Foto: Privātais arhīvs
Vai tiesa, ka pēc sešiem vakarā labāk neēst, dienā jāēd bieži, bet katrā ēdienreizē maz, katrā maltītē jāiekļauj olbaltumvielas un kopumā jālieto daudz augļu? Biohakere Jekaterina Ščerbakova zina atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, kas saistīti ar uzturu, jo jau daudzus gadus ne tikai padziļināti pēta šo tēmu no zinātniskā viedokļa, bet par iegūto zināšanu lietderību pārliecinās arī pati savā dzīvē.

Detalizēti savu pieredzi Jekaterina aprakstījusi grāmatā, kas tiks izdota marta beigās, bet aprīļa sākumā konferencē Health Performance Riga viņa stāstīs, kā dažādos dzīves posmos pārvaldīt savu vielmaiņu. Par biohakera profesiju un to, kā uzturs katram no mums var palīdzēt maksimāli izmantot savus bioloģiskos resursus, Jekaterina dalījās sarunā ar "Delfi"

Novērst, nevis ārstēt

Bērnībā Jekaterina nesapņoja kļūt par biohakeri, jo tolaik tādas profesijas nemaz nebija, tāpat kā nebija jēdziena "biohakings". Taču viņa droši zināja, ka būs saistīta ar bioloģiju un ķīmiju, jo interese par šīm zinātnes nozarēm parādījās jau agrīnā vecumā. "Mans tēvs ir ārsts, bet vectēvs strādāja Augu fizioloģijas institūtā un bieži ņēma mani līdzi, tur bija daudz laboratoriju, mikroskopu. Otrs vectēvs pētīja dziļūdens niršanas ietekmi uz cilvēka ķermeni, veica eksperimentus. Tāpēc jautājuma, kurā virzienā izglītoties, nekad nav bijis," saka Jekaterina.

Tomēr, ja sākotnēji šķita, ka nākotne noteikti būs saistīta ar medicīnu, tad nedaudz vēlāk nāca izpratne un vēlme ne tikai ārstēt cilvēkus, bet vispirms jau saprast cēloņus, kas izraisa noteiktas slimības, un darīt visu iespējamo, lai tos novērstu. Tāpēc, tikko pabeigusi skolu, Jekaterina iestājās Maskavas Valsts universitātes Bioloģijas fakultātē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!