Foto: Shutterstock
Gatavojoties mācību gada noslēgumam, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar Latvijas jaunuzņēmumu "Edurio" aicina vispārizglītojošo skolu 9. un 12. klašu skolēnus, kā arī profesionālās izglītības iestāžu 3. un 4. kursa audzēkņus, piedalīties aptaujā par pamata un vispārējās vidējās izglītības noslēguma pārbaudes darbu norisi 2019./2020. mācību gadā, informē IZM.

Aptauja paredzēta tikai tiem skolēniem, kuri šogad kārtos noslēguma pārbaudes darbus. Aptauju IZM aicina aizpildīt šeit.

Ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī, šobrīd ir sagatavoti trīs rīcības scenāriji pārbaudījumu norisei, stingri ievērojot Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra sniegtās rekomendācijas.

Ja ārkārtējā situācija 12. maijā netiek pagarināta, pamatizglītības apliecības iegūšanai skolēniem jākārto kombinētais pārbaudījums (mācību valoda, matemātika, Latvijas vēsture), svešvalodas eksāmens un latviešu valodas eksāmens mazākumtautību izglītības programmās.

Lai iegūtu atestātu par vispārējo vidējo izglītību, skolēniem jākārto obligātie centralizētie eksāmeni vienā svešvalodā (pēc izvēles), latviešu valodā un matemātikā. Ceturtais jeb izvēles eksāmens nav obligāts.

Ja nepieciešams, skolēns var kārtot jebkuru centralizēto (bioloģija, ķīmija, fizika, Latvijas un pasaules vēsture) vai necentralizēto eksāmenu (ģeogrāfija, ekonomika, informātika, mācībvaloda un literatūra (krievu) mazākumtautību izglītības programmās), vai skolas veidotu izvēles eksāmenu.

Skolēniem ir tiesības saņemt objektīvu apgūto zināšanu un prasmju novērtējumu par visu apgūto mācību saturu 9 vai 12 gados, lai nodrošinātu sekmīgu tālāko izglītības turpinājumu un vienlīdzīgus nosacījumus attiecībā pret citu gadu absolventiem. Tāpēc eksāmenu sesija, ievērojot nepieciešamos nosacījumus, būtu jāīsteno.

Vairāk informācijas Valsts izglītības satura centra (VISC) mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!