"Līdztiesība" un "vienlīdzība" ir vārdi, kas pēdējā laikā izskan arvien biežāk. Tomēr uz reālo dzīvi tos bieži attiecināt īsti nevar. Gan jaunākais Eiropas dzimumu līdztiesības indekss norāda, ka situāciju ir iespējams krietni uzlabot, gan sievietes pašas atzīst, ka viņām nereti nākas vairāk nopūlēties, lai sasniegtu to, kas vīriešiem pieejams nedaudz vieglāk. Mēģinām saprast, kāda tad īsti ir situācija Latvijā, kas to ietekmē un ko par situāciju domā sievietes, kam izdevies izsisties.

Lai arī Latvijā netrūkst sieviešu, kas uzņēmumos un organizācijās ieņem vadošus amatus, ceļš uz tiem viņām nereti ir grūtāks nekā vīriešiem – to ietekmē gan pašu dāmu kritiskā attieksme pret sevi, gan līdzcilvēku prasības. Piemēram, "SEB bankas" prezidente un valdes priekšsēdētāja, kā arī Finanšu nozares asociācijas padomes priekšsēdētāja Ieva Tetere ir pārliecināta, ka sievietei ir jāstrādā vairāk, līdz izdodas nostiprināties vadošā amatā.

"Mana pieredze rāda, ka, lai ieietu biznesa vidē vai ieņemtu vadošu amatu, lielākā daļa dāmu sevi vērtē kritiskāk nekā vīrieši. Ja, runājot ar kungiem, viņi vienmēr ir pārliecināti, ka darbu izdarīs labi, tad dāmas vienmēr sīki un smalki izsvērs visus par un pret, atzīstot, ka varbūt trūkst zināšanu kādā specifiskā biznesa jomā, ka citi ir gudrāki, vairāk pieredzējuši, zinošāki," novērojusi Tetere. Viņa norāda, ka gribas iedrošināt sievietes – viņas var vairāk, nekā pašas apzinās. "Taču labs vadītājs ir tas, kurš nepārtraukti iet nezināmajā un šajā procesā atrod drosmi," piebilst Tetere.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!