garšvielu stends, garšvielas
Foto: Shutterstock
Imunitātes stiprināšana, īpaši ņemot vērā notikumus ar jaunā koronavīrusa pandēmiju, ir pašlaik aktuāla visā pasaulē. Eksperti iesaka dažādas dabiskas vielas un produktus. Ir tāds joks, ka ingvers ir mūsu laika valūta. Bet vai garšvielas, kas parādījās Eiropā no austrumiem, būs noderīgas mums, ziemeļu platuma grādos dzīvojošajiem?

Garšīga profilakse

Lielākā daļa no noderīgajiem pārtikas produktiem un garšvielām, kas mūsdienās ir populāri kā efektīvi līdzekļi imunitātes stiprināšanai, ieskaitot pārdošanas līderi ingveru, ir diezgan eksotiski un galvenokārt nāk no Austrumu un Āzijas valstīm. To vēsture ir gadsimtiem sena. Garšvielu un garšaugu derīgās īpašības pamanīja senie dziednieki. Viņi atklāja, ka garšvielas veicina labāku pārtikas uzsūkšanos, turklāt nogalina baktērijas un kavē organisma novecošanās procesus. Bet viena svarīga nianse ir tā, ka garšviela nāks par labu tikai ar mērenu lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!