Foto: Shutterstock
Vasara ir atvaļinājumu laiks, kad mammas un tēti atpūšas no darba pienākumiem un nereti brīvās dienas plāno pavadīt kādā tuvākā vai tālākā ceļojumā. Tomēr, tā vietā, lai kaut kur dotos diviem vien, der atcerēties, cik vērtīgi arī bērniem ir parādīt pasauli. Lai rastu iedvesmu, ielūkojāmies portāla "Cālis" stāstu krājumos.

Kitijas Balcares ģimenei un Apkalnu ģimenei kopīga ir mīlestība pret praktisko ceļojumu transportlīdzekli – kemperi. Iedvesmojies un lasi par to, kā Apkalni devās uz Parīzi, bet Kitija ar ģimeni teju ik nedēļu sēžas kemperī, lai dotos tuvākos un tālākos izbraucienos pa Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Zaiga Runce ar dēlēniem pabijusi pat Āzijā, Tuvajos Austrumos un piecus mēnešus – Centrālamerikā. Turklāt divu dēlu vecāki atzīst, ka nekad nav apsvēruši pat domu, ka ceļojot bērni varētu palikt mājās. Bet uz mežonīgo Altaju Krievijā, kas atrodas 5000 kilometru attālumā no Latvijas, savu dēlu Henriju aizveduši Iveta un Reinis. Lasi un iedvesmojies kopīgiem ģimenes piedzīvojumiem!

Bērni, laižam uz Disnejlendu! Kuplās Apkalnu ģimenes ceļojums ar kemperi uz Parīzi divu nedēļu garumā

Foto: Privātais arhīvs

Tieši tik vienkārši aizsākās Apkalnu ģimenes brauciens ar septiņvietīgo treileri uz Parīzi. Kamēr kāds varbūt domā – "nē, tas nav iespējams", viņi to dara un uzdrošinās sekot saviem sapņiem. Baibai un Kārlim Apkalniem ir kopīga meita – mazā Anna un katram no iepriekšējās laulības – divi skolas vecuma bērni. Lai saliedētu kuplo piecu bērnu bariņu un īstenotu ģimenes sapni, iesildoties ar divu dienu braucienu uz Igauniju, sapratuši – esam gatavi arī Parīzei. Abi pēc profesijas ir biznesa konsultanti – pārdošanā, klientu apkalpošanā, biznesa modelēšanā.

Lasīt vairāk

Trīs bērni nav šķērslis – kā Kitija Balcare ar ģimeni ceļo kemperī

Kitijas Balcares ģimene ir piemērs tam, ka noķert ārzemju ceļojuma sajūtu var arī tad, ja ceļā jādodas ar mazu bērnu bariņu. Jau vairākus gadus Kitija ar vīru un bērniem sēžas savā kemperī, lai dotos tuvākos un tālākos izbraucienos pie dabas. Turklāt nakšņojot nevis glaunā viesnīcā, bet gan tur, kur visērtāk apstāties ar viņu mājiņu uz riteņiem. Un, kā norāda Kitija pati, kemperu iemītnieki ir sava veida ceļotāju kopiena, kurai šādi izbraucieni kļūst par mazu atkarību – būt ceļā un būt mājās vienlaikus.

Lasīt vairāk

Ceļojuma pieredze: 5000 km tālā ekspedīcijā uz Altaju kopā ar bērnu

Foto: Privātā arhīva foto.

Ģimene – Iveta un Reinis un viņu piecus gadus vecais dēls Henrijs šovasar devās tālā ceļā – uz 5000 kilometrus attālo Altaju, Krievijā, turklāt ceļošana bija ar automašīnu. Ar ceļojuma stāstu "Cālis" lasītājus iepazīstina Inga Kalniņa, divu bērnu mamma un bloga "Lepetitpot.lv" veidotāja. Ekspedīcijā devās Ingas seni paziņas. Tālāk ļausim par ceļojumu stāstīt Ivetai.

Lasīt vairāk

Ar bērniem uz Āziju, Tuvajiem Austrumiem un Centrālameriku: divu dēlu mammas ieteikumi

Foto: Privātā arhīva foto

"Zinātnieki apgalvo, ka vēlme ceļot esot iekodēta mūsu gēnos. "Piedzīvojumu gēna" klātbūtne nosakot atsevišķa indivīda pastiprināto vēlmi riskēt un piedzīvot jaunas sajūtas. Mēs laikam esam bagātīgi apveltīti ar "piedzīvojumu gēnu", jo organisms pats prasās doties ceļojumos," uzskata Zaiga Runce. Viņa kopā ar vīru un diviem dēliem, no kuriem jaunākajam ir tikai viens gadiņš, ir apceļojusi lielāko daļu Eiropas, Centrālameriku, dažas Āzijas un Tuvo Austrumu valstis. Aizrautīgā ceļotāja un divu dēlu mamma dalās padomos un ieteikumos, kas jāņem vērā, dodoties ceļojumā kopā ar visu ģimeni.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!