Katrai dzīvai būtnei uz šīs pasaules, lai tā kļūtu pieaugusi šā vārda visplašākajā nozīmē, sākumā ir vajadzīgas rūpes, mīlestība, atbalsts un gādība. Bez tās cilvēks nevar izaugt par psiholoģiski nobriedušu un veselu (iekšēji viengabalainu) individualitāti.

Tādēļ šāds planetārais stāvoklis liecina par to, ka individuāli un sabiedrība kopumā šobrīd spēcīgi mainās un ir vajadzīgas papildus rūpes, mīlestības pilns atbalsts, kas šajā jaunajā, vēl nepazīstamajā, tikko nojaušamajā izpausmē, kvalitātē, apziņas līmenī, sevis izjūtā ļautu pieaugt, izaugt par stipru, varenu koku.

Aptumsumi 2. un 17. jūlijā

2. jūlijā pulksten 22.23 sākās jauns Mēness cikls Vēža zīmē, kas šoreiz būs ar Saules aptumsuma piegaršu. Līdz ar to šis nebija parasts Jaunmēness, bet kā Jaunmēness uz steroīdiem. Kā jau pie Jaunmēness, tiek iekustinātas jaunas dzīves tēmas. Šoreiz jaunās tēmas ir labi aizmirstas vecās vai pasen atliktās un novārtā atstātās – sevišķi bērnībā izsapņotais, agrāk patikušais, kas sniedz emocionālu piepildījumu, arī attiecības, ģimene, dzīvesvieta un bērnu joma kopumā. Pievērs uzmanību tam, ko tu runā, domā, izsaki vēlējuma formā, tam būs daudz tālejošākas sekas un dziļāka nozīme. Pastiprināta ietekme līdz 5. jūlijam.

17. jūlijā pulksten 00.30 gaidāms Pilnmēness un Latvijā būs novērojams Mēness aptumsums. Tas būs laiks, kad paspilgtināsies emocijas, impulsivitāte, nepacietība un neiecietība. Ja ir sakrājušās attiecību problēmas un neatrisināti jautājumi, šajā laikā un vismaz trīs dienas pirms un pēc – nekādā gadījumā nerisināt. Pastāv risks ļauties emociju vadītiem ultimātiem, kas var novest pie attiecību izjukšanas. Ārpus attiecību tēmas – būs jāpārskata savu vērtību sistēma un dzīves prioritātes. Sarežģīts laiks, ja jau no mēneša sākuma būsi gājis pret kopējām rekomendācijām un iekšējām sajūtām.

Papildus ir vēl ļoti daudz faktoru, kas padara šo aptumsumu koridoru īpašu, piemēram, būs retrogrāds Merkurs (no 8. jūlija līdz 1. augustam), kas palielinās intraversiju un pagātnes nozīmi. Tāpat arī Marss, kas līdz ar aptumsumu sezonu ir iegājis Lauvā, no kurienes tad piedos papildus temperamentu un nepacietību. Kā arī citi faktori, par kuriem jau tad varat izzināt patstāvīgi vai vēršoties pie sava astrologa.

Jūlija aptumsumu virsuzdevums

Kāpēc: lai katrs no mums spētu iemīlēt sevi no jauna, atgrieztu sevī maigumu, uztverīgumu un dvēseliskumu.

Kā: caur savu dvēselisko sāpju un baiļu transformāciju tīrā mīlestībā, kas ietver dzimtas tēmu un attiecību sakārtošanu, ciešanu un baiļu pieredzes apzinātu atlaišanu, savas attieksmes sakārtošanu ar savu pagātni (iekšējais bērns, traumatiskā pieredze, pāridarījumi), piedodot un atbrīvojot sevī sastingušās enerģijas.

Uz ko tas ved: uz sevis pieņemšanu un mīlestību, uz pieaugšanu un spēju uzņemties atbildību par savu dzīvi un laimi, uz būšanu mierā ar sevi un savu pagātni. Tas palīdzēs uzņemt jaunu liktens kursu – atvērt līdz šim aizslēgtās durvis uz tiem dzīves scenārijiem, kuri sevī ietver mīlestību, maigumu, mīļumu, sirsnību uz sevi, ģimeni un attiecībām.

Atvērt durvis uz:

  • laimīgu ģimenes dzīvi,
  • mīļotā cilvēka – dvēseles radinieka, satikšanu,
  • ilgi gaidīta mazuļa pieteikšanos,
  • jauna, tīkama mājokļa iegādi vai iekārtošanu,
  • harmoniju sevī un vidē, kas tevi ieskauj.

Tādēļ esam vērīgi, maigi un uztveroši, audzinām sevī mīlestību. Tajā pašā laikā arī apzinamies, ka mīlestība tomēr ir darbības vārds un tas bieži sevī ietver visnotaļ konkrētus soļus, spējot uzņemties atbildību par tiem, kurus mīlam, arī par sevi.

Šajā aptumsumu sezonā aicinu pievienoties tiešsaistes meditatīvo prakšu ciklam "Atgriezties pie sevis!", kurā liksim lietā šā laika dāvātās iespējas, lai maigā, nepiespiestā veidā audzētu sevī mīlestību, pieņemšanu un pāreju kvalitatīvi jaunā dzīves līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!