Foto: instagram.com/leesamantha
Kad runa ir par ēdienu, bērni kļūst par visizvēlīgākajām būtnēm pasaulē. Daudzi produkti viņus biedē pēc izskata vien, tāpēc akurātās čupiņas katrā šķīvja malā noteikti nav uzrunājošākais variants, kā veicināt mazā ēdāja porcijas tukšošanos. Lai pie galda iztiktu bez jampadrača, kā arī pārliecinātos, ka bērnam vēders būs pilns, pie šī jautājuma jāpieiet radošāk.

Nenoliedzami, arī pieaugušajiem lielāku apetīti raisa skaists šķīvja noformējums, taču nemainīgs paliek fakts – garša ir svarīgāka par izskatu. Savukārt bērnu ir daudz grūtāk pierunāt kaut ko pagaršot, ja pēc skata ēdiens nešķiet pievilcīgs. Tieši tāpēc vecākiem jāliek lietā radošais gars un jāpārvēršas pavāros-māksliniekos, kas gan uz omletēm, sviestmaizēm, pankūkām, gan arī kārtīgām pusdienām veido bērnam atpazīstamus simbolus un zīmējumus.

  • Kādas ir biežākās kļūdas, kuras vecāki pieļauj bērna ēdienkartes veidošanā, šajā rakstā skaidrojusi uztura speciāliste Jeļena Pavlova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!