Foto: Unsplash
Covid-19 krīze ir ietekmējusi lielāko daļu dzīves jomu. Lielu sarūgtinājumu nācies pieredzēt arī pāriem, kuri iepriekš plānojuši mīt gredzenus, taču ierobežojumu dēļ īpašie plāni pajukuši vai arī nācies tos krietni izmainīt. Vienlaikus kāzu nozarē strādājošie ir pozitīvi noskaņoti – lai gan lielākā daļa kāzu šovasar ir pārceltas, šī ir iespēja gūt vērtīgas mācības un turpmāk strādāt vēl augstākā kvalitātē.

"Ārkārtējā situācija ir ieviesusi daudz korekciju mūsu profesionālajā dzīvē, jo lielākā daļa pāru ir apstādinājusi visus kāzu sagatavošanas darbus uz nenoteiktu laiku," teic kāzu salona "6. septembris" dibinātāja un kāzu organizatore Aija Nagle. Viņa stāsta, ka saistībā ar nestabilo situāciju ir ļoti sarežģīti plānot darbus un pasākumus. Organizatorei visas maijā un jūnijā paredzētās svinības ir pārceltas uz vasaras beigām vai rudeni, dažas kāzas pat uz nākamo gadu. "Dažas kāzu svinības ir atceltas, jo bija plānots uzaicināt viesus no ārzemēm un joprojām nav zināms, kad robežas tiks atvērtas," skaidro Nagle.

Sākoties ārkārtējai situācijai, jauno pāru aktivitāte ir būtiski mazinājusies, bet joprojām ir interese par pakalpojumiem un to pieejamību, teic kāzu organizatore. "Kopumā garastāvoklis visiem ir pozitīvs, ir cerības, ka drīz būs iespēja atgriezties iepriekšējā dzīves ritmā." Organizatore atklāj, ka šobrīd lielākoties nodarbojas ar kleitu tirdzniecību kāzu salonā "6. septembris". "Salonā arī ir līdzīga situācija. Pavasara pārdošanas nav salīdzināmas ar iepriekšējiem gadiem, bet kustība tomēr notiek. Topošās līgavas ar optimismu skatās nākotnē un nebaidās iegādāties kāzu kleitu nākamā gada svinībām."

Aija Nagle atklāj, ka kopumā situācija visā nozarē ir līdzīga. Šobrīd ir vērojama lejupslīde dažādās jomās – sākot no kāzu ielūgumiem un beidzot ar svinību vietu rezervācijām. "Parasti aktīvāka kāzu sezona sākas martā un turpinās līdz septembrim. Tas nozīmē, ka trīs mēnešus mēs jau esam zaudējuši, un vēl nav zināms, kas mūs sagaidīs pēc 9. jūnija. Jebkurā gadījumā – visi kāzu speciālisti cer, ka šogad sezona pāries uz rudeni un ziemu. Cerams, varēsim izbaudīt skaistas ziemas kāzu svinības," ar optimismu nākotnē raugās Nagle.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!