Foto: Shutterstock
Ziemassvētkos mūsu senči izvēlējās ēdienus ar simbolisku nozīmi. Senajiem rituāliem svētku ēdienu izvēlē bija jāveicina turība un labklājība. No raksturīgākajiem Ziemassvētku ēdieniem minami cūkas šņukurs, ķūķi, zirņi, pupas un putraimu desa. Tad nu raudzīsim, kā pagatavot šos tradicionālos ēdienus arī šodienas labklājībai.

Cūkas šņukurs

Cūkas šņukurs simbolizē arklu zemes uzaršanai, jo arī cūka ar savu šņukuru uzar zemi. Tā pagatavošanai nepieciešama svaiga vai kūpināta cūkas galva, divi lieli sīpoli, piecas ķiploka daivas, pāris laurlapu, sāls, smaržīgie un melnie pipari pēc garšas. Jāatzīmē, ka, izvēloties kūpinātu cūkas galvu, garšvielas ieteicams likt mazākos daudzumos, jo daļa garšvielu tiek pievienotas jau kūpināšanas procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!