Runājot par seksismu, ļoti bieži tiek skatīts jautājums par diskrimināciju pret sievieti. Tomēr ikdienā ar līdzīgām problēmām saskaras arī kungi. Ir taču tik daudz lietu, ko "īsti vīrieši" nedarīs, piemēram, nerunās par savām emocijām, neraudās, kā arī nestrādās noteiktās profesijās. Pārliecība, ka "īstam vīrietim" kaut kas piedien vai nepiedien, var atstāt negatīvas sekas daudzu cilvēku dzīvē.

Statistika par vīriešu diskrimināciju nav tik kliedzoša, kā dati par vardarbību pret sievieti, piemēram, Tiesībsarga birojs norāda, ka ir grūti izcelt jomu, kurā vīrieši tiktu vairāk diskriminēti, jo iesniegumu par pārkāpumiem praktiski nav. Tomēr tas nenozīmē, ka neviens vīrietis nav saskāries ar ikdienišķām situācijām, kurās tiek diskriminēts dzimuma dēļ.

Roberts (vārds mainīts) strādā par farmaceitu jau četrus gadus. Šajā laikā bieži vien viņš aptiekas vidē ir saskāries ar to, ka, tiklīdz sievietes, ienākot aptiekā, ierauga, ka pie kases stāv viņš, apmulst, noslēdzas, reizēm pat prasa, vai viņu nevar apkalpot kāda farmaceite-sieviete. Roberts stāsta, ka problēmu ar zināšanām par dažādiem medikamentiem, kas attiecas tieši uz sievietes veselību, viņam nav – palīdzēt var ikvienam aptiekas klientam. Taču situācijas, kad viņš jūtas nenovērtēts tieši tāpēc, ka ir vīrietis, nav retums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!