Foto: Shutterstock
Koronavīrusa pandēmija nākusi ar dažādiem ierobežojumiem, apgrūtinājumiem un daudz cita, kas mūsos raisa negatīvas emocijas. Taču velns nav tik melns, kā viņu mālē, jo arī šī brīža situācijā iespējams atrast daudz laba, tostarp vismaz pāris diennaktī ietaupītu stundu. Tomēr arī radušos brīvo laiku katrs izmanto, kā prot: citi zviln uz dīvāna, skatoties filmas un seriālus, bet citi apgūst jaunas prasmes – sporto, ada, šuj, glezno, "apmeklē" tiešsaistes kursus.

Šoreiz kopā ar Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatikas un psihoterapijas katedras un klīnikas vadītāju prof. Dr.med. Guntu Ancāni šķetinām, kāpēc šobrīd, iespējams, vairāk nekā normālos apstākļos meklējam veidus, kā pilnveidoties. Tāpat runājam par to, kas mūs attur no mācīšanās un kāpēc ir svarīgi atrast to, kas patīk pašam, nevis citiem.

Cilvēkam ir dabiska vēlme uzzināt, mācīties

Atverot jebkura sociālā tīkla ziņu lenti, iespējams dienas laikā ieraudzīt dažnedažādus cilvēkus, kas dalās ar fotogrāfijām vai video, kuros atspoguļo savus jaunos hobijus un prasmes. Šobrīd šādu ierakstu, šķiet, saradies vairāk, nekā ierasts, tādēļ neviļus rodas jautājums – kāpēc cilvēki tieši tagad meklē daudz iespēju, kā sevi pilnveidot? Profesore Ancāne stāsta: "Es teiktu – tāpēc, ka šobrīd tas, iespējams, ir vienkāršāk nekā jebkad – ir vairāk iespēju, vairāk laika. Piemēram, ietaupās laiks ceļā uz darbu, kur līdz šim, iespējams, pavadītas vairākas stundas. Cilvēki priecīgi izbauda papildu brīvā laika iespējas – sporto, lasa grāmatas, piedalās kursos. Man tas šķiet pavisam normāli un ļoti iepriecinoši, un mums visiem no tā ir kāds labums."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!